leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6907 - 19 feb 01:09

Tractorul, zonă de conflicte între dezvoltatorii cu blocuri gata şi şantierişti. Mâine, confruntare pe teren

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 21 noiembrie 2017

Tractorul, zonă de conflicte între dezvoltatorii cu blocuri gata şi şantierişti. Mâine, confruntare pe teren

Reprezentanţii Primăriei Braşov, ai Poliţiei Locale, ai Poliţiei Municipiului Braşov, ai Gărzii de Mediu, precum şi cei ai deţinătorilor de reţele au avut luni o nouă rundă de discuţii cu marii dezvoltatori imobiliari din zona Tractorul. Scopul întâlnirii a fost de a clarifica modul în care se desfăşoară lucrările de construire în zona Tractorul şi care sunt efectele acestor lucrări asupra cetăţenilor muncipiului Braşov.

Noroi, praf, circulaţie blocată de camioane şi betoniere
Încă de la începutul întâlnirii, primarul Braşovului, George Scripcaru, directorul Poliţiei Locale, Nicolae Aldea, şi directorul Gărzii de Mediu, Mircea Paraschiv, le-au atras atenţia dezvoltatorilor că modul în care derulează ei lucrările le produce un disconfort foarte mare în special celor care locuiesc acolo, dar şi tuturor celorlalţi braşoveni, prin problemele de mediu pe care le creează aceste lucrări. De altfel, şi în urmă cu câteva luni, autorităţile le-au reproşat constructorilor aceleaşi aspecte ca şi acum.
„Problemele majore sunt cele legate de nerespectarea Regulamentului de bune practici privind controlul prafului şi emisiilor din pulberi din construcţii şi demolări, cele referitoare la starea drumurilor din zonă, cele care vizează murdărirea carosabilului (str. 13 Decembrie) cu noroi de pe cauciucurile camioanelor şi autospecialelor de pe şantiere, blocarea străzilor din zonă cu aceste camioane sau betoniere care stau în aşteptare pentru a intra pe şantiere sau nerespectare autorizaţiilor de construire”, a afirmat George Scripcaru.
Primarul a precizat că municipalitatea nu doreşte să blocheze proiectele imobiliare, mai ales că „este şi în interesul nostru ca oraşul să se dezvolte, dar nu putem să fim de acord ca braşovenii să fie afectaţi de aceste lucrări. Dezvoltatorii imobiliari trebuie să respecte regulile din municipiul Braşov: reglementările de urbanism, de circulaţie şi de mediu”.

Ultimatum: reparaţi străzile pe care le-aţi stricat
Totodată, edilul a mai spus că nu i se pare normal ca firmele de construcţii care efectuează lucrări să intre cu camioane şi betoniere de mare tonaj, să distrugă trama stradală şi să nu fie interesate că acolo deja locuiesc oameni, care au plătit pentru apartamentele lor şi care doresc să beneficieze de condiţii decente de trai.
Aceeaşi problemă a fost ridicată şi de unii dintre investitori, ai căror clienţi s-au mutat în noile locuinţe şi care se plâng de faptul că ceilalţi dezvoltatori, care acum construiesc, fac lucrări de branşament şi nu readuc terenul la starea iniţială sau intră cu autocamioane de mare tonaj pe aceste străzi şi le distrug, profitând de faptul că municipalitatea nu poate interveni, deoarece terenul nu este în totalitate în proprietatea publică.  Asta în condiţiile în care - susţin dezvoltatorii din prima categorie - cei din urmă nu vor să participe la menţinerea stării drumurilor la un nivel acceptabil şi pentru autoturisme.
Având în vedere această situaţie, dar şi faptul că se apropie sezonul rece, primarul le-a pus în vedere dezvoltatorilor ca, în cel mai scurt timp posibil, să amenajeze străzile la nivel de infrastructură şi strat de piatră concasată, astfel încât să ofere condiţii optime de circulaţie nu doar pentru camioane şi betoniere, ci şi pentru cei care locuiesc în zonă, şi să asigure întreţinerea lor pe tot parcursul lucrărilor.
În ceea ce priveşte curăţarea cauciucurilor camioanelor şi betonierelor, unul dintre dezvoltatori a propus amenajarea unei rampe de spălare a cauciucurilor chiar la intersecţia acestor străzi cu 13 Decembrie, rampă care să fie utilizată de toţi dezvoltatorii imobiliari din zonă.


Atenţie, amenzi
De asemenea, pentru a rezolva problema prafului, reprezentanţii tuturor instituţiilor prezente, Poliţia Locală şi Garda de Mediu au anunţat că vor monitoriza modul de desfăşurare a lucrărilor şi îi vor sancţiona pe cei care încalcă aceste prevederi legale.
În acelaşi timp, George Scripcaru i-a informat pe  participanţi cu privire la faptul că în prezent primăria este în faza de achiziţie a serviciilor de elaborare a studiilor de fezabilitate pentru străzile din zonă, pentru ca la începutul anului viitor să putem scoate la licitaţie proiectarea şi execuţia pentru modernizarea străzilor sau tronsoanelor de străzi care sunt în domeniul public al Municipalităţii.
Mâine, reprezentanţii Primăriei Braşov, ai Poliţiei Locale şi ai Gărzii de Mediu vor noi discuţii cu dezvoltatorii imobiliari din Tractorul. De această dată, întâlnirea va fi pe teren.

+5 -0

Comentarii

Ghita Vasile

2017-11-21 07:07:23


BUNA ZIUA Problema strazilor din Tractoru e nasoala, mai ales Nicolae Labis suntem terorizati de noroi gropi si mai ales praf. Politia locala nu-si face traba primaria la fel si noi cei care de 4 ani platim impozite ca cei din Racadau (unde exista asfalt)suportam praful etc.etc...

Brasovean

2017-11-21 06:02:33


Cine le-a dat dezvoltatorilor autorizație de construcție...ăla rebuie tras la răspundere....pai nu știau ca nu sunt drumuri, ca basculeze o sa murdărească carosabilul, etc.....in tractorul face fiecare cel taie capul....ies betoniere pline de noroi in b-îl 13 Decembrie de nu poate nimeni merge in urma lor

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional