leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6590 RON

1 USD = 4.1340 RON

1 GBP = 5.3404 RON

1 XAU = 159.4922 RON

1 AED = 1.1255 RON

1 AUD = 2.9748 RON

1 BGN = 2.3821 RON

1 BRL = 1.0870 RON

1 CAD = 3.1236 RON

1 CHF = 4.0924 RON

1 CNY = 0.5945 RON

1 CZK = 0.1794 RON

1 DKK = 0.6243 RON

1 EGP = 0.2308 RON

1 HUF = 1.4427 RON

1 INR = 0.0572 RON

1 JPY = 3.6288 RON

1 KRW = 0.3639 RON

1 MDL = 0.2432 RON

1 MXN = 0.2016 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.8011 RON

1 PLN = 1.0841 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0610 RON

1 SEK = 0.4533 RON

1 TRY = 0.7549 RON

1 UAH = 0.1485 RON

1 XDR = 5.7055 RON

1 ZAR = 0.2868 RON

Editia 6848 - 15 noi 05:49

FOŞTII ŞI ACTUALII ECOLOGIŞTI BRAŞOVENI ÎŞI „SPALĂ RUFELE ÎN PUBLIC”

Stenograme la PER Braşov: „Noi ne ducem cu PSD-ul şi trebuie să le sprijinim oamenii şi interesele lor”

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 11 iulie 2017

Mariana Sebeni spune că Nămăescu şi Spinean au tras partidul „spre stânga”. Ionel Spinean susţine că la alegerile parlamentare din 2016, Sebeni împărţea ziarele şi pliantele candidatului altui partid

Stenograme la PER Braşov: „Noi ne ducem cu PSD-ul şi trebuie să le sprijinim oamenii şi interesele lor”

Războiul civil dintre Mariana Sebeni şi conducerea organizaţiei judeţene a PER Braşov este departe de a fi terminat. Astfel, ieri, Mariana Sebeni-Comşa (membru al Consiliului Judeţean Braşov), exclusă din partid în a doua jumătate a lunii iunie alături de soţul ei Marius Comşa (membru al Consiliului Local Braşov) şi de consilierul judeţean Nicolae Postolache, a transmis ieri un comunicat de presă şi o înregistrare audio a unei şedinţe la care au mai participat Ionel Spinean - primvicepreşedinte interimar PER Braşov şi Cătălin Nămăescu - preşedinte interimar PER Braşov.  
„«Noi ne ducem cu PSD-ul şi trebuie să le sprijinim oamenii şi interesele lor» - o spune Neluţu Spinean, primvicepreşedinte numit al PER Braşov, cu reproş la adresa mea, pentru toate încercările de a pune în aplicare, măcar puţin, recomandările auditorilor publici şi ale Curţii de Conturi, în cazul DGASPC (Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului - n.r.). Acesta a fost mesajul extrem de clar, pe care ni l-au transmis liderii numiţi ai PER Braşov, într-o discuţie-monolog pe ton răstit, purtată cu puţin timp în urmă, pe marginea faptului că noi, cei trei excluşi, ne respectăm jurămânul depus şi votăm conform propriilor conştiinţe. Ni s-a impus, veţi auzi, să sprijinim fărădelegile pe care Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, auditorii publici le-au descoperit la unele dintre instituţiile publice aflate în subordinea Consiliului Judeţean, sau măcar să le ascundem sub preş. Mi s-a atras atenţia de către preşedintele numit, Cătălin Nămăescu, că «într-un cerc mai restrâns de oameni, foarte restrâns, hai s-o numim şedinţă, tu trebuia să fii exclusă demult». Fără consultarea membrilor, fără votul BPJ sau al BPM, fără audierea mea prealabilă, un cerc restrâns de oameni de la PER exclud din partid consilierii aleşi prin vot. Cum s-a şi întâmplat”, se arată în comunicatul Marianei Sebeni.
Potrivit înregistrării transmise de Mariana Sebeni, în timpul respectivei şedinţe, Ionel Spinean a spus că „realitatea este că vor să îl schimbe pe Durnă, omul PSD-ului. Noi sprijinim PSD şi atunci, automat, ei se vor uita înspre noi şi vor spune: «Păi, voi nu aţi votat cu noi». Că nu e şef, că e director, e mai puţin important. Noi ne ducem cu PSD şi trebuie să le sprijinim oamenii şi interesele lor. Asta a fost o chestie strict politică, pentru că ei îl atacă pe Durnă politic”. În timpul discuţiei, Mariana Sebeni a amintit că la evaluare, Gheorghe Durnă a luat nota 2,36.
Ieri, contactat telefonic, Spinean a afirmat că cel mai interesat de demiterea lui Gheorghe Durnă este consilierul Judeţean Andrei Kadas (PNL).

„Cine mai e în opoziţie la Consiliul Judeţean? PSD. Ca atare suntem cu PSD-ul”
În comunicatul Marianei Sebeni se mai arată că „miza o reprezenta funcţia de subprefect promisă preşedintelui numit interimar acum un an al PER, Cătălin Nămăescu, funcţie pentru care noi, aleşii locali şi judeţeni, ar fi trebuit să votăm împotriva propriilor noastre amendamente aduse proiectelor de hotărâri. Neplata cotizaţiei, încălcarea articolelor 11, 12 şi 13 din Statut, referitoare la respectarea doctrinei etc, invocate de ei, sunt doar praf în ochi. Acum este şi demonstrat acest lucru. Se vede cum se poate pierde, într-un cerc foarte restrâns de oameni calitatea obţinută prin vot. În plus, cotizaţia e plătită până acum 2 luni, când orice activitate la partid a încetat. Există chitanţele. Oricum, conform statutului, excluderea pentru neplata cotizaţiei poate fi discutată în PER după 12 luni în care membrul nu a achitat”.
Totodată, Mariana Sebeni a subliniat faptul că „în lipsa unor înţelegeri scrise, cu consultarea membrilor, între PER şi oricare alt partid, aleşii judeţeni şi cei locali votează, conform jurămământului depus, conform propriei conştiinţe, dacă este în interesul locuitorilor judeţului. În schimb, jocurile făcute la o masă de patru, pe şest, chiar dacă Nămăescu spune «hai s-o numim şedinţă», nu pot fi impuse aleşilor judeţeni şi locali, mai ales dacă sunt doar în interesul personal al cuiva, nu şi în interesul locuitorilor acestui judeţ”.
Totodată, a amintit că în timpul discuţiei, Cătălin Nămăescu a spus că „Veştea mi-a spus că ne cumpără pe toţi, la bucată pe toţi”. „Vă asigur că nimeni nu m-a putut cumpăra, nici măcar aceşti lideri de carton ai PER Braşov”, a precizat Mariana Sebeni.
Conform înregistrării, tot în respectiva şedinţă, Cătălin Nămăescu a afirmat că „e adevărat că ne-am înţeles. Astăzi suntem în opoziţie. Cine mai e în opoziţie la Consiliul Judeţean? PSD. Ca atare suntem cu PSD-ul”.

„L-a susţinut pe Remus Borza”
Contactat telefonic, Ionel Spinean a afirmat că Mariana Sebeni a înregistrat ilegal discuţia, fără a cere acordul vorbitorilor: „Noi ne putem constitui parte civilă şi o putem da în judecată”. Totodată, el a amintit faptul că, anul trecut, Mariana Sebeni a fost una dintre cele mai vehemente voci care a susţinut excluderea din partid a lui Ionel Goidescu (fost preşedinte interimar al PER Braşov, cât a ţinut campania şi alegerile locale din 2016 - n.r.), al cărui loc în Consiliul Judeţean l-a şi ocupat:  „După ce a obţinut această funcţie, nu prin votul alegătorilor, Mariana Sebeni a devenit «independentă».  La momentul respectiv a cerut excuderea Adinei Donosă (membru în CL Braşov) din partid. M-am opus şi am avut dreptate, având în vedere că Adina Donosă este un om de echipă”.
Primvicepreşedintele PER Braşov a menţionat că motivul pentru care a fost exclusă Mariana Sebeni a fost că nu s-a implicat în campania electorală de la alegerile parlamentare de anul trecut şi, mai mult, „l-a susţinut pe Remus Borza (ales pe listele ADLE - n.r.), împărţind pliante şi ziare ale acestuia. Avem şi fotografii care demonstrează acest lucru. Încă de atunci colegii de partid au cerut excluderea Marianei Sebeni”.
Pe de altă parte, Spinean a afirmat că nu e un secret că s-au făcut înţelegeri cu alte partide, dar a ţinut să precizeze că „niciodată nu s-a discutat de interesele personale. Partidul a făcut alianţe, iar un rezultat este proiectul «Braşovul verde», aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local cu unanimitate de voturi”.
Conform declaraţiei lui Ionel Spinean, Mariana Sebeni a fost convocată de Comisia de Etică a partidului, din care fac parte membri PER din toată ţara: „În faţa comisei ea îşi putea susţine apartenenţa la partid. Mariana Sebeni a solicitat o amânare de o zi. Cei din comisie au acceptat. A doua zi, ei s-au reunit, dar Mariana Sebeni nu a mai venit. Au sunat-o, iar răspunsul primit a fost că nu ajunge”.

Spinean răspunde şi la acuzaţia „ginerele şi aeroportul”
Nu în ultimul rând, Spinean a răspuns şi acuzaţiilor privind susţinerea intereselor ginerelui său, lansate recent de Mariana Sebeni:  „A afirmat că aş fi interesat ca proiectul aeroportului să fie concesionat unor investitori din Turcia, amintind că ginerele meu are această naţionalitate. Eu am susţinut întotdeauna implicarea partenerilor privaţi prin organizarea unei licitaţii internaţionale cu strigare. Cum puteam susţine eu interesele ginerelui printr-o astfel de propunere?”.

+1 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional