leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6586 RON

1 USD = 4.1342 RON

1 GBP = 5.3120 RON

1 XAU = 160.4438 RON

1 AED = 1.1255 RON

1 AUD = 2.9787 RON

1 BGN = 2.3819 RON

1 BRL = 1.1073 RON

1 CAD = 3.1313 RON

1 CHF = 4.0964 RON

1 CNY = 0.5935 RON

1 CZK = 0.1795 RON

1 DKK = 0.6246 RON

1 EGP = 0.2307 RON

1 HUF = 1.4475 RON

1 INR = 0.0567 RON

1 JPY = 3.6283 RON

1 KRW = 0.3640 RON

1 MDL = 0.2411 RON

1 MXN = 0.2041 RON

1 NOK = 0.4886 RON

1 NZD = 2.7818 RON

1 PLN = 1.0845 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0611 RON

1 SEK = 0.4534 RON

1 TRY = 0.7564 RON

1 UAH = 0.1483 RON

1 XDR = 5.7019 RON

1 ZAR = 0.2877 RON

Editia 6846 - 13 noi 06:20

Trei zile ale recordurilor la Râşnov

Autor: Radu COLŢEA, Iulian CUIBAR

Publicat la 16 iulie 2018

Sâmbătă, la concertele susţinute de Smiley, Lidia Buble şi The Humans au participat aproximativ 8.700 de persoane. Număr record de echipaje la proba de tracţiune de la Festivalul Naţional Ecvestru

Trei zile ale recordurilor la RâşnovFoto: Primarul Râşnovului, Liviu Butnariu şi preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, alături de familiile lor.

Timp de trei zile, Râşnovul a fost în sărbătoare: au fost zilele oraşului. Primăria Râşnov a pregătit evenimente pentru toate categoriile de public, în Valea Cetăţii putând fi ascultate trupe pop în vogă, concerte de muzică populară. De asemenea, conform tradiţiei, odată cu Zilele Râşnovului s-a a desfăşurat Festivalul Naţional Ecvestru.  Ambele evenimente s-au bucurat de un real succes, mii de râşnoveni şi turişti mergând în Valea Cetăţii.

Foto: Parada a fost deschisă de tineri călare

Foto: Tradiţie din tată-n fiu, tineri călăreţi la sărbătoare.

Parada de deschidere, urmată de o premieră: seară folk
Marea sărbătoare a râşnovenilor a debutat vineri după amiază cu mult aşteptata paradă deschisă de călăreţi şi fanfară şi la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor din oraş, sportivi, elevi, ansambluri populare, pompieri, poliţişti locali şi militari.
„Este vorba despre un weekend plin, cu trei lucruri pe care le sărbătorim. Zilele Oraşului, 10 ani de când Râşnovul şi-a recuperat Cetatea, dar şi Centenarul, 100 de ani de la Marea Unire. Am pregătit un program special. Prima seară a fost dedicată folkului, o premieră pentru Zilele Râşnovului, sâmbătă a concertat Smiley, iar duminică am încheiat cu Nicolae Furdui Iancu. Am atins astfel toate genurile de muzică şi sperăm ca toţi participanţii s-au simţit bine”, a declarat primarul Râşnovului, Liviu Butnariu.
„Mă apucă nostalgia ori de câte ori se apropie acest eveniment frumos, la care îmi face deosebită plăcere să particip. Este un eveniment care a debutat în 2003, care a fost gândit de oameni care au această frumoasă pasiune a creşterii cailor. Mă bucură că Râşnovul înfloreşte şi văd foarte multe realizări aici”, a spus şi Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Şi, într-adevăr, Zilele Râşnovului au fost anul acesta deosebite.  Spre exemplu, ziua de sâmbătă a fost una specială, iar râşnovenii au apreciat acest lucru. Din fericire, oraşul a fost ocolit de ploaie, iar seara, la concertele susţinute de Smily, Lidia Buble şi The Humans a fost un record de audienţă, aprox. 8.700 de spectatori, potrivit estimărilor organizatorilor. Mii de spectatori au fost însă şi duminică, pe Valea Cetăţii.

Un nou sistem de departajare a concurenţilor la Festivalul Naţional Ecvestru  
Festivalul Naţional Ecvestru de la Râşnov e deja o tradiţie pentru oraş. „Ne aflăm la ediţia cu numărul 26. Avem cai deosebiţi, fete frumoase, băieţi frumoşi şi am pregătit momente deosebite pentru aceste zile. Vremea este bună, dar şi dacă ar fi plouat, nu ar fi fost vreo problemă”, a precizat şi Constantin Ducar, unul dintre iniţiatorii Festivalului Naţional Ecvestru.
Sâmbătă, prima zi a festivalului, a fost rezervată paradelor de frumuseţe, cascadorilor şi curselor cu trăsuri, dar, ca în fiecare an, „proba regină” a fost cea de tracţiune, organizată duminică. Participarea, a fost anul acesta una record. „Pe lângă faptul că au fost mai mulţi concurenţi, a crescut şi calitatea driverilor. Este, într-adevăr a XVI-a ediţie şi, de la an la an s-a îmbunătăţit. De altfel, la această ediţie am aplicat un nou sistem pentru stabilirea câştigătorilor: măsurarea distanţei cu ajutorul unor jaloane, montate din 10 în 10 metri. Nu au mai fost acele se mai pun acele hârtii puse în locul în care expira timpul pentru un concurent”, a precizat primarul Liviu Butnariu.
De altfel, la proba de tracţiune dublu au fost înscrise 18 echipaje, iar fiecare avea la dispoziţie 4 minute, în care să parcurgă o distanţă cât mai mare, tractând un buştean de aproximativ 2 tone.
La proba de tracţiune cu un singur cal s-au înscris 39 de concurenţi. De altfel, având în vedere numărul mare al acestora, organizatorii au decis să reducă timpul alocat pentru tractarea unui buştean de o tonă, de la 3 la 2 minute.

Live, Franţa - Croaţia
Nu în ultimul rând, finala Campionatului Mondial de Fotbal, meciul dintre Franţa şi Croaţia, a fost transmis live pe un ecran amplasat în apropierea scenei Zilelor Oraşului Râşnov.

Foto: Moment special, la concertul lui Smiley spectatorii au creat o atmosferă deosebită, folosind luminile telefoanelor mobile.Foto: Sportivi de la cele două cluburi din oraş, Olimpic Cetate şi CSŞ Dinamo.

Foto: Micii biatlonişti, în echipamentul lor de vară, au defilat pe role.

Foto: Căluşarii şi Romana, două obiceiuri străvechi ale locului.Foto: Piticu', profesor de chitară în Râşnov, a deschis seara folk.

Câştigătorii „probei regină”, concursul de tracţiune

Proba de dublu:
1.   Văcaru Gheorghe – Comuna Corneşti, judeţul Argeş
2.   Uszoges Atilla – Comuna Budila, judeţul Braşov
3. Veleanu Alexandru – Oraşul Râşnov, judeţul Braşov

Proba de simplu
1.  Linu Cristian – Comuna Corbeni, judeţul Argeş  
2.  Văcaru Gheorghe - Comuna Corneşti, judeţul Argeş
3.   Uszoges Atilla  - Comuna Budila, judeţul Braşov


 

+0 -2

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Diplomaţi din 50 de ţări, la mormântul lui Titulescu

  Diplomaţi din 50 de ţări, la mormântul lui Titulescu

  Tineri diplomaţi din 50 de ţări au participat, sâmbătă, la deschiderea „Cursurilor Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi”, eveniment aflat la cea de-a XXV-a[...]

  2018-07-16 citeste mai mult
 • Giri s-a răsturnat la Raliul Harghitei

  Giri s-a răsturnat la Raliul Harghitei

  Pilotul Dan Gîrtofan a fost implicat într-un accident la Raliul Harghitei, în acest weekend. Braşoveanul, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi români, s-a răsturnat de[...]

  2018-07-16 citeste mai mult
 • De pe trambulină, călare

  De pe trambulină, călare

  Parada care a dat startul Zilelor Râşnovului a fost deschisă de câţiva tineri călare, între aceştia aflându-se şi fostul săritor cu schiurile Iulian Pîtea. Sportivul[...]

  2018-07-16 citeste mai mult
 • Poza zilei

  Poza zilei

  Liviu Dragnea şi iubita lui Irina Tănase au oferit de departe poza zilei. Şeful PSD s-a lăsat fotografiat în timp ce-şi sărută pasional, cu ochii închişi, viitoarea soţie. S-a întâmplat[...]

  2018-07-16 citeste mai mult
 • Max, cel mai iubit urs de la Libearty, a murit

  Max, cel mai iubit urs de la Libearty, a murit

  Ursul orbit cu bună ştiinţă, ameţit de medicamente şi cu colţii piliţi, pentru a nu avea reacţii la apropierea oamenilor, a fost salvat de cei de la Libearty în urmă cu aproape 13 ani. De atunci, doar, a apucat să trăiască o viaţă adevărată de urs

  2018-11-13 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional