leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6478 RON

1 USD = 3.9793 RON

1 GBP = 5.2258 RON

1 XAU = 153.4282 RON

1 AED = 1.0833 RON

1 AUD = 2.8686 RON

1 BGN = 2.3764 RON

1 BRL = 0.9626 RON

1 CAD = 3.0576 RON

1 CHF = 4.1386 RON

1 CNY = 0.5795 RON

1 CZK = 0.1826 RON

1 DKK = 0.6230 RON

1 EGP = 0.2219 RON

1 HUF = 1.4303 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5542 RON

1 KRW = 0.3536 RON

1 MDL = 0.2376 RON

1 MXN = 0.2114 RON

1 NOK = 0.4872 RON

1 NZD = 2.6248 RON

1 PLN = 1.0807 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0588 RON

1 SEK = 0.4469 RON

1 TRY = 0.6249 RON

1 UAH = 0.1412 RON

1 XDR = 5.5771 RON

1 ZAR = 0.2669 RON

Editia 6806 - 18 sep 19:04

Teodorovici: Guvernul a adoptat OUG privind declaraţia unică

Autor:

Publicat la 16 martie 2018

Ordonanţa de urgenţă referitoare la declaraţia unică a fost adoptată, joi, de Guvern, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, precizând că actul normativ „schimbă fundamental" acest mecanism de plată a contribuţiilor.
„Trecem de la un sistem cu şapte declaraţii pentru persoanele fizice la o singură declaraţie, unică. În primul rând, schimbăm alte chestiuni legate de modalitatea de plată, nu mai sunt patru plăţi anticipate, avem o singură plată, o singură dată de depunere, şi anume data de 15 iulie în acest an, fiind un an în care practic facem o tranziţie de la sistemul anterior la noul mecanism de declarare a contribuţiilor, urmând ca din anul următor să fie data de 15 martie ca dată de depunere a formularului şi, desigur, şi data de plată unică", a declarat Teodorovici, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Ministrul a precizat că nu plata nu se mai face în patru tranşe, anticipate, ci o singură dată. „Asta înseamnă că fiecare contribuabil are la dispoziţia sa acele sume pe care ar fi trebuit să le plătească statului, nu se mai creează blocaje”, a mai spus Teodorovici.
„Mergem pe un mecanism de a stimula contribuabilii să depună această declaraţie unică în sistemul online şi pentru acest lucru acordăm o reducere de 5% a obligaţiilor de plată faţă de stat - impozit pe venit, CAS şi CASS. Mai mult, dacă se face o plată anticipată pentru veniturile estimate în anul în curs, până la final de an, până pe 15 decembrie, mai sunt 5% reducere. Deci, un contribuabil poate avea în total 10% reducere pentru obligaţiile faţă de stat, dacă depune online şi plata e anticipată”, a precizat ministrul de Finanţe.
În ceea ce priveşte veniturile din drepturile de autor, Teodorovici a arătat că Executivul a mers pe varianta stopajului la sursă. Contribuabilii care obţin venituri din drepturi de autor şi sunt şi salariaţi vor fi în continuare scutiţi de plata contribuţiilor pentru asigurări de sănătate şi asigurări sociale.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional