leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6519 RON

1 USD = 3.9743 RON

1 GBP = 5.2505 RON

1 XAU = 153.7281 RON

1 AED = 1.0821 RON

1 AUD = 2.8891 RON

1 BGN = 2.3785 RON

1 BRL = 0.9619 RON

1 CAD = 3.0794 RON

1 CHF = 4.1133 RON

1 CNY = 0.5797 RON

1 CZK = 0.1820 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2218 RON

1 HUF = 1.4382 RON

1 INR = 0.0550 RON

1 JPY = 3.5403 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2370 RON

1 MXN = 0.2121 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.6477 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0599 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6375 RON

1 UAH = 0.1417 RON

1 XDR = 5.5764 RON

1 ZAR = 0.2747 RON

Editia 6809 - 21 sep 08:09

PSIHIATRU EXPERT LA INSTITUTUL DE MEDICINĂ LEGALĂ „MINA MINOVICI”:

„Un criminal precum Buliga se naşte în România doar o dată la 50 de ani”

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 30 martie 2018

Nu e nici reabilitabil, nici bolnav în sensul tradiţional al bolii, ci un criminal deosebit de periculos

„Un criminal precum Buliga se naşte în România doar o dată la 50 de ani”

Autopsia confirmă declaraţia lui Florin Buliga în ce priveşte ordinea în care i-a ucis pe ceilalţi trei membri ai familiei sale. „Raportul preliminar al autopsiei confirmă că victimele au fost înjunghiate în somn. Din acest raport reiese că nu prezintă urme de apărare, semn că victimele nu s-au putut lupta pentru viaţa lor. Urmează să primim redactat raportul complet şi atunci vom avea mai multe informaţii. Aşteptăm în zilele următoare şi rezultatul analizelor de sânge şi urină prelevate de la Florin Mircea Buliga care ne vor arăta dacă a consumat alcool sau droguri în ziua crimei”, a declarat procurorul de caz Daniel Dancă, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Drogat în ziua în care şi-a ucis familia?
Între timp, a sosit rezultatul preliminar al analizelor şi acesta confirmă că Buliga a consumat substanţe stupefiante. Rezultatele preliminare ale analizei de sânge arată că Florin Buliga a consumat droguri în ultimele zile, foarte probabil chiar în ziua în care şi-a înjunghiat cu sânge rece soţia şi pe cei doi copii. De altfel, în 11 mai 2007, Florin Mircea Buliga a fost condamnat la Piatra Neamţ (oraşul din care era soţia sa) la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului. Buliga fusese prins la volan cu o alcoolemie de 0,80 g/l alcool pur în aerul expirat.

„Nu merită prezumţia de nevinovăţie”
Un psihiatru expert la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, Gabriel Diaconu, a explicat la Digi 24 că Buliga nu e nici reabilitabil, nici bolnav în sensul tradiţional al bolii, ci un criminal deosebit de periculos. În opinia specialistului, un criminal precum acesta se naşte în România doar o dată la 50 de ani. „Din punctul meu de vedere, acest om nu trebuie ajutat, ci luat de forţele legii, judecat. Va trebui expertizat. Merită un proces corect, transparent. Nu merită prezumţia de nevinovăţie, nu merită vreun beneficiu al victimei, că e vorba de tortura lui psihică. Nu e reabilitabil şi îmi asum ce spun. Nu cred că e bolnav în sensul tradiţional al bolii, care, vezi Doamne, e sursă de suferinţă. Nu, e un criminal deosebit de periculos”, este de părere psihiatrul.

Omagiu din partea colegilor şi prietenilor Ioanei: Şi-au luat rămas bun de la ea la uşa Morgii
Colegii tinerei ucise de propriul tată şi-au luat rămas bun de la Ioana. După ce i-au transformat banca în altar, prietenii fetei au venit, joi, la Serviciul de Medicină Legală din Braşov, pentru a-i aduce un ultim omagiu. „O conducem pe Ioana pe ultimul drum, alături de colegii de clasă, şi vrem să o asigurăm că va rămâne mereu în amintirea noastră”, spune una din prietenele fetei ucise de tatăl său. Tăcuţi, cu ochii înlăcrimaţi şi sfâşiaţi de durere, adolescenţii au adus flori şi coroane.
Trupurile neînsufleţite ale celor doi copii şi al mamei lor au plecat în cortegiu către Neamţ, comuna Tupilaţi, unde a crescut femeia şi unde va avea loc vineri înmormântarea.

Colegii de liceu ai Ioanei, la Serviciul de Medicină Legală Braşov

Primarul din Tupilaţi: „E jale! Săracul tatăl ei plânge în curte, ţipă de durere, nu mai poate”
„Vineri, la 11.00 este înmormântarea. Ei s-au născut, au copilărit în Piatra Neamţ şi au plecat apoi direct la Braşov. Părinţii ei s-au retras la ţară, la Totoieşti, în comuna Tupilaţi când au ieşit la pensie. Sunt nişte oameni deosebiţi, nişte caractere deosebite. Dacă aş fi avut aşa toţi cetăţenii din comună, ar fi raiul pe pământ. Au o situaţie bună, nu au cerut ajutorul primăriei. Noi am fost la cimitir, am verificat, se sapă groapa. E jale! Săracul tatăl ei plânge în curte, ţipă de durere, nu mai poate, nu mai are copilul, nepoţii. Ce a avut acel bărbat cu copiii lui, cu soţia? Eu nu concep idei din astea, este răutatea din om, nu se explică. A mers el la mănăstire, care religie din lumea asta te învaţă să-ţi omori soţia şi copiii? Nu există aşa ceva! O minte diabolică. Să nu ai oleacă de conştiinţă”, a declarat, pentru Mediafax, Petru Gherghel, primarul comunei Tupilaţi.

Autopsiile au confirmat declaraţiile ucigaşului
Primele rezultate ale necropsiei victimelor triplei crime arată că Florin Buliga şi-a ucis soţia şi cei doi copii în somn şi niciunul nu a putut lupta pentru viaţa lui. Autopsia a confirmat şi declaraţiile ucigaşului privind ordinea în care şi-a căsăpit familia. Prima a fost ucisă soţia, cu trei lovituri de cuţit; a urmat fata, pe care ucigaşul a lovit-o de opt ori, şi băiatul, căruia i-a aplicat trei lovituri de cuţit, toate în dreptul inimii.
Florin Marius Buliga a fost arestat pentru 30 de zile. Criminalul a refuzat să dea declaraţii în faţa judecătorilor Tribunalului Braşov, dar i-a spus avocatului din oficiu că îşi aşteaptă cât mai repede pedeapsa. 

+1 -6

Comentarii

92fs

2018-03-31 06:32:03


Cand specimene ca asta citesc o astfel de aberatie de titlu,cu siguranta isi spun: "da-i ba in p... mea,ca astia inca dorm in naivitatea lor."

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Despre evrei

  Un studiu realizat de către Pew Research Center arată că în centrul şi estul Europei există încă procente importante de populaţie care nu acceptă comunitatea evreiască drept cetăţeni[...]

  2018-03-30 citeste mai mult
 • Puterea reîmpărţită

  Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit joi cu miniştrii cabinetului Dăncilă pentru a discuta despre subiectul descentralizării. „Este o decizie politică asumată[...]

  2018-03-30 citeste mai mult
 • Milionul regal

  Tensiune între Casa Regală şi statul român. La doar patru luni de la moartea Regelui Mihai, fiicele Majestăţii sale au acţionat în judecată statul român pentru a recupera[...]

  2018-03-30 citeste mai mult
 • Iohannis, SRI, DNA, SPP...

  Pus în faţa cererii a trei lideri importanţi din PSD care îi cer demisia, Liviu Dragnea spune că totul e din cauza „statului paralel”. „Nu am citit-o în totalitate,[...]

  2018-09-20 citeste mai mult
 • În expectativă

  Fostul premier Sorin Grindeanu, în prezent preşedinte al Autorităţii Naţionale de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a postat, miercuri seara, pe Facebook, faptul că[...]

  2018-09-20 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotional