leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6590 RON

1 USD = 4.1340 RON

1 GBP = 5.3404 RON

1 XAU = 159.4922 RON

1 AED = 1.1255 RON

1 AUD = 2.9748 RON

1 BGN = 2.3821 RON

1 BRL = 1.0870 RON

1 CAD = 3.1236 RON

1 CHF = 4.0924 RON

1 CNY = 0.5945 RON

1 CZK = 0.1794 RON

1 DKK = 0.6243 RON

1 EGP = 0.2308 RON

1 HUF = 1.4427 RON

1 INR = 0.0572 RON

1 JPY = 3.6288 RON

1 KRW = 0.3639 RON

1 MDL = 0.2432 RON

1 MXN = 0.2016 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.8011 RON

1 PLN = 1.0841 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0610 RON

1 SEK = 0.4533 RON

1 TRY = 0.7549 RON

1 UAH = 0.1485 RON

1 XDR = 5.7055 RON

1 ZAR = 0.2868 RON

Editia 6847 - 14 noi 21:20

Uzina R, lăsată de izbelişte?

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 13 iulie 2017

Conspiraţia canadiană pentru falimentarea uzinei de uraniu

Uzina R, lăsată de izbelişte?

Prefectul Marian Rasaliu spune că a făcut o vizită la Uzina R din Feldioara pentru a vedea care sunt cauzele pentru care angajaţii nu au mai fost plătiţi din luna mai. Reprezentantul Guvernului în judeţul nostru spune că aici există un gaj pe o parte din producţie care, dacă ar fi ridicat, totul ar reveni la normal. Pentru aceasta, Rasaliu va face un drum la Bucureşti împreună cu omologul său din judeţul Suceava, judeţ în care se află furnizorul Uzinei R.
Uzina R este o societate captivă, cu un singur furnizor – mina de uraniu din judeţul Suceava – şi un singur client – Nuclearelectrica. Cum Nuclearelectrica a găsit un furnizor canadian care oferă un preţ mai bun decât Uzina R, societatea braşoveană nu are cui să furnizeze produsul finit. Astfel, s-a ajuns ca muncitorii să nu mai fie plătiţi de două luni, iar perspectivele sunt sumbre.
„Situaţia la Uzina R din Feldioara este destul de grea, ca să zic aşa, oamenii nu şi-au primit salariile de două luni de zile, motiv pentru care mâine voi merge la Bucureşti la sediul Companiei Naţionale a Uraniului. Am vorbit cu doamna prefect de Suceava, va fi şi dumneaei acolo. De ce cu doamna prefect de Suceava? Pentru că o componentă importantă din Compania Naţională a Uraniului se află la Crucea, în judeţul Suceava şi vorbesc despre mina de uraniu de acolo”, a explicat Marian Rasaliu, prefectul judeţului.
Prefectul mai spune că este sigur că firma canadiană care furnizează dioxidul de uraniu pentru Nuclearelectrica oferă acest preţ mic până la declararea falimentului Uzinei R, după care îşi va impune preţul în lipsa altui furnizor.
Mai mult, Rasaliu spune că uraniul vine din Kazahstan şi este transportat în butoaie obişnuite, în timp ce în România orice transport de uraniu trebuie făcut în butoaie speciale, foarte groase, din plumb, care costă foarte mult.
Chiar şi aşa, dacă gajul pus pe o parte din uraniul de la Uzina R ar fi ridicat, problemele s-ar rezolva foarte rapid. Pentru aceasta este nevoie doar de puţină înţelegere, în opinia prefectului, motiv pentru care va merge la Bucureşti.
„Soluţia de fond constă în ridicarea unui gaj pe o anumită cantitate de material aflat acolo, un gaj care este pus în contul unei datorii pe care Compania Naţională a Uraniului o are de achitat”, a mai afirmat prefectul Rasaliu.
Uzina R a fost înfiinţată în anii ‘70, iar în cei peste 40 de ani de activitate nu au fost probleme. Prefectul spune că şi cele actuale pot fi rezolvate, cu puţină înţelegere din partea celor care pot lua decizii.

+5 -0

Comentarii

Atom în dezintegrare

2017-07-30 14:42:37


Distrugerea CNU SA se face cu bună știință și a început acum mulți ani. Distrugerea CNU SA are un scop foarte bine definit. Dacă privim în jur, la alte companii de stat, putem prevedea ce urmează cu CNU. Acum sunt în etapa în care se fac că nu mai găsesc solutii. Se jura de toti sfintii ca ei iubesc poporul, că vor protectie socială, că vor că păstreze ciclul nuclear etc. In realitate urmează următorii pași: 1- Intrarea in incapacitate de plată; 2- Refuzul Comisiei Europene de a aproba ajutorul de stat. Asa CĂPUSELE vor da vina pe cei de la Bruxel; 3- Somație de rambursare a împrumutului de la ME și Intrarea în INSOLVENȚĂ și LICHIDARE VOLUNTARĂ pentru recuperarea unei părți din datorii; 4- Numirea unui administrator sau lichidator judiciar corupt; 5- vanzarea la 10-20% din valoarea reală a activelor importante. Aici vor vinde inclusiv Uzina de la Feldioara către Areva sau Cameco sau un intermediar căpușă; 6- Inchiderea perimetrelor miniere din Suceava, via CONVERSMIN = vaca cu lapte a ministerului. Inchiderea se va face cu SRL-uri căpusă, deja pregătite, prin contracte de lucrări de multe SUTE de MILIOANE de EURO, pentru lucrari ce nu vor fi executate vreodată; 7- Nicio plată compensatorie pe ordonantă, pentru că teoretic CNU nu va avea bani. Deci FĂRĂ PROTECȚIE SOCIALĂ. Câțiva vor avea conturile pline, vile frumoase, mașini tari, vacanțe exotice. Restul, prostimea, va avea, ca de obicei, lacrimi, copii flămânzi, datorii. Țara va fi mai săracă. TICĂLOȘI NENOROCIȚI!

Mirel

2017-07-13 08:52:10


Canadienii nu sunt chiar asa de prosti. Au dat spagi de milioane de dolari iar acum incaseaza profitul. I-a sa ne uitam cum traiesc directorii de la cernavoda. Sigur nu pot justifica banii pe care ii cheltuie. 100 la 100 sigur asta. In alta ordine de idei fabrica trebuia inchisa acum 15 ani. A fost construita o fabrica noua care a disparut. Cosmin Toderas este unul din cei responsabili. Acolo toata lumea a furat. De la muncitori pana la directori. Toti ar trebui dati afara cu interdictia de a mai lucra vreodata pt statul roman. In special fostii directori care si-au umflat buzunarele vanzand fabrica noua, cu ajutorul domnului Nita. Plus achizitiile de bunuri pe care uzina nu le folosea dar se cumparau la pret de zece ori mai mare. Diferenta era bagata in buzunar si la partid. De unde stiu? Cu ei am lucrat 6 ani, mama lor de hoti.... Se fura de la cantina cu plasele in fiecare zi, muncitorii furau tot ce gaseau, personalul TESA la fel. Vroiai sa lucrezi acolo? Scoate banul. In 6 ani o singura persoana a fost angajata cinstit, si asta pt ca nu gaseau pe nimeni altul. In rest toti au venit cu spagi mari. Incompetenti de la a la z. Si hoti pe deasupra. Acum toti urla sa fie stopata coruptia. Pai uitate la tine cat furi. Coruptia nu e in parlament sau la guvern, coruptia suntem noi toti. O natie de hoti si incompetenti.

Ella

2017-07-13 06:42:16


Aceasta sursa f.periculoasa de poluare radioactiva,trebuia inchisa demult.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Din culisele mazilirii

  Dragnea a reuşit să îl îndepărteze pe Grindeanu de la Palatul Victoria doar după ce a ajuns la o înţelegere cu Iohannis. Preşedintele a fost de acord să nu pună beţe-n roate[...]

  2017-07-13 citeste mai mult
 • Să trăiţi, am înţeles

  Premierul Mihai Tudose a avut miercuri o întâlnire de lucru cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, cu ministrul Economiei, Mihai Fifor, şi cu şeful Statului Major General[...]

  2017-07-13 citeste mai mult
 • Ponta 1, clasat

  Dosarul disjuns şi trimis de DNA la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care-l viza pe fostul premier Victor Ponta pentru fapte de evaziune fiscală, a fost clasat.[...]

  2017-07-13 citeste mai mult
 • O palmă de la UE

  Comisia Europeana a publicat, marţi, raportul MCV pentru România. Concluziile sunt extrem de dure şi exprimate foarte clar, astfel încât să nu lase loc de interpretare autorităţilor[...]

  2018-11-14 citeste mai mult
 • Ograda altora

  Eurodeputatul Răzvan Popa, de la PSD Braşov, consideră că Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare este nedrept şi conţine recomandări exagerate. „Raportul prezentat astăzi[...]

  2018-11-14 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional