leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6559 RON

1 USD = 3.9517 RON

1 GBP = 5.2123 RON

1 XAU = 153.4508 RON

1 AED = 1.0759 RON

1 AUD = 2.8801 RON

1 BGN = 2.3806 RON

1 BRL = 0.9692 RON

1 CAD = 3.0614 RON

1 CHF = 4.1351 RON

1 CNY = 0.5774 RON

1 CZK = 0.1822 RON

1 DKK = 0.6242 RON

1 EGP = 0.2206 RON

1 HUF = 1.4386 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5050 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2364 RON

1 MXN = 0.2093 RON

1 NOK = 0.4852 RON

1 NZD = 2.6455 RON

1 PLN = 1.0851 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0595 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6306 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5550 RON

1 ZAR = 0.2773 RON

Editia 6809 - 21 sep 01:16

Uzina R, lăsată de izbelişte?

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 13 iulie 2017

Conspiraţia canadiană pentru falimentarea uzinei de uraniu

Uzina R, lăsată de izbelişte?

Prefectul Marian Rasaliu spune că a făcut o vizită la Uzina R din Feldioara pentru a vedea care sunt cauzele pentru care angajaţii nu au mai fost plătiţi din luna mai. Reprezentantul Guvernului în judeţul nostru spune că aici există un gaj pe o parte din producţie care, dacă ar fi ridicat, totul ar reveni la normal. Pentru aceasta, Rasaliu va face un drum la Bucureşti împreună cu omologul său din judeţul Suceava, judeţ în care se află furnizorul Uzinei R.
Uzina R este o societate captivă, cu un singur furnizor – mina de uraniu din judeţul Suceava – şi un singur client – Nuclearelectrica. Cum Nuclearelectrica a găsit un furnizor canadian care oferă un preţ mai bun decât Uzina R, societatea braşoveană nu are cui să furnizeze produsul finit. Astfel, s-a ajuns ca muncitorii să nu mai fie plătiţi de două luni, iar perspectivele sunt sumbre.
„Situaţia la Uzina R din Feldioara este destul de grea, ca să zic aşa, oamenii nu şi-au primit salariile de două luni de zile, motiv pentru care mâine voi merge la Bucureşti la sediul Companiei Naţionale a Uraniului. Am vorbit cu doamna prefect de Suceava, va fi şi dumneaei acolo. De ce cu doamna prefect de Suceava? Pentru că o componentă importantă din Compania Naţională a Uraniului se află la Crucea, în judeţul Suceava şi vorbesc despre mina de uraniu de acolo”, a explicat Marian Rasaliu, prefectul judeţului.
Prefectul mai spune că este sigur că firma canadiană care furnizează dioxidul de uraniu pentru Nuclearelectrica oferă acest preţ mic până la declararea falimentului Uzinei R, după care îşi va impune preţul în lipsa altui furnizor.
Mai mult, Rasaliu spune că uraniul vine din Kazahstan şi este transportat în butoaie obişnuite, în timp ce în România orice transport de uraniu trebuie făcut în butoaie speciale, foarte groase, din plumb, care costă foarte mult.
Chiar şi aşa, dacă gajul pus pe o parte din uraniul de la Uzina R ar fi ridicat, problemele s-ar rezolva foarte rapid. Pentru aceasta este nevoie doar de puţină înţelegere, în opinia prefectului, motiv pentru care va merge la Bucureşti.
„Soluţia de fond constă în ridicarea unui gaj pe o anumită cantitate de material aflat acolo, un gaj care este pus în contul unei datorii pe care Compania Naţională a Uraniului o are de achitat”, a mai afirmat prefectul Rasaliu.
Uzina R a fost înfiinţată în anii ‘70, iar în cei peste 40 de ani de activitate nu au fost probleme. Prefectul spune că şi cele actuale pot fi rezolvate, cu puţină înţelegere din partea celor care pot lua decizii.

+5 -0

Comentarii

Atom în dezintegrare

2017-07-30 14:42:37


Distrugerea CNU SA se face cu bună știință și a început acum mulți ani. Distrugerea CNU SA are un scop foarte bine definit. Dacă privim în jur, la alte companii de stat, putem prevedea ce urmează cu CNU. Acum sunt în etapa în care se fac că nu mai găsesc solutii. Se jura de toti sfintii ca ei iubesc poporul, că vor protectie socială, că vor că păstreze ciclul nuclear etc. In realitate urmează următorii pași: 1- Intrarea in incapacitate de plată; 2- Refuzul Comisiei Europene de a aproba ajutorul de stat. Asa CĂPUSELE vor da vina pe cei de la Bruxel; 3- Somație de rambursare a împrumutului de la ME și Intrarea în INSOLVENȚĂ și LICHIDARE VOLUNTARĂ pentru recuperarea unei părți din datorii; 4- Numirea unui administrator sau lichidator judiciar corupt; 5- vanzarea la 10-20% din valoarea reală a activelor importante. Aici vor vinde inclusiv Uzina de la Feldioara către Areva sau Cameco sau un intermediar căpușă; 6- Inchiderea perimetrelor miniere din Suceava, via CONVERSMIN = vaca cu lapte a ministerului. Inchiderea se va face cu SRL-uri căpusă, deja pregătite, prin contracte de lucrări de multe SUTE de MILIOANE de EURO, pentru lucrari ce nu vor fi executate vreodată; 7- Nicio plată compensatorie pe ordonantă, pentru că teoretic CNU nu va avea bani. Deci FĂRĂ PROTECȚIE SOCIALĂ. Câțiva vor avea conturile pline, vile frumoase, mașini tari, vacanțe exotice. Restul, prostimea, va avea, ca de obicei, lacrimi, copii flămânzi, datorii. Țara va fi mai săracă. TICĂLOȘI NENOROCIȚI!

Mirel

2017-07-13 08:52:10


Canadienii nu sunt chiar asa de prosti. Au dat spagi de milioane de dolari iar acum incaseaza profitul. I-a sa ne uitam cum traiesc directorii de la cernavoda. Sigur nu pot justifica banii pe care ii cheltuie. 100 la 100 sigur asta. In alta ordine de idei fabrica trebuia inchisa acum 15 ani. A fost construita o fabrica noua care a disparut. Cosmin Toderas este unul din cei responsabili. Acolo toata lumea a furat. De la muncitori pana la directori. Toti ar trebui dati afara cu interdictia de a mai lucra vreodata pt statul roman. In special fostii directori care si-au umflat buzunarele vanzand fabrica noua, cu ajutorul domnului Nita. Plus achizitiile de bunuri pe care uzina nu le folosea dar se cumparau la pret de zece ori mai mare. Diferenta era bagata in buzunar si la partid. De unde stiu? Cu ei am lucrat 6 ani, mama lor de hoti.... Se fura de la cantina cu plasele in fiecare zi, muncitorii furau tot ce gaseau, personalul TESA la fel. Vroiai sa lucrezi acolo? Scoate banul. In 6 ani o singura persoana a fost angajata cinstit, si asta pt ca nu gaseau pe nimeni altul. In rest toti au venit cu spagi mari. Incompetenti de la a la z. Si hoti pe deasupra. Acum toti urla sa fie stopata coruptia. Pai uitate la tine cat furi. Coruptia nu e in parlament sau la guvern, coruptia suntem noi toti. O natie de hoti si incompetenti.

Ella

2017-07-13 06:42:16


Aceasta sursa f.periculoasa de poluare radioactiva,trebuia inchisa demult.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Din culisele mazilirii

  Dragnea a reuşit să îl îndepărteze pe Grindeanu de la Palatul Victoria doar după ce a ajuns la o înţelegere cu Iohannis. Preşedintele a fost de acord să nu pună beţe-n roate[...]

  2017-07-13 citeste mai mult
 • Să trăiţi, am înţeles

  Premierul Mihai Tudose a avut miercuri o întâlnire de lucru cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, cu ministrul Economiei, Mihai Fifor, şi cu şeful Statului Major General[...]

  2017-07-13 citeste mai mult
 • Ponta 1, clasat

  Dosarul disjuns şi trimis de DNA la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care-l viza pe fostul premier Victor Ponta pentru fapte de evaziune fiscală, a fost clasat.[...]

  2017-07-13 citeste mai mult
 • La poligraf

  Mihai Gâdea a anunţat, ieri seară, la Antena 3, că procuroarea Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader pentru şefia DNA, a fost citată la Parchetul General, pentru săptămâna[...]

  2018-09-21 citeste mai mult
 • Nu-l împuşcăm

  Mihai Tudose şi Paul Stănescu au susţinut ieri seară o conferinţă de presă în cadrul căreia au declarat că susţin în continuare cele expuse în scrisoare şi, implicit, consideră[...]

  2018-09-21 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotional