leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6559 RON

1 USD = 3.9517 RON

1 GBP = 5.2123 RON

1 XAU = 153.4508 RON

1 AED = 1.0759 RON

1 AUD = 2.8801 RON

1 BGN = 2.3806 RON

1 BRL = 0.9692 RON

1 CAD = 3.0614 RON

1 CHF = 4.1351 RON

1 CNY = 0.5774 RON

1 CZK = 0.1822 RON

1 DKK = 0.6242 RON

1 EGP = 0.2206 RON

1 HUF = 1.4386 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5050 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2364 RON

1 MXN = 0.2093 RON

1 NOK = 0.4852 RON

1 NZD = 2.6455 RON

1 PLN = 1.0851 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0595 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6306 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5550 RON

1 ZAR = 0.2773 RON

Editia 6810 - 24 sep 05:30

Spitalul Regional Braşov, tot mai aproape de a fi unul privat

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 22 iunie 2018

Ministerul Sănătăţii a emis ordinul prin care şi-a stabilit un reprezentant în grupul care va pregăti actele pentru investiţie

Spitalul Regional Braşov, tot mai aproape de a fi unul privat

Proiectului noului spital al Braşovului a ajuns în faza constituirii grupului de lucru care va pregăti toate detaliile acestui obiectiv de investiţii. Astfel, joi, Primăria Braşov a anunţat că în 14 iunie ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a emis Ordinul nr. 763 privind constituirea Grupului de lucru în vederea realizării Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov, etapă necesară în vederea pregătirii documentaţiei pentru  construirea noii unităţi medicale.

Confirmare: finanţare PPP
Conform acestui act normativ, în cadrul acestui grup de lucru, „Ministerul Sănătăţii va asigura sprijin reprezentanţilor autorităţii administraţiei publice locale. De asemenea, împreună cu reprezentanţi autorităţii administraţiei publice locale, specialiştii din ministerul Sănătăţii vor identifica mecanismele de implementare a programului de modernizare a infrastructurii spitaliceşti, în vederea accesării de fonduri pe model parteneriat public-privat”. Totodată, oficialii ministerului vor participa la discuţii cu finanţatori externi, în vederea stabilirii cadrului necesar îndeplinirii acestui obiectiv.

Un demers concret după discuţiile de la Braşov, din mai
Discuţiile referitoare la constituirea acestui grup de au avut loc luna trecută, când ministrul Sănătăţii a participat, la Braşov, la o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Primarul Braşovului, George Scripcaru a afirmat joi, după comunicarea ordinului de ministru, că după discuţia din urmă cu o lună a fost selectată echipa din cadrul Ministerului Sănătăţii, care, împreună cu echipa Primăriei Braşov, va lucra la pregătirea toate documentele necesare pentru construirea acestui spital. „În următoarele zile va fi constituită şi echipa locală, după care vom începe lucrul la partea de documentaţie. Mă bucur de faptul că doamna ministru a nominalizat în acest grup de lucru inclusiv un secretar de stat, ceea ce spune foarte mult  despre importanţa pe care  ministerul o acordă acestui proiect. În următoarele săptămâni vom beneficia şi de sprijinul unui consultant BERD. Sper ca în luna iulie să putem prezenta Consiliului Local Braşov o propunere de protocol privind acordarea de consultanţă de către BERD. Este un proiect  important  pentru  braşoveni şi pentru întreaga regiune,  iar implicarea ministerului, în primul rând, dar şi a BERD, face ca această investiţie să se poată realiza în cel mai scurt timp posibil”, a declarat primarul Braşovului.

Social-democraţii braşoveni au speculat rapid subiectul
Imediat după ce Primăria Braşov a transmis comunicatul de presă prin care anunţa că Sorina Pintea a emis ordinul de ministru privind constituirea grupului de lucru, PSD Braşov a reacţionat instantaneu. „Atât fostul ministru Florian Bodog, cât şi actualul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, au sprijinit, alături de parlamentarii PSD, acest obiectiv important pentru braşoveni”, au ţinut să comunice social-democraţii braşoveni. Totodată, PSD Braşov a anunţat că „cei care fac parte din acest grup nu doar că vor asista Braşovul în modernizarea infrastructurii spitaliceşti, dar se vor implica şi în accesarea de fonduri prin parteneriatul public-privat. Acest al doilea lucru este permis printr-o modificare recentă a legislaţiei în domeniu, iniţiată de Guvern. Din acest colectiv vor face parte reputaţi specialişti din cadrul Direcţiei asistenţă medicală şi sănătate publică, ai Direcţiei Management structuri şi unităţi sanitare şi ai Direcţiei generale, juridică şi resurse, precum şi un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov”.
Pe de altă parte, reprezentanţii PSD Braşov au precizat că din acest grup de lucru nu va face parte senatorul-social democrat Florin Orţan (medic în cadrul Spitalului Judeţean).
În schimb, nici PSD, nici Primăria nu au amintit de o posibilă cooptare în grupul de lucru a Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, care s-a implicat până acum în proiect, mai ales în perioada în care s-au făcut demersurile pentru promovarea legii privind transferul terenului pe care se va construi unitatea, de la Institutul Cartofului către Municipiul Braşov.

+1 -1

Comentarii

cristian

2018-06-23 05:00:48


Hop si Psd-isti la botezul spitalului se vor implica pentru accesarea de fonduri din mediul privat , dar unde sant bani de la Guvern sau Ministerul dezvoltarii,Sanatatii?inca o dovada ca acest Guvern a jefuit bugetul si traieste numai cu promisiuni,usor promiti greu te tii de cuvant depinde cat ai obrazul de gros.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional