leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6478 RON

1 USD = 3.9793 RON

1 GBP = 5.2258 RON

1 XAU = 153.4282 RON

1 AED = 1.0833 RON

1 AUD = 2.8686 RON

1 BGN = 2.3764 RON

1 BRL = 0.9626 RON

1 CAD = 3.0576 RON

1 CHF = 4.1386 RON

1 CNY = 0.5795 RON

1 CZK = 0.1826 RON

1 DKK = 0.6230 RON

1 EGP = 0.2219 RON

1 HUF = 1.4303 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5542 RON

1 KRW = 0.3536 RON

1 MDL = 0.2376 RON

1 MXN = 0.2114 RON

1 NOK = 0.4872 RON

1 NZD = 2.6248 RON

1 PLN = 1.0807 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0588 RON

1 SEK = 0.4469 RON

1 TRY = 0.6249 RON

1 UAH = 0.1412 RON

1 XDR = 5.5771 RON

1 ZAR = 0.2669 RON

Editia 6807 - 19 sep 10:36

Va fi pusă batista pe ţambal la Şcoala 4?

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 17 februarie 2017

Decizie IŞJ: Părinţii copiilor traumatizaţi de învăţătoare pot să asiste la ore. Cazul, considerat deosebit de grav, este în atenţia mai multor instituţii, dar părinţii sunt reticenţi în ceea ce priveşte modul în care decurge ancheta

Va fi pusă batista pe ţambal la Şcoala 4?

Părinţii scandalizaţi în urma dezvăluirilor noastre legate de comportamentul la clasă al învăţătoarei Eugenia Dobrescu (foto medalion) de la Şcoala 4 din Braşov spun că au bănuieli întemeiate despre faptul că se încearcă muşamalizarea întregului caz.

„Anchetaţi” în grup, de faţă cu învăţătoarea
Părinţii au fost extrem de nemulţumiţi de faptul că directoarea şcolii a intrat în clasă (din câte se pare, însoţită şi de un inspector de la Inspectoratul Şcolar Judeţean) şi i-a întrebat pe copii, de faţă cu învăţătoarea, dacă doamna le vorbeşte urât sau se poartă cu ei aşa cum a fost prezentat la ştiri.
Una din mămici asculta pe telefonul mobil tot ce se întâmplă şi a auzit cum au fost întrebaţi copiii şi cum aceştia au negat în cor. Nici nu este de mirare că au negat de faţă cu învăţătoarea care îi teroriza...
„Eu am mari îndoieli că ancheta se va desfăşura aşa cum trebuie şi că rezultatele vor fi cele aşteptate. Mă tem că se va pune batista pe ţambal!”, spune unul dintre taţii elevilor.

Oficial IŞJ: Nu se ştie dacă vor fi audiaţi copii, dacă va fi nevoie, interviurile vor fi luate de specialişti
Inspectorul şcolar adjunct Mirela Blemovic dă însă asigurări că totul se va desfăşura aşa cum o cer normele în vigoare, iar la momentul acesta nici nu se ştie dacă va fi nevoie ca micuţii să fie audiaţi de cei care desfăşoară ancheta, iar, în cazul în care se va ajunge la aceasta, elevii vor fi întrebaţi doar sub forma unor jocuri, de către specialişti. „În principiu, nu se va vorbi cu copiii, dar vom stabili acest lucru, cu siguranţă, în momentul în care vom vorbi cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, care au consilierii şcolari. Cu ei se va purta o discuţie dacă e necesar să discutăm cu copiii, modul în care se poate face corect acest lucru sau dacă se poate face acest lucru. Oricum, copiii vor beneficia de consiliere şi totul se va petrece prin jocuri şi activităţi specifice consilierilor şcolari” (foto stânga), a precizat Mirela Blemovici.

Învăţătoarea nu a fost suspendată, a fost pusă sub monitorizare
Între timp, învăţătoarea cu limbaj violent de la Şcoala 4 continuă să le predea copiilor, însă este anchetată de o comisie de cercetare disciplinară şi monitorizată de alte cadre didactice.
Pentru ca părinţii să prindă încredere în acţiunile Inspectoratului Şcolar Judeţean, ei vor putea participa la ore, în calitate de observatori. „Pot să vină la şcoală, zilnic, părinţi care să discute cu doamna învăţătoare, să discute cu doamna directoare. Cu acordul direcţiunii şi al cadrului didactic pot să asiste la ore. Temeri există foarte multe. I-am asigurat pe părinţi şi tocmai de aceea am fost patru inspectori, ca să-i convingem pe părinţi că nu se va încerca muşamalizarea. Sub nicio formă nu se va încerca acest lucru, deoarece este vorba de un caz deosebit de grav”, a mai precizat Blemovici, care a explicat că există o serie de sancţiuni care pot fi aplicate, în funcţie de concluzii, de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă. O decizie trebuie luată în maxim 30 de zile.

Protecţia Copilul a suspendat ancheta până la un verdict al IŞJ
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşovs-a autosesizat în urma materialelor publicate de noi şi a trimis angajaţi care au evaluat situaţia. DGASPC nu poate lua însă măsuri până când ancheta deschisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) nu se va finaliza. „Colegii mei s-au deplasat la şcoală pentru a vedea care este situaţia şi a face o evaluare iniţială a ce s-a întâmplat acolo. La momentul acesta, cercetarea noastră acolo este suspendată. Întrucât există o comisie de cercetare a Inspectoratului Şcolar, am zis să nu ne suprapunem, să nu chinuim copiii, să-i lăsăm să-şi facă treaba ei, pe partea internă, apoi, în funcţie de rezultate, vom şti ce avem noi de făcut mai departe”, a declarat Radu Mailat (foto dreapta), inspector Serviciul Relaţii Publice DGASPC Braşov.


 

+2 -1

Comentarii

sorin

2017-02-17 15:16:18


Rammstein, daca esti profesor si vezi ca nu te baga in seama copiii, iti cauti alta meserie, pentru ca esti INAPT pentru asta. Apoi, daca ai auzit cum se comporta invatatoarea cu copilul tau din clasa a II-a, cred si eu ca asculti pe telefon sa vezi ce se mai intampla. Si in al treilea rand, mama care asculta pe telefon avea un discurs mult peste medie, nu a comis nici macar o greseala de exprimare cat timp a vorbit (si a vorbit mai bine de 5 minute cu presa) si era evident ca e departe de a fi o analfabeta. Nu in ultimul rand, cand vezi ca fetita ta pleaca noaptea din hotel in somn, cand un alt parinte vede ca fetita ii lesina destul de des, din senin, un altul vede ca baietelul lui are un comportament violent fara sa fi vazut in familie asa ceva, incepi sa-ti pui niste intrebari, daca iti pasa de copilul tau. Si il rog pe bundas sa ne spuna ce s-ar intampla in Germania cu un astfel de cadru didactic.

CityZen

2017-02-17 12:47:26


Cu profesorii care calca pe bec e ca si cu medicii: orice se intampla in spitale e filtrat de colegiul medicilor. Corb la corb nu isi scoate ochii.

bundas

2017-02-17 12:24:52


poate cu alte cuvinte dar in principiu are dretate rammstein in Germania nu este admis intrarea cu mobil in cl. elementare,iar printii care suprevegheaza "copii lor la toti pasi sint numiti "helicoptern Eltern" adica numai cu ohi pe ei :in asa fel un copil alintat si rasfatat este greu de crezut ca va deveni un adolescent cu o personlitate puternica. Eu urmaresc de mult, atunci cind sint in tara felul de educatie a unor parint mai instariti care incearca sa educe prin surplus material. Un mobil nu are ce cauta la un copil de sc. elementara. Iar parinti sa incerce sa fie mai controlati fara emotii si "hyterie".

rammstein

2017-02-17 07:08:21


"Una din mămici asculta pe telefonul mobil tot ce se întâmplă şi a auzit cum au fost întrebaţi..... "!!!!!!!!!!!!!.....ei asta da educatie !!!....de ce mama dracului iti mai trimiti loaza la scoala ???...din parinti analfabeti ce crezi ca pot iesi ???>. numai rebuturi sociale....crezi ca in germania analfabetii intra in clasa cu mobile ????....uite d-aia se duce suli de suflet scoala la noi.....auzi mobile ,afetamine,prostitutie....asta-i scoala roamneasca....ce sa faca si profesorii cu astfel de rebuturi ????...tu ba jurnalistul lui peste prajit sa predai la ore si sa vezi ca nimeni nu te baga in seama ,,ce-ai zice????...toti analfabetii din clasa cu mobilele si placile pe site-urile XXX!!..si asta-i viitorul tarii??...un cacat...

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional