Curs BNR

1 EUR = 4.9758 RON

1 USD = 4.6712 RON

1 GBP = 5.7677 RON

1 XAU = 354.4765 RON

1 AED = 1.2719 RON

1 AUD = 3.0068 RON

1 BGN = 2.5441 RON

1 BRL = 0.8970 RON

1 CAD = 3.4040 RON

1 CHF = 5.1247 RON

1 CNY = 0.6449 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2603 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0182 RON

1 KRW = 0.3387 RON

1 MDL = 0.2597 RON

1 MXN = 0.2740 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7592 RON

1 PLN = 1.1519 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1433 RON

1 UAH = 0.1174 RON

1 XDR = 6.1419 RON

1 ZAR = 0.2447 RON

Editia 8168 - 23 apr 00:51

Un mini-scandal mocnește la Șaguna, Meșotă și Moisil: Părinții, puși să semneze „standardul aristocratic”. Elevii cu medii sub 8, dați afară

Autor: Petra VÂRLAN

Publicat la 01 februarie 2019

IȘJ Brașov: „Nu cred că e vorba de segregare”, „ Sunt școli de masă, dar trebuie să ținem cont de istoricul și de rezultatele lor în competițiile școlare. Fost secretar de stat în Ministerul Educației: Pare ilegal, IȘJ și Protecția Copilului să cerceteze

Un mini-scandal mocnește la Șaguna, Meșotă și Moisil:  Părinții, puși să semneze „standardul aristocratic”. Elevii cu medii sub 8, dați afară

Trei colegii din Brașov au stabilit în regulamentele școlare că elevii de gimnaziu care nu obțin la finalul fiecărui an media de minimum 8 sunt dați afară din școală, scrie Educațieprivată.ro. Este vorba despre Colegiul Național Andrei Șaguna, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă și de Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil.


Ariana Bucur (foto), Inspectorul școlar general din Brașov, a declarat pentru Edupedu.ro că „este un regulament intern pe care școlile l-au stabilit în Consiliul de Administrație și, în condițiile în care acel regulament este semnat de părțile implicate, cred că el devine obligatoriu. Sunt colegii care au performanță și care, pentru a-și menține ștacheta așa cum și-au propus, au impus aceste medii pentru a putea rămâne”.
Nu cred că este vorba de segregare. Sunt școli de masă, dar trebuie să ținem cont de istoricul și de rezultatele pe care le au în competițiile școlare. Dacă elevul nu poate ține pasul… Este un feedback adus părintelui, că elevul nu are posibilitatea de a fi la nivelul mediei copiilor de la clasa respectivă”, a declarat șefa IȘJ. Aceasta a mai spus că „fiecare unitate școlară are acest regulament intern și fiecare unitate poate stabili condiții legate de activitatea pe care o desfășoară, de rezultatele pe care și le doresc. Sunt ținte pe care și le-au stabilit și sunt indicatori de management și nu cred că ar trebui să privim lucurile din perspectiva segregării. Dacă acel copil nu poate face față targetului stabilit, el este îndrumat spre o altă unitate școlară. Acest lucru se întâmplă și cu consultarea unui psiholog”.

De cealaltă parte, Oana Badea (foto), fostul secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că exmatricularea elevilor în interiorul gimnaziului pe criteriu de medie „încalcă dreptul educațional al elevului și dreptul de a alege școala”. „Acele prevederi din regulamentele școlare care selectează elevii pe bază de performanță școlară sunt discriminatorii raportat la celelalte reguli care sunt deja stabilite la nivel de sistem. Cei care sunt clasa a V-a nu au încălcat nicio regulă a sistemului de educație, la finalul anului: s-au dus la școală, au învățat, au primit note. Nicio prevedere dintr-un regulament intern al unei unități de învățământ nu poate bate prevederi din legi organice. Regulamentul trebuie să fie subordonat acelor legi organice, iar autoritățile competente, inspectoratul școlar, autoritatea pentru protecția copilului trebuie să vegheze ca acele prevederi să fie în concordanță cu prevederile legii”, a explicat pentru Edupedu.ro sursa citată.
Publicația Educațieprivată.ro scrie că aceste reguli au fost semnalate pe grupul de Facebook „Părinții cer schimbare”. Concret, la Colegiul Național Andrei Șaguna regulamentul spune că: „Elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a, care la sfârşitul anului şcolar nu obţin media generală de minimum 8.50, mediile generale la limba română şi la matematică de minimum 8.00, sau media generală la purtare de minimum 9.50, sunt declaraţi necorespunzători cu standardele şcolare asumate prin contractul educaţional semnat de părinte în momentul înscrierii la Colegiul Naţional „Andrei Șaguna” şi, în consecinţă, nu vor mai frecventa cursurile colegiului, fiind obligaţi să se transfere, pentru anul şcolar următor, la alte şcoli”, potrivit sursei citate.

 

+6 -3

Comentarii

stercalau

2019-02-03 09:56:06


da.dar acest drept il pot avea numai scolile particulare.din moment ce scoala este bugetata de statul democratic consider o incalcare a constitutiei. acei inspectori scolari care o scalda sau sunt de acord cu acest regulament consider ca locul lor nu mai este acolo unde sunt acum.

Scorpionul

2019-02-02 18:46:58


E nornal sa fie o stacheta si dincolo este daca vrei sa faci scoala inveti nu ca la facultate sunt tineri care au 3-4 facultati si nu stiu cate masterate si nu stiu sa scrie corect Si tiriac a vrut sa faca o universitate de creire in romania dar la fel ca acum sau opus p....ti. Noi nu stim ce vrem Trebuie sa fi constient de posibilitatile copilului tau si sa te uiti in oglinda.

Willy

2019-02-02 16:28:31


Unde-i comentariul meu?

Willy

2019-02-02 11:15:47


Foarte bine! Putini dar buni. Daca era liceu sportiv si unii elevi nu treceau baremurile trimestriale trebuia sa ii tina scoala pana la absolvire in calitate de mini pensionari? Sa absolve cu burta si celulita? Daca trei colegii de top au zis ca asa e bine, ATUNCI ASA E BINE! Nu parintii hotarasc cum se ghideaza un colegiu. Nu le convin conditiile, pa! Sunt unii care nu stiu sa citeasca tabelul la intretinere dar sunt mari specialisti in colegii? De TOP? Ma gandesc si la profesorii aia: una e sa vorbeasca sa inteleaga si mocofanul (plictisindul pe geniu) si alta e sa vorbeasca ca de la egal la egal cu toti. Sunt curios cum se finalizeaza toata actiunea! Daca directorii respectivi fac un singur pas inapoi inseamna ca sunt slabi si atunci ce rost mai are sa ai directori daca gloata hotaraste? Apropo de gloata, imi aduc aminte de vot. Sau mai bine, lasam pe alta data... Apropo, Dragnea ce zice? E bine, e rau?

ducu mihai

2019-02-02 05:50:53


Mi se pare corecta pozitia liceelor.Nu trebuie sa ne intoarcem pe vremuri cand,de ex.la intreprinderea unde lucram cam 25-30% dintre angajati nu prea faceau nimic...Peste tot in lume scolile isi respecta stacheta pe care o crede de cuviinta.Si,in alta ordine de idei,este un chin si pt.elevii care nu pot face fata nivelului invatamantului din cele 3 licee.

Zdrenata

2019-02-01 18:27:16


Este absolut ilegal cea ce se intampla in cele 3 licee, de dorit e ca si ... de la ISJ sa zboare cu fulgii-n vant...

asum

2019-02-01 17:29:01


Ilegal total! O prostie cât casa! Dreptul la educație este garantat prin Constituție.Legea prevede ca orice masura privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie sa fie luata cu respectarea interesului superior al copilului, prin copil intelegandu-se, conform aliniatului ultim, „persoana care nu a implinit varsta de 18 ani si nici nu a dobandit capacitatea deplina de exercitiu, potrivit legii, Art. 263 din Noul Cod Civil! O prostie de regulament, acesta nu poate adăuga la Lege și nici nu poate fi în contradicție cu aceasta! Dacă a fost admis la respectiva unitate de învățământ conform mediei de la examenul de capacitate, acolo trebuie să și termine, în afara cazului în care acesta optează pentru altceva. Că scad mediile la sfârșitul anului, aceasta nu este o justificare, o motivare temeinică. Mediile pot scădea și din cauza profesorilor! Niciun elev nu poate fi obligat să se transfere, decât dacă solicită el acest lucru. Dispoziții abuzive în acest Regulament și discriminatorii!Declarația tănticii cu păr vâlvoi, asta care conduce ISJ, Bucur Ariana este halucinantă "Nu cred că este vorba de segregare. Sunt școli de masă, dar trebuie să ținem cont de istoricul și de rezultatele pe care le au în competițiile școlare....." Noi spunem că trebuie să ții cont de LEGE! Atât și nimic mai mult!

Costea Ion

2019-02-01 16:16:30


De aceea erau bune examenele de treaptă. Nu mai ajungeau toți pe la astfel de licee. Oricum, asta-i o idee puțin cam cretină. Sunt elevi care excelează doar la anumite materii. Ce te faci când ai un olimpic („Vise, taică, vise...”/ erau odată) care ia doar locul întâi pe unde concurează dar este antitalent la alte materii? O idee care seamănă cu madama din prima poză.

rammstein

2019-02-01 14:16:15


da de ce nu-i arunca la groapa cu lei!!!!...sau sa-i trimita in republica teleorman....de acolo ajung direct in guvern....

Stupid People

2019-02-01 12:30:18


Ce cretini mai lucrează și în educație, ne mai mirăm că elevii sunt cum sunt! De fapt copiii sunt oglinda sistemului de educație, deci și a profesorilor. Vorbim de faptul că un profesor de română sau matematică va putea da afară din colegiile respective un elev care îi va intra în colimator doar ținându-i media sub nota 8 (opt). Dar ce, este liceul lui, copilul respectiv a fost primit din milă??! Nu mai există legea învățământului în România?? Face fiecare ce vrea? Avocatul poporului ar trebui să se autosesizeze de urgență. Ce vremuri am ajuns să trăim, mulțumim PSD, mulțumim Dragnea, mulțumim Dăncilă!! Eu aș vota cu PSL. Cunoscătorii știu de ce.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie