leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7072 - 18 oct 11:47

Veştea, Braşovul şi parlamentarii care ridică mâna la ordin

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 10 februarie 2017

Replica preşedintelui Consiliului Judeţean pentru cei care au trimis Braşovul să caute bani în altă parte

Veştea, Braşovul şi parlamentarii care ridică mâna la ordin

După ce amendamentele la legea bugetului de stat pentru 2017 depuse de parlamentarii braşoveni ai PNL, USR şi UDMR, care au vizat proiectele importante ale judeţului Braşov, au fost respinse în bloc, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, a ţinut să le mulţumească celor care „s-au bătut pentru judeţul nostru”, dar le-a trimis şi câteva mesaje celor din PSD, care nu au solicitat bani de la bugetul de stat pentru spital şi aeroport.
„Din punctul meu de vedere, cred că mi-am făcut datoria în ceea ce priveşte proiectele importante ale judeţului. Din păcate, o parte dintre parlamentari s-au simţit chemaţi la ordin, chiar dacă am organizat o întâlnire informală în care mi-aş fi dorit să decidem ca toţi să facem astfel încât proiectele de care am vorbit anul trecut, în campania electorală, să încercăm să le punem în practică. Astăzi, când vedem care sunt rezultatele, ne dăm seama că o unii parlamentari au înţeles foarte bine, au depus amendamente şi s-au bătut pentru ele, iar alţii au acceptat situaţia impusă de Guvern. Consecinţa este că Braşovul nu are nici un proiect în bugetare”, a declarat Adrian Veştea.

Allen Coliban, o „surpriză plăcută”
De asemenea, el a reamintit şi de comunicatul transmis de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, privind aeroportul. „Am citit chiar şi un comunicat în care se cerea să facem aeroportul legal. Anul trecut ne-am izbit de fel şi fel de probleme. Dacă ne raportăm ce s-a întâmplat anul trecut, vedem că s-a rezolvat problema legată de situaţia juridică a terenului, care este acum în proprietatea Consiliului Judeţean Braşov nu pentru 5 ani, nici pentru 10 ani, ci pe termen nelimitat. Investiţiile pe care le realizăm acolo le facem prin proceduri de achiziţii, care sunt verificate şi am toată convingerea că sunt legale. Ceea ce trebuiau să facă dumnealor (parlamentarii – n.r.), era să susţină din punct de vedere bugetar acest proiect”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.
Tot în ceea ce priveşte proiectul aeroportului, preşedintele CJ a afirmat că „este de apreciat senatorul Allen Coliban (USR), care, alături de Mara Mareş, Gabriel Andronache şi Daniel Zamfir, au făcut aceste aceste amendamente. Allen Coliban, chiar şi astăzi s-a interesat de problema îndiguirii pârâului Besălcin. Ne-a întrebat în ce fază mai suntem cu această lucrare. A mers, a discutat cu ministrul Mediului, cu directorul de la Apele Române. Deci  se vede o preocupare. Aştept ca acelaşi lucru să îl facă fiecare parlamentar”, a mai spus Veştea.
De altfel, Allen Coliban a depus chiar şi un amendament la Legea bugetului de stat, prin care a solicitat deblocarea banilor necesari proiectului de regularizare a pârâului Bârsa, investiţie corelată cu lucrările la Besălcin.  
În ceea ce priveşte proiectul de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Adrian Veştea, a precizat că a pregătit toată documentaţia, astfel încât proiectul să poată beneficia de finanţare de la bugetul de stat: „Am mers la Bucureşti, am aprobat indicatorii-tehnico economici şi am pregătit dosarul astfel că suntem pe lista care poate beneficia de finanţare de la bugetul de stat. Nu trebuie decât să fie bugetat, iar lucrul acesta trebuie să îl facă dumnealor. Dacă trebuie, fac o conferinţă de presă comună, în care să prezinte fiecare ce diligenţe a făcut pentru susţinerea Braşovului. Nu vreau să folosesc termenul lobby, pentru cu nu ştiu cum se interpretează”, a mai declarat Veştea.
Totodată, Adrian Veştea a afirmat că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov este nevoie şi de alte investiţii. De exemplu, a precizat reprezentantul Consiliului Judeţean, „azi dimineaţă am avut o discuţie cu reprezentanţii CJ şi am aflat că RMN-ul este foarte vechi, având aproximativ 16 ani, şi că s-a stricat. Din păcate, furnizorii unor astfel de echipamente te asigură că vor avea piese de schimb, iar acum suntem într-o perioadă de graţie. Un astfel de aparat, nou, costă aproximativ 5,7 milioane de lei. Înţeleg că există promisiuni din partea unor colegi care au fost medici şi au ajuns în Parlamentul României. Deci, domeniile în care se pot implica sunt destul de multe, iar dacă cineva doreşte să vină în sprijinul judeţului Braşov, fie că vorbim de sănătate sau de infrastructură, îşi poate face simţită prezenţa”.
De altfel, preşedintele CJ a afirmat că administraţia este deschisă în ceea ce priveşte sugestiile.

Săptămâna viitoare, conferinţa Aeroportul
Pe de altă parte, Veştea a reamintit că administraţia judeţeană va aloca anul acesta 10 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la aeroport, iar în acest sens au fost demrate procedurile de achiziţie pentru proiectul tehnic aferent căilor de rulare. De altfel, preşedintele CJ a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta, într-o conferinţă de presă, strategia privind continuarea lucrărilor la aeroportul Braşov, astfel încât acesta să fie gata până în anul 2020.

Lucrările la Spitalul Judeţean şi la aeroport vor continua anul acesta
Pe de altă parte, Veştea reamintit că lucrările la SCJU pot fi demarate doar după ce se va demola farmacia din curtea spitalului. „Pentru a demola un spaţiu, trebuie să faci o documentaţie, apoi, în urma unei licitaţii să stabileşti firma care să execute lucrările. După cum este deja bine ştiut, scara de incendiu trebuie realizată în locul farmaciei, care este o construcţie provizorie ce trebuie demolată. Avem autorizaţia de demolare, astfel că  în perioada următoare se va dărâma imobilul în cauză, după care vom obţine autorizaţia de construcţie pentru modernizare şi vom începe efectiv lucrările. Cu sau fără CNI (Compania Naţională de Investiţii – n.r.), îi asigur pe braşoveni că vom începe lucrările de reabilitate a corpului B al Spitalului Judeţean”.

„Da! Ne preocupă accesarea fondurilor europene”
Totodată, Adrian Veştea a amintit şi că administraţia judeţeană a depus deja la Agenţia de Dezvoltare Centru două cereri de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, anunţul fiind făcut după ce preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, a spus că administraţia judeţeană ar trebui „caute bani” şi în altă parte, nu să aştepte finanţări de la bugetul de stat. „Ni s-a spus: «Accesaţi domnilor fonduri europene!». Vreau să spun cu mândrie că CJ Braşov depus proiectele pentru modernizarea a două drumuri judeţene (Șinca Nouă - Ucea - limita cu judeţul Sibiu şi Măieruş - Augustin – limita cu judeţul Covasna), în valoare totală de aproximativ 56 milioane de euro. Din câte ştiu, mai este un singur proiect depus de judeţul Alba, astfel că, din cele 108 milioane de euro alocate Regiunii Centru, noi avem proiecte în valoare de 56 de milioane de euro. Pot spune cu mândrie şi le pot raporta celor care sunt interesaţi că, «Da! Ne preocupă accesarea fondurilor europene» şi facem tot posibilul pentru a le obţine”, a afirmat Veştea.
Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că administraţia judeţeană va pregăti proiecte şi pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice, lucrări pentru care sunt alocate fonduri europene substanţiale.
În final, Adrian Veştea le-a transmis parlamentarilor care nu au depus amendamente pentru judeţul Braşov că „fiecare dintre dumnealor ar fi bine să nu fie întru-totul de acord cu ce li se spune de către conducerea partidului şi să ridice mâna la comandă. Bine ar fi să facă astfel încât ţină cont că au fost aleşi în Braşov, că braşovenii au speranţe de la ei şi aşteaptă lucruri concrete pentru judeţul nostru”.

Comentarii

Lazar

2017-02-10 07:03:27


Felicitari d-le Vestea pentru munca si demersurile pe care le faceti pentru investitiile si dezvoltarea judetului Brasov. Ati uitat sa-i felicitati pe votantii care au votat pe iresposabilii parlamentari pesedisti in frunte cu ipocritul senator Dunca,care n-au cerut nici un ban de la bugetul pe anul 2017 pentru judetul Brasov.Incredibil cum au ajuns parlamentari din alte judete sa ceara fonduri pentru Brasov. Ce ziceti dragi brasoveni, sunteti fericiti ca ati votat asemenea parlamentari.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional