leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7315 RON

1 USD = 4.2103 RON

1 GBP = 5.2727 RON

1 XAU = 194.9091 RON

1 AED = 1.1462 RON

1 AUD = 2.9707 RON

1 BGN = 2.4192 RON

1 BRL = 1.1322 RON

1 CAD = 3.2289 RON

1 CHF = 4.2800 RON

1 CNY = 0.6121 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6337 RON

1 EGP = 0.2533 RON

1 HUF = 1.4541 RON

1 INR = 0.0611 RON

1 JPY = 3.9100 RON

1 KRW = 0.3582 RON

1 MDL = 0.2395 RON

1 MXN = 0.2217 RON

1 NOK = 0.4921 RON

1 NZD = 2.8503 RON

1 PLN = 1.1115 RON

1 RSD = 0.0402 RON

1 RUB = 0.0668 RON

1 SEK = 0.4499 RON

1 TRY = 0.7453 RON

1 UAH = 0.1635 RON

1 XDR = 5.8236 RON

1 ZAR = 0.3023 RON

Editia 7009 - 19 iul 07:07

Trebuiau să moară înainte de Paşte!

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 29 martie 2018

Criminalul din Noua regretă că şi-a pierdut firma, nu familia. Florin Buliga a dezvăluit motivul şocant pentru care şi-a înjunghiat în inimă soţia şi cei doi copii: „Ele sunt persoanele alese”

Trebuiau să moară înainte de Paşte!

Informaţii interesante ies la iveală în cazul crimei din cartierul Noua, în care Florin Buliga şi-a ucis cu sânge rece soţia şi cei doi copii, în timp ce aceştia dormeau. Chiar dacă familia Buliga părea una normală, cu un nivel de educaţie peste medie şi cu venituri din aceeaşi categorie, se pare că existau probleme vechi în căsnicia celor doi soţi.

Foto: Vecinii sunt îngroziţi.

De la alcoolic anonim la consumator de droguri
Florin avea de mai mulţi ani probleme cu alcoolul, după cum spun vecinii şi confirmă – chiar dacă nu oficial – anchetatorii. Mai mult, vecina de palier a familiei spune că ar fi aflat de la apropiaţi ai criminalului că acesta mai consuma şi cannabis. „Administratorul asociaţiei de proprietari mi-a spus că vine băut de câte ori vine să plătească întreţinerea, miroase a băutură. Şi, într-adevăr, şi eu dup-aia am văzut, şi în lift, chiar, că nu era vorba de o bere, ci se clătina puţin, deci cam avea probleme cu alcoolul şi, ulterior, am aflat că, de fapt, ar fi consumat şi cannabis. Am aflat de la cineva care îl cunoştea de la Alcoolicii Anonimi”, spune vecina familiei Buliga. În sprijinul celor spuse de vecina familiei vine şi faptul că anchetatorii au descoperit în maşina criminalului circa 10 grame de cannabis.

Foto: Arestat pentru 30 de zile.

„Martor” la măcel
Femeia mai aminteşte că vecinii săi aveau şi o pisică fricoasă, care se ascundea în momentul în care suna cineva la uşă şi nu este exclus ca aceasta să fi rămas ascunsă pe undeva prin casă. Felina ar putea fi singurul supravieţuitor – în afara criminalului – al măcelului ce a avut loc în apartamentul din Noua. Vecina spune despre fată că învăţa foarte bine, iar băiatul, chiar dacă nu avea doar note maxime, ca sora sa, era foarte talentat şi ar fi putut deveni un bun actor, aşa cum visa.

Altar la Colegiul de Informatică
Între timp, colegii fetei, Ioana, din clasa a XI-a, i-au adus în clasă coroane şi lumânări şi s-au pregătit să meargă la priveghi şi înmormântare, chiar dacă acestea ar putea avea loc la Piatra Neamţ (localitate de unde s-a mutat în Braşov familia Buliga acum 14 ani). Directoarei de la Colegiul de Informatică nu i-a venit să creadă măcar că ar putea fi vorba de o elevă de la această şcoală. „Am refuzat să cred şi m-am apucat să caut peste tot, să văd, că poate fi o confuzie, poate fi o asemănare de nume, poate fi, pur şi simplu, o confuzie... Aşa au făcut şi colegii mei, aşa au făcut şi copiii, care au sunat-o, am înţeles, până noaptea târziu şi sperau să răspundă cineva la telefon”, a declarat Milena Popa, director Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, care spune despre Ioana că era o elevă cu media de peste 9:00, aşa cum erau cei mai mulţi elevi din clasa ei, una de elită în oraş.

Foto: Colegii fetei vor merge la înmormântare, chiar dacă aceasta va avea loc la Piatra Neamţ

„Un copil care niciodată nu a dat semne că ar avea probleme în familie”
Ştefan, fiul de 13 ani al familiei, învăţa la Şcoala 11 şi, chiar dacă nu era atât de bun la învăţătură ca sora sa, era, totuşi, un elev bun şi foarte talentat. Îşi dorea foarte mult să devină actor însă, aşa cum i-a lăsat un coleg un bileţel de adio, timpul nu a avut răbdare cu el. „Suntem profund îndureraţi pentru că Ştefan era un copil cuminte, un copil respectuos, un copil care nu ne-a creat niciodată probleme, un copil talentat şi care niciodată nu a dat semne că ar avea probleme în familie”, a declarat Mihaela Nicodin, director Şcoala Gimnazială nr. 11 Braşov.

Singurul regret: supărat că şi-a pierdut firma
Interesantă este declaraţia lui Daniel Diaconu, avocatul lui Florin Buliga, care a făcut publice câteva dintre mărturiile clientului său. Acesta a dezvăluit că ucigaşul regretă fapta sa, dar nu pentru că şi-a ucis familia, despre care crede că acum este mai bine, ci pentru că şi-a pierdut firma. „Urmare a vizitei sale de 45 de minute la Mănăstirea de la Şinca a avut o tentativă de suicid, şi-a înfipt un cuţit de vânătoare în zona inimii, nu a reuşit cu acel cuţit şi, la trei ore după acea tentativă de suicid s-a dus acasă şi a început cu soţia, după care, la două ore, cu cei doi copii care dormeau”, povesteşte Daniel Diaconu, avocatul lui Florin Buliga.

El - ezoterism, soţia - Illuminati
Avocatul dezvăluie că ucigaşul înclină spre ezoterism şi spune că forţe exterioare l-au împins spre oribilele crime, în timp ce soţia sa îi vorbea despre Illuminati. În ultima vreme, criminalul ar fi spus că nu comunica cu soţia sa, fapt pe care i l-a reproşat chiar şi înainte ca aceasta să adoarmă, luni seara, înaintea crimei. „Îşi acuza soţia că nu stă de vorbă cu el şi nu este atentă la ataşamentul lui sufletesc. Soţia n-ar mai fi avut comunicare cu el din punct de vedere spiritual şi soţia, din câte povestea inculpatul, vorbea foarte mult despre Illuminati, despre masonerie, despre cine conduce lumea, spunând că ar fi alimentat această disfuncţionalitate care-l afecta în ultimii ani din ce în ce mai mult”, a precizat Diaconu.

Copiii, îngeri: „o viaţă mai bună, pe care le-a ales-o el”
„Din câte am remarcat, cam singurul regret este că a muncit mult să-şi construiască această afacere şi nu va mai fi nimic de ea. În schimb, e sigur că familia lui are o viaţă mai bună, aceea pe care a ales-o el”, a mai arătat avocatul ucigaşului.Le-a vorbit copiilor până şi-au dat ultima suflare!
Bărbatul le-a spus anchetatorilor că, în ultimul timp, nu mai era apropiat de soţia lui, recunoscând că a avut o perioadă în care a făcut abuz de alcool şi a avut o relaţie extraconjugală. Însă, totodată, el le-a spus că se lăsase de băutură şi s-a implicat în educaţia copiilor. Bărbatul ucigaş a mai spus că era preocupat de aspecte pe care el le numeşte „spirituale” - numerologie, semnificaţia cifrelor.
Când avea 14 ani, mama sa a murit şi de aici pleacă, în opinia criminalului, o serie de coincidenţe care au dus la comiterea faptei.

În timpul audierilor Florin Buliga a mai făcut referire de mai multe ori la „teoria îngerilor” şi la „expasiunea conştiinţei”. Florin Buliga crede în reîncarnare şi existenţa vieţilor multiple. Mai mult, acesta a spus că în perioada sărbătorilor pascale „trebuie să moara anumite persoane alese". Le-a spus poliţiştilor că el comunică în continuare cu copiii prin telepatie, care i-ar fi spus că le „e mai bine acolo”. Anchetatorii au îngheţat în momentul în care bărbatul le-a dezvăluit că a vorbit cu fiecare dintre cei trei în timp ce-i omora. Le-a vorbit până şi-au dat ultima suflare.
Daniel Dancă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, a declarat că, din punctul său de vedere, bărbatul prezintă o labilitate psihică crescută.
„Din punctul meu de vedere, după ce am stat de vorbă cu el, prezintă o labilitate psihică crescută. Şi-a motivat fapta considerând, de fapt fiind convins, că în felul acesta a facilitat accesul membrilor familiei sale către o lume mai bună, unde aceştia să fie mai liniştiţi. Nu am observat să aibă urme de regret, real, asupra a ceea ce a făcut, fiind convins de teoriile lui. Urmează să mai facem investigaţii să vedem care era atmosfera în familie, dacă se certau sau nu se mai înţelegeau. El afirmă că după ce a comis fapta ar fi comunicat telepatic cu ei şi i-au transmis că sunt mai bine”, a spus procurorul.

Orhideea de la o ţigancă, pusă pe pieptul soţiei
Procurorul care l-a interogat spune că Buliga a povestit drumul său de la mănăstire până acasă. Mai întâi a intrat în magazinul Star, unde obişnuia să meargă destul de des, după care a ajuns în piaţa de lângă magazin, unde cunoştea o ţigancă, vânzătoare de flori, pe care o ajutase de mai multe ori. „S-a întâlnit cu o persoană de etnie rromă care vindea flori şi acea persoană i-a dat lui o cutie cu bomboane, iar pentru soţie o orhidee în ghiveci. După aceea, a condus-o pe aceasta la domiciliul ei, ar fi trebuit să se întâlnească cu un prieten, dar nu a mai făcut-o şi a ajuns acasă în jurul orei 21:30. Susţine că a vrut să discute cu soţia despre faptul că a încercat să se sinucidă, dar ea nu a vrut să-l asculte – se pare că relaţiile erau mai reci între ei”, a declarat George Daniel Dancă, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie, procuror de caz.

I-a făcut masaj soţiei înainte de a băga cuţitul în ea
Soţia i-a spus că nu se simte prea bine şi el i-a propus să îşi facă un masaj pe masa de masaj care se afla în dormitorul matrimonial. „S-a aşezat acolo, a aşteptat ca ea să adoarmă şi, în jurul orei 23:00, a înjunghiat-o în zona inimii cu trei lovituri de cuţit, acelaşi cu cel cu care încercase să se înjunghie şi el. Fata nu era încă acasă, din spusele lui Buliga, care apoi s-ar fi rugat pentru ea să ajungă într-o lume mai bună, a învelit-o cu o pătură şi i-a pus orhideea de piept”, a mai spus Dancă.

Fiica şi-a ucis-o cu 8 lovituri în inimă, pe băiat l-a înjunghiat de 3 ori
După o jumătate de oră a sunat-o pe fată, care i-a spus că urmează să ajungă imediat acasă, a stat de vorbă cu ea, după care fata a mers la culcare. După încă o jumătate de oră, a înjunghiat-o şi pe aceasta cu acelaşi cuţit, cu 8 lovituri în inimă, iar la scurt timp a mers şi în camera băiatului, căruia i-a înfipt cuţitul de trei ori în zona inimii.

Avea discernământ
„El susţine că a mai stat puţin în casă, după care a plecat la firmă, unde a rămas până dimineaţa”, a mai precizat anchetatorul. De acolo şi-a sunat o verişoară din Bucureşti şi i-a povestit ce a făcut, după care şi-a sunat şi un prieten din Braşov, care i-a spus să meargă la Poliţie şi să mărturisească totul. Procurorul a mai spus că Florin Buliga a declarat că nu era sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe în momentul comiterii crimelor. Specialiştii au constatat că Buliga are discernământ, astfel că acesta a putut fi propus pentru arestare preventivă. Judecătorul a decis că acesta trebuie să îşi petreacă următoarele 30 de zile în stare de arest preventiv.

Foto: Familia distrusă

+3 -0

Comentarii

AUREL AMALINEI

2018-03-29 10:37:14


in urma cu circa o luna si jumatate am stat de vrba cu el si sotia,chiar a fost foarte amabil cu mine in ceia la ce am avut de discutat cu el,nu am observat nimic anormal in comportamentul lor,totul a fost ok,sunt surprins de ceia ce a facut.

constantin

2018-03-29 07:27:34


Daca asta era familie model, asa cum o descriu ziarele, inseamna ca eu sunt popa catolic! Nemernicul este un psihopat ordinar,narcoman,alcoolic si adulter - motiv pentru care sotia si copii treruiau de multisor sa-l paraseasca, si astfel ramaneau in viata !

sasu

2018-03-28 21:14:01


totusi ma intreb de ce jigodia asta tine titlul ziarului. nu merita. animalele nu fac ce a facut el. rog moderatorul sa imi puna mesajele sa nu le mai stearga.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Și cu SRI, şi cu Parchetul

  Traian Băsescu susţine că l-a ajutat pe Iohannis să candideze în 2014. Subiectul dosarului de incompatibilitate pe care l-a avut Klaus Iohannis înainte de alegerile prezidenţiale din[...]

  2018-03-29 citeste mai mult
 • Fără Zamfir

  Biroul Executiv Naţional al PNL a decis ieri excluderea din partid a senatorului Daniel Zamfir, ales pe listele de la Braşov. Decizia a fost luată cu 25 de voturi pentru, două împotrivă şi[...]

  2018-03-29 citeste mai mult
 • Puţin nedumerit

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a rămas nedumerit când a aflat că Ionuţ Mişa a fost numit şef al ANAF, dar speră ca acesta să îşi facă treaba. Întrebat[...]

  2018-03-29 citeste mai mult
 • Din 16 mai

  Din 16 mai

  Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici (foto), a anunţat că Declaraţia unică va putea fi depusă online începând cu data de 16 mai. Potrivit ministrului, contribuabilii persoane fizce[...]

  2018-03-29 citeste mai mult
 • Da la referendum, nu în lege

  Curtea Constituţională a respins iniţiativele legislative de modificare a Constituţiei, în sensul interzicerii amnistierii sau graţierii infractorilor condamnaţi pentru corupţie, deoarece[...]

  2019-07-19 citeste mai mult