Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7152 - 21 feb 06:56

A 7-a stradă din centru transformată în pietonal. Strada Apollonia Hirscher din Braşov se va schimba complet: de la „doar betoane”, la pavaj de bazalt, arbuşti şi copaci

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 25 octombrie 2019

A 7-a stradă din centru transformată în pietonal. Strada Apollonia Hirscher din Braşov se va schimba complet: de la „doar betoane”, la pavaj de bazalt, arbuşti şi copaci

Săptămâna aceasta au început lucrările de amenajare a zonei pietonale de pe strada Apollonia Hirscher din Braşov, tronsonul cuprins între str. Castelului şi strada Poarta Șchei, după ce s-au finalizat lucrările de modernizare a reţelei electrice din această zonă.
Remodelarea străzii Apollonia Hirscher se va face prin reorganizarea circulaţiei şi crearea unui spaţiu pietonal generos. Astfel, zona sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Castelului şi Apollonia Hirscher va fi transformată într-o zonă verde şi pietonală, care să permită accesul riveranilor pe direcţia „înainte” pe str. Castelului şi accesul pe str. Cerbului.
Zona verde nou creată va avea o suprafaţă de aproximativ 400 mp, iar aici se vor planta arbori de înălţime medie şi arbuşti. Pe str. Apollonia Hirscher se menţine o bandă pentru accesul riveranilor şi al maşinilor de intervenţie cu lăţimea de 3,5 m. Această bandă va fi marcată prin două rânduri de calupuri de bazalt şi spoturi cu LED, încorporate în pavaj.
Îmbrăcămintea asfaltică va fi înlocuită cu un pavaj din calupuri de bazalt. Iluminatul public va fi amplasat pe axul drumului, zonă în care vor fi amplasate şi băncile şi arbuştii ornamentali.

Riveranii nu vor fi afectaţi
Potrivit primarului Braşovului, George Scripcaru, amenajarea străzii Apollonia Hirscher  face parte dintr-un proiect mai amplu al municipalităţii, demarat acum 15 ani, de transformare a străzilor din zona centrului istoric în zone pietonale (cum s-a întâmplat cu str. Michael Weiss, Postăvarului, Sfântul Ioan, Diaconu Coresi, Mihail Sadoveanu, Paul Richter).
Chiar dacă zona va fi, în principal, una pietonală, edilul a precizat că „vom asigura accesul riveranilor şi al maşinilor de intervenţie, pe direcţia str. Castelului - str. Poarta Șchei, printr-o marcare a traseului cu leduri încorporate în pavaj”.
George Scripcaru a mai spus că programul de reamenajare a centrului istoric va continua cu amenajarea unei piaţete în curtea din Piaţa Sfatului nr. 27, cu redeschiderea accesului spre Aleea După Ziduri şi cu transformarea zonei dintre magazinul Star şi Modarom într-o piaţă publică, cu multă zonă verde şi spaţii de plimbare şi relaxare. 
 
 

Comentarii

Radu

2019-11-06 01:28:00


Buna, Sa inteleg ca cei ce ati comentat pe aici nu locuiti in centru si nici nu stiti sau va pasa ce inseamna un centru istoric si conservarea lui. Masurile de transformare a strazilor din zona istorica in pietonale sunt foarte bine venite daca ne gandim ca majoritatea caselor din zona sunt construite intre 1750—1940 si sufera zilnic din cauza vibratiilor, ca sa nu mai vb ca este o modalitate de a pune in valoare mostenirea istorica pe care o avem. Ophelia... Fatadele cladirilor detinute de privati sunt renovate sau in curs de renovare, cele in starea cea mai proasta sunt majoritatea in proprietatea primariei. Va faceti griji ca dispar parcarile sau ca veti parca mai greu pe str. Castelului...nu mai veniti in centru la baut cu masina... Ca si riveran pe str. Castelului va spun ca cei ce locuim pe aceasta strada platim anual taxa/abonament de zona istorica fara sa avem locuri de parcare asigurate in timp ce locuitorii din restul orasului parcheaza gratuit si unii din ei si prost(nu respecta marcajul, blocheaza accesul in curti, blocheaza alte masini). Vrem o tara ca afara, dar oare chiar vreti?! Eu unul DA!!! Daca ar fi dupa mine as modifica taxele de parcare in functie de zone(acum 1,3—1,5 ron in tot BV) dupa modelul Praga...astfel raportat la nivelul nostru de trai ar fi 10ron ora in centru(ex. Praga 10eur/ora in zona istorica si foarte putine locuri) In acest moment in Cluj este 7ron ora in zona istorica...asa lejer parchezi acum

Ron W

2019-10-25 22:42:00


De ce nu se proiecteaza parkinguri subterane in acelasi timp cand se transforma o strada si se elimina locuri de parcare

Ion Ionica

2019-10-25 13:37:58


draga domnu petrisor : ce ar fi daca s-ar interzice accesul autoturismelor in centrul istoric exceptind riveranii care au spatii de parcare in curtile interioare?

Petrisor

2019-10-25 12:37:12


Pana la urma riveranii vor fi afectați dacă stam puțin sa analizam. Mai jos găsiți comentariul meu, în detaliu, privind schimbările gândite de primărie (postat și pe Facebook primăriei) Hai sa scriu și pe aici câte ceva. Textul de mai jos l-am scris și pe Facebook-ul primariei Sa va prezint și eu mai multe decizii "deștepte" luate de către primărie: 1. Anulare parcare de sub Tampa: stim scopul bineînțeles, de a trimite mașinile în parcarea cu plata de la Regina Maria, dar bineînțeles ca nu se merge acolo ci se parcheaza pe Castelului 2. Anulare aproximativ 10 locuri de parcare de la Saguna. Pentru autobuzul de școală? Probabil. 3. Anulare aproximativ 5 locuri de taxi de la Poarta Schei- sa poată fotografia mai bine turiștii, va să zică, cred?! 4. Anulare sens giratoriu de pe strada Castelului + anulare sens de intrare de pe str. Poarta Schei spre str. Castelului: asta e o lovitura nasoală , căci dacă stai pe str. Castelului și vi dinspre Poarta Schei trebuie sa traversezi toată strada Balcescu pana la Star și intri pe Castelului sa cauți un loc de parcare, iar dacă nu găsești din prima, nasol, trebuie sa faci un ocol de 3km ca să mai faci o tura, asta dacă ai noroc sa gasesti din a doua încercare și tot asa....Cred ca e valabil și pentru strada Cerbului. În concluzie str. Castelului a devenit parcare publica pentru toată lumea care vine în centru la o cafea... Am câteva propuneri pentru cei care analizează și iau deciziile în Primăria Brasov, dar nu cred ca o sa ma ia cineva în seama, astfel: - reînființarea parcari de sub Tampa, deoarece nu cred ca mașinile parcate acolo poluează atmosfera (au motorul oprit în timpul stationarii) , dacă acesta a fost scopul, sau câte un festival pe an sau... -Creare dublu sens pe A. Hirscher, asta ca să nu se ocoleasca pentru a întra de pe str. Poarta Schei pe str. Castelului, evitându-se aglomerația de pe str. Bălcescu, zona Star și str. Castelului. Sa nu zică cineva ca prin Germania sau alte tari este zona pietonala și alta cele, ca nu e chiar asa. Am fost și eu pe acolo și am văzut diverse variante de rezolvare, ca de exemplu: parcări supraetajate în centru vechi, strazi de ocolire a centrului, etc. Am cam scris ceva, dar m-am descarcat și eu pana la urma. A și încă ceva. După am văzut știrea de astăzi cu planul arhitectural propus pentru A. Hirscher, am observat ca vor fi anulate încă aproximativ 20 locuri de parcare de pe strada astfel ca, acele mașini vor fi parcate, din nou pe Str. Castelului Faceți voi calculul de parcări suplimentare pe str. Castelului ????

ophelia

2019-10-25 08:58:56


Trebuie renovate si casele nu numai strazile.Proprietarii trebuie obligati sa reabiliteze fatadele si acoperisurile.Unele sunt atat de deterioarate incat in cativa ani se vor prabusi.Turistii care vin sa viziteze orasul nu au o impresie placuta despre centrul vechi.Comparativ cu centrele istorice ale altor orase din Europa,suntem la ani lumina departare.Gasiti o solutie sa nu mai existe acele ruine.(I.Maniu,Baritiu,etc....)

DanaBv

2019-10-25 07:23:32


Tare-as vrea sa stiu exact care sunt Dorelii care umplu strazile Brasovului cu acele minunate calupuri de bazalt. Tare-as vrea sa le vad sotiile, surorile, fiicele trecand pe acolo in pantofi cu toc inalt. Stiu ca acum se poarta baschetii, bocancii si tenisii chiar si la rochiile de nunta, dar totusi, orice privire aruncata in orice revista de moda mai de Doamne ajuta arata clar ca majoritatea femeilor bine imbracate poarta pantofi cu toc. N-as avea nimic de zis daca pietrele alea s-ar imbina cum trebuie si ar avea suprafetele plane. Dar asta nu se intampla nici macar in frumosul desen care ne arata ce minunata va fi strada Apollonia Hirscher dupa cosmetizarea asta. Probabil ca desteptii care inlocuiesc intr-o veselie asfaltul cu bucati de pietre ca-n evul mediu au contract cu niscaiva medici ortopezi. S-a intrebat cineva cum se aluneca pe pietrele alea inghetate si cum se aluneca pe asfaltul inghetat?!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional