Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8171 - 26 apr 05:25

Sergiana ţinteşte afaceri de 50 de milioane de euro anul acesta

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 08 februarie 2017

Cele mai mari venituri ale grupului vin de la fabrica de preparate din carne din Poiana Mărului

Sergiana ţinteşte afaceri de 50 de milioane de euro anul acesta

Grupul braşovean Sergiana, cu activităţi în industria alimentară, a avut anul trecut vânzări totale de aproape 45 milioane de euro, din care 65% au fost generate de Sergiana Prodimpex, fabrica de preparate din carne a grupului. Pentru anul 2017 vânzările sunt bugetate să crească cu 10%, până la 50 de milioane de euro.
„Evoluţia grupului Sergiana poate fi caracterizată sintetic prin doi indicatori. La nivel global cifra de afaceri obtinută în 2016 se situează pe palierul de peste 200 milioane de lei, iar Sergiana Prodimpex a înregistrat o cifră de afaceri de peste 130 milioane de lei (…). Urmărind evoluţia pieţei şi observând creşterea cererii pentru produsele de calitate, pentru anul acesta esti-măm o creştere a cifrei de afaceri  de până la 10% faţă de anul 2016“, a de-clarat Tudor Neculoiu (foto), direc-torul general al grupului Sergiana.

3.300 de scroafe şi 500 de vaci de carne
Sergiana produce în sistem integrat prepa-ratele din carne, grupul deţinând propria fabrică de nutreţuri combinate, două ferme de creştere a animalelor, din care o fermă de 3.300 de scroafe în producţie, şi o fermă de 500 de vaci de carne rasa Black Angus, precum şi propriul aba-tor, care este principalul furnizor de materie primă pentru fabrica de preparate din carne din Poiana Mărului.
Fabrica de nutreţuri concentrate are o capa-citate de 25 de tone pe oră şi asigură în totalitate furajul necesar fermei. Mai mult, cerealele necesare pro-ducţiei de furaj sunt produse de o firmă din cadrul grupului, Dia Zar, care lucrează 1.600 de hectare de teren arabil.
„Toată materia primă  pentru fabrică, mai puţin carnea de pui, este furnizată de abatorul propriu. Porcul viu pentru sacrificare provine în exclusivitate de la ferma proprie, bovina de la ferma proprie şi din achiziţii de la ferme româneşti (…). În anul 2016 fabrica din Poiana Mărului a înregistrat o pro-ducţie de 6.400 de tone, iar capacitatea de procesare medie ajunge în jurul a 25 de tone pe zi“, a explicat Tudor Neculoiu.

50 de magazine proprii
Grupul Sergiana este prezent cu produsele sale în peste 50 de magazine proprii, majoritatea localizate în judeţul Braşov, în lanţurile de magazine Kaufland, Auchan, Carrefour şi Billa, în HoReCa, prin 6 restaurante proprii, dar şi la export.
„Ponderea cea mai mare la export o au produsele fierte afumate. Produsele se distribuie pe pieţele din Anglia, Franţa, Belgia, Italia, Spania, Danemarca, Cipru şi Luxemburg”.
Scăderea TVA la alimente a avut un impact pozitiv asupra consumului de mezeluri, implicit asupra vânzărilor grupului Sergiana, conducând pe de o parte la orientarea clienţilor câtre produse premium, iar pe de altă parte, la o creştere în volum a vânzărilor, potrivit reprezentanţilor companiei.  Cu toate acestea, anul 2016 nu a fost unul lipsit de provocări pentru conducerea grupului Sergiana.
„Pe parcursul anului 2016, cea mai dificilă problemă a fost reprezentată de lipsa forţei de muncă calificate. De asemenea, mediul economic, măsurile fiscale, preţurile din Europa au fost factori instabili care au influenţat întreg mediul de afaceri din industrie şi nu numai”, a spus Tudor Neculoiu.
Sergiana Prodimpex, compania cu cea mai mare contribuţie la formarea cifrei de afaceri a grupului, cu activităţi în fabricarea produselor din carne, a fost înfiinţată în anul 1994 şi este deţinută de şase antreprenori români: Aurora şi Ana Maria Neculoiu, Diana Zahariea, precum şi George, Gheroghe şi Sergiu Căbăl, potrivit reprezentanţilor companiei.
Valorea pieţei de carne ajungea 2,7 mld. euro în 2015, cei mai mari jucători din acest sector fiind Smithfield, Agricola Grup, Unicarm, CrisTim, Transavia, dar şi alţii.

+0 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie