leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7345 RON

1 USD = 4.2201 RON

1 GBP = 5.2361 RON

1 XAU = 190.0986 RON

1 AED = 1.1489 RON

1 AUD = 2.9590 RON

1 BGN = 2.4207 RON

1 BRL = 1.1198 RON

1 CAD = 3.2327 RON

1 CHF = 4.2663 RON

1 CNY = 0.6136 RON

1 CZK = 0.1849 RON

1 DKK = 0.6340 RON

1 EGP = 0.2543 RON

1 HUF = 1.4497 RON

1 INR = 0.0613 RON

1 JPY = 3.8990 RON

1 KRW = 0.3575 RON

1 MDL = 0.2385 RON

1 MXN = 0.2209 RON

1 NOK = 0.4918 RON

1 NZD = 2.8383 RON

1 PLN = 1.1111 RON

1 RSD = 0.0402 RON

1 RUB = 0.0671 RON

1 SEK = 0.4498 RON

1 TRY = 0.7407 RON

1 UAH = 0.1612 RON

1 XDR = 5.8275 RON

1 ZAR = 0.3017 RON

Editia 7007 - 17 iul 22:53

PSIHIATRU EXPERT LA INSTITUTUL DE MEDICINĂ LEGALĂ „MINA MINOVICI”:

„Un criminal precum Buliga se naşte în România doar o dată la 50 de ani”

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 30 martie 2018

Nu e nici reabilitabil, nici bolnav în sensul tradiţional al bolii, ci un criminal deosebit de periculos

„Un criminal precum Buliga se naşte în România doar o dată la 50 de ani”

Autopsia confirmă declaraţia lui Florin Buliga în ce priveşte ordinea în care i-a ucis pe ceilalţi trei membri ai familiei sale. „Raportul preliminar al autopsiei confirmă că victimele au fost înjunghiate în somn. Din acest raport reiese că nu prezintă urme de apărare, semn că victimele nu s-au putut lupta pentru viaţa lor. Urmează să primim redactat raportul complet şi atunci vom avea mai multe informaţii. Aşteptăm în zilele următoare şi rezultatul analizelor de sânge şi urină prelevate de la Florin Mircea Buliga care ne vor arăta dacă a consumat alcool sau droguri în ziua crimei”, a declarat procurorul de caz Daniel Dancă, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Drogat în ziua în care şi-a ucis familia?
Între timp, a sosit rezultatul preliminar al analizelor şi acesta confirmă că Buliga a consumat substanţe stupefiante. Rezultatele preliminare ale analizei de sânge arată că Florin Buliga a consumat droguri în ultimele zile, foarte probabil chiar în ziua în care şi-a înjunghiat cu sânge rece soţia şi pe cei doi copii. De altfel, în 11 mai 2007, Florin Mircea Buliga a fost condamnat la Piatra Neamţ (oraşul din care era soţia sa) la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului. Buliga fusese prins la volan cu o alcoolemie de 0,80 g/l alcool pur în aerul expirat.

„Nu merită prezumţia de nevinovăţie”
Un psihiatru expert la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, Gabriel Diaconu, a explicat la Digi 24 că Buliga nu e nici reabilitabil, nici bolnav în sensul tradiţional al bolii, ci un criminal deosebit de periculos. În opinia specialistului, un criminal precum acesta se naşte în România doar o dată la 50 de ani. „Din punctul meu de vedere, acest om nu trebuie ajutat, ci luat de forţele legii, judecat. Va trebui expertizat. Merită un proces corect, transparent. Nu merită prezumţia de nevinovăţie, nu merită vreun beneficiu al victimei, că e vorba de tortura lui psihică. Nu e reabilitabil şi îmi asum ce spun. Nu cred că e bolnav în sensul tradiţional al bolii, care, vezi Doamne, e sursă de suferinţă. Nu, e un criminal deosebit de periculos”, este de părere psihiatrul.

Omagiu din partea colegilor şi prietenilor Ioanei: Şi-au luat rămas bun de la ea la uşa Morgii
Colegii tinerei ucise de propriul tată şi-au luat rămas bun de la Ioana. După ce i-au transformat banca în altar, prietenii fetei au venit, joi, la Serviciul de Medicină Legală din Braşov, pentru a-i aduce un ultim omagiu. „O conducem pe Ioana pe ultimul drum, alături de colegii de clasă, şi vrem să o asigurăm că va rămâne mereu în amintirea noastră”, spune una din prietenele fetei ucise de tatăl său. Tăcuţi, cu ochii înlăcrimaţi şi sfâşiaţi de durere, adolescenţii au adus flori şi coroane.
Trupurile neînsufleţite ale celor doi copii şi al mamei lor au plecat în cortegiu către Neamţ, comuna Tupilaţi, unde a crescut femeia şi unde va avea loc vineri înmormântarea.

Colegii de liceu ai Ioanei, la Serviciul de Medicină Legală Braşov

Primarul din Tupilaţi: „E jale! Săracul tatăl ei plânge în curte, ţipă de durere, nu mai poate”
„Vineri, la 11.00 este înmormântarea. Ei s-au născut, au copilărit în Piatra Neamţ şi au plecat apoi direct la Braşov. Părinţii ei s-au retras la ţară, la Totoieşti, în comuna Tupilaţi când au ieşit la pensie. Sunt nişte oameni deosebiţi, nişte caractere deosebite. Dacă aş fi avut aşa toţi cetăţenii din comună, ar fi raiul pe pământ. Au o situaţie bună, nu au cerut ajutorul primăriei. Noi am fost la cimitir, am verificat, se sapă groapa. E jale! Săracul tatăl ei plânge în curte, ţipă de durere, nu mai poate, nu mai are copilul, nepoţii. Ce a avut acel bărbat cu copiii lui, cu soţia? Eu nu concep idei din astea, este răutatea din om, nu se explică. A mers el la mănăstire, care religie din lumea asta te învaţă să-ţi omori soţia şi copiii? Nu există aşa ceva! O minte diabolică. Să nu ai oleacă de conştiinţă”, a declarat, pentru Mediafax, Petru Gherghel, primarul comunei Tupilaţi.

Autopsiile au confirmat declaraţiile ucigaşului
Primele rezultate ale necropsiei victimelor triplei crime arată că Florin Buliga şi-a ucis soţia şi cei doi copii în somn şi niciunul nu a putut lupta pentru viaţa lui. Autopsia a confirmat şi declaraţiile ucigaşului privind ordinea în care şi-a căsăpit familia. Prima a fost ucisă soţia, cu trei lovituri de cuţit; a urmat fata, pe care ucigaşul a lovit-o de opt ori, şi băiatul, căruia i-a aplicat trei lovituri de cuţit, toate în dreptul inimii.
Florin Marius Buliga a fost arestat pentru 30 de zile. Criminalul a refuzat să dea declaraţii în faţa judecătorilor Tribunalului Braşov, dar i-a spus avocatului din oficiu că îşi aşteaptă cât mai repede pedeapsa. 

+1 -6

Comentarii

92fs

2018-03-31 06:32:03


Cand specimene ca asta citesc o astfel de aberatie de titlu,cu siguranta isi spun: "da-i ba in p... mea,ca astia inca dorm in naivitatea lor."

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie