leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6603 RON

1 USD = 3.9613 RON

1 GBP = 5.2120 RON

1 XAU = 152.8355 RON

1 AED = 1.0785 RON

1 AUD = 2.8692 RON

1 BGN = 2.3828 RON

1 BRL = 0.9679 RON

1 CAD = 3.0570 RON

1 CHF = 4.0997 RON

1 CNY = 0.5762 RON

1 CZK = 0.1819 RON

1 DKK = 0.6248 RON

1 EGP = 0.2210 RON

1 HUF = 1.4399 RON

1 INR = 0.0545 RON

1 JPY = 3.5102 RON

1 KRW = 0.3543 RON

1 MDL = 0.2353 RON

1 MXN = 0.2088 RON

1 NOK = 0.4868 RON

1 NZD = 2.6322 RON

1 PLN = 1.0865 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0602 RON

1 SEK = 0.4506 RON

1 TRY = 0.6447 RON

1 UAH = 0.1414 RON

1 XDR = 5.5615 RON

1 ZAR = 0.2754 RON

Editia 6811 - 25 sep 23:23

Trei zile ale recordurilor la Râşnov

Autor: Radu COLŢEA, Iulian CUIBAR

Publicat la 16 iulie 2018

Sâmbătă, la concertele susţinute de Smiley, Lidia Buble şi The Humans au participat aproximativ 8.700 de persoane. Număr record de echipaje la proba de tracţiune de la Festivalul Naţional Ecvestru

Trei zile ale recordurilor la RâşnovFoto: Primarul Râşnovului, Liviu Butnariu şi preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, alături de familiile lor.

Timp de trei zile, Râşnovul a fost în sărbătoare: au fost zilele oraşului. Primăria Râşnov a pregătit evenimente pentru toate categoriile de public, în Valea Cetăţii putând fi ascultate trupe pop în vogă, concerte de muzică populară. De asemenea, conform tradiţiei, odată cu Zilele Râşnovului s-a a desfăşurat Festivalul Naţional Ecvestru.  Ambele evenimente s-au bucurat de un real succes, mii de râşnoveni şi turişti mergând în Valea Cetăţii.

Foto: Parada a fost deschisă de tineri călare

Foto: Tradiţie din tată-n fiu, tineri călăreţi la sărbătoare.

Parada de deschidere, urmată de o premieră: seară folk
Marea sărbătoare a râşnovenilor a debutat vineri după amiază cu mult aşteptata paradă deschisă de călăreţi şi fanfară şi la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor din oraş, sportivi, elevi, ansambluri populare, pompieri, poliţişti locali şi militari.
„Este vorba despre un weekend plin, cu trei lucruri pe care le sărbătorim. Zilele Oraşului, 10 ani de când Râşnovul şi-a recuperat Cetatea, dar şi Centenarul, 100 de ani de la Marea Unire. Am pregătit un program special. Prima seară a fost dedicată folkului, o premieră pentru Zilele Râşnovului, sâmbătă a concertat Smiley, iar duminică am încheiat cu Nicolae Furdui Iancu. Am atins astfel toate genurile de muzică şi sperăm ca toţi participanţii s-au simţit bine”, a declarat primarul Râşnovului, Liviu Butnariu.
„Mă apucă nostalgia ori de câte ori se apropie acest eveniment frumos, la care îmi face deosebită plăcere să particip. Este un eveniment care a debutat în 2003, care a fost gândit de oameni care au această frumoasă pasiune a creşterii cailor. Mă bucură că Râşnovul înfloreşte şi văd foarte multe realizări aici”, a spus şi Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Şi, într-adevăr, Zilele Râşnovului au fost anul acesta deosebite.  Spre exemplu, ziua de sâmbătă a fost una specială, iar râşnovenii au apreciat acest lucru. Din fericire, oraşul a fost ocolit de ploaie, iar seara, la concertele susţinute de Smily, Lidia Buble şi The Humans a fost un record de audienţă, aprox. 8.700 de spectatori, potrivit estimărilor organizatorilor. Mii de spectatori au fost însă şi duminică, pe Valea Cetăţii.

Un nou sistem de departajare a concurenţilor la Festivalul Naţional Ecvestru  
Festivalul Naţional Ecvestru de la Râşnov e deja o tradiţie pentru oraş. „Ne aflăm la ediţia cu numărul 26. Avem cai deosebiţi, fete frumoase, băieţi frumoşi şi am pregătit momente deosebite pentru aceste zile. Vremea este bună, dar şi dacă ar fi plouat, nu ar fi fost vreo problemă”, a precizat şi Constantin Ducar, unul dintre iniţiatorii Festivalului Naţional Ecvestru.
Sâmbătă, prima zi a festivalului, a fost rezervată paradelor de frumuseţe, cascadorilor şi curselor cu trăsuri, dar, ca în fiecare an, „proba regină” a fost cea de tracţiune, organizată duminică. Participarea, a fost anul acesta una record. „Pe lângă faptul că au fost mai mulţi concurenţi, a crescut şi calitatea driverilor. Este, într-adevăr a XVI-a ediţie şi, de la an la an s-a îmbunătăţit. De altfel, la această ediţie am aplicat un nou sistem pentru stabilirea câştigătorilor: măsurarea distanţei cu ajutorul unor jaloane, montate din 10 în 10 metri. Nu au mai fost acele se mai pun acele hârtii puse în locul în care expira timpul pentru un concurent”, a precizat primarul Liviu Butnariu.
De altfel, la proba de tracţiune dublu au fost înscrise 18 echipaje, iar fiecare avea la dispoziţie 4 minute, în care să parcurgă o distanţă cât mai mare, tractând un buştean de aproximativ 2 tone.
La proba de tracţiune cu un singur cal s-au înscris 39 de concurenţi. De altfel, având în vedere numărul mare al acestora, organizatorii au decis să reducă timpul alocat pentru tractarea unui buştean de o tonă, de la 3 la 2 minute.

Live, Franţa - Croaţia
Nu în ultimul rând, finala Campionatului Mondial de Fotbal, meciul dintre Franţa şi Croaţia, a fost transmis live pe un ecran amplasat în apropierea scenei Zilelor Oraşului Râşnov.

Foto: Moment special, la concertul lui Smiley spectatorii au creat o atmosferă deosebită, folosind luminile telefoanelor mobile.Foto: Sportivi de la cele două cluburi din oraş, Olimpic Cetate şi CSŞ Dinamo.

Foto: Micii biatlonişti, în echipamentul lor de vară, au defilat pe role.

Foto: Căluşarii şi Romana, două obiceiuri străvechi ale locului.Foto: Piticu', profesor de chitară în Râşnov, a deschis seara folk.

Câştigătorii „probei regină”, concursul de tracţiune

Proba de dublu:
1.   Văcaru Gheorghe – Comuna Corneşti, judeţul Argeş
2.   Uszoges Atilla – Comuna Budila, judeţul Braşov
3. Veleanu Alexandru – Oraşul Râşnov, judeţul Braşov

Proba de simplu
1.  Linu Cristian – Comuna Corbeni, judeţul Argeş  
2.  Văcaru Gheorghe - Comuna Corneşti, judeţul Argeş
3.   Uszoges Atilla  - Comuna Budila, judeţul Braşov


 

+0 -2

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Diplomaţi din 50 de ţări, la mormântul lui Titulescu

  Diplomaţi din 50 de ţări, la mormântul lui Titulescu

  Tineri diplomaţi din 50 de ţări au participat, sâmbătă, la deschiderea „Cursurilor Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi”, eveniment aflat la cea de-a XXV-a[...]

  2018-07-16 citeste mai mult
 • Giri s-a răsturnat la Raliul Harghitei

  Giri s-a răsturnat la Raliul Harghitei

  Pilotul Dan Gîrtofan a fost implicat într-un accident la Raliul Harghitei, în acest weekend. Braşoveanul, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi români, s-a răsturnat de[...]

  2018-07-16 citeste mai mult
 • De pe trambulină, călare

  De pe trambulină, călare

  Parada care a dat startul Zilelor Râşnovului a fost deschisă de câţiva tineri călare, între aceştia aflându-se şi fostul săritor cu schiurile Iulian Pîtea. Sportivul[...]

  2018-07-16 citeste mai mult
 • Casa lui Dragnea, vandalizată

  Casa lui Dragnea, vandalizată

  A reuşit să scape în Comitetul Executiv Naţional de atacul unor lideri importanţi care îi cerea demisia din fruntea PSD şi a Camerei Deputaţilor, dar nu a putut scăpa şi de solicitările[...]

  2018-09-24 citeste mai mult
 • Poza zilei

  Poza zilei

  Liviu Dragnea şi iubita lui Irina Tănase au oferit de departe poza zilei. Şeful PSD s-a lăsat fotografiat în timp ce-şi sărută pasional, cu ochii închişi, viitoarea soţie. S-a întâmplat[...]

  2018-07-16 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotional