Curs BNR

1 EUR = 4.9751 RON

1 USD = 4.5879 RON

1 GBP = 5.8059 RON

1 XAU = 351.6538 RON

1 AED = 1.2491 RON

1 AUD = 3.0532 RON

1 BGN = 2.5437 RON

1 BRL = 0.8945 RON

1 CAD = 3.3641 RON

1 CHF = 5.0460 RON

1 CNY = 0.6349 RON

1 CZK = 0.2012 RON

1 DKK = 0.6668 RON

1 EGP = 0.0978 RON

1 HUF = 1.2827 RON

1 INR = 0.0551 RON

1 JPY = 2.9444 RON

1 KRW = 0.3379 RON

1 MDL = 0.2575 RON

1 MXN = 0.2751 RON

1 NOK = 0.4276 RON

1 NZD = 2.8026 RON

1 PLN = 1.1662 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0504 RON

1 SEK = 0.4268 RON

1 TRY = 0.1421 RON

1 UAH = 0.1164 RON

1 XDR = 6.0756 RON

1 ZAR = 0.2512 RON

Editia 8182 - 20 mai 15:37

Adevărații social-democrați din Râșnov nu vor să fie remorca unui partid minuscul

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 09 mai 2017

După ce liderii social-democrați brașoveni au bătut palma cu un contracandidat pentru a-l susține la fotoliul de primar al Râșnovului, cel care a condus PSD Râșnov până ieri, Marius Lungu, a decis să salveze onoarea PSD candidând ca independent.

Adevărații social-democrați din Râșnov nu vor să fie remorca unui partid minuscul

FOTO: Nicolae Folea - președinte ALDE Râșnov, Mihai Lungu - președinte PSD Râșnov, și Cătălin Boteanu - președinte MSL Râșnov, la conferința de presă de ieri în care au anunțat că Râșnovul refuză să susțină candidatul PER.

PSD se confruntă cu o situație fără precedent la Râșnov, după ce conducerea județeană a luat decizia să facă o alianță și să-l susțină la alegerile din iunie pentru funcția de primar pe candidatul PER.
Marius Lungu, care până ieri a deținut funcția de președinte al organizației PSD Râșnov, a decis să se despartă de această formațiune, susținând că alianța formată peste noapte și decizia de susținere a unui contracandidat a fost făcută fără acordul membrilor din Râșnov ai filialelor PSD, ALDE și MSL (Mișcarea Social Liberală). Acesta a declarat ieri într-o conferință de presă că nu a avut nici un cuvânt de spus în această decizie și a fost pur și simplu pus în fața faptului împlinit, după ce în urmă cu două săptămâni conducerea județeană a PSD Brașov îl desemnase pe el drept candidatul formațiunii la Primărie. „Sâmbătă, 6 mai, am fost chemat la sediul PSD Brașov unde am fost anunțat sec că pentru alegerile parțiale din 11 iunie se constituie alianța electorală PSD-ALDE-PER, iar candidat de primar la Râșnov va fi un membru PER, noi, cei din PSD Râșnov primind însărcinarea să-i strângem semnături pentru depunerea candidaturii și să-i facem campanie electorală. La fel ca larga majoritate a membrilor organizației noastre, consider că a ne fi impus un asemenea candidat este o decizie luată discreționar de staff-ul organizației județene PSD, care a dat dovadă de practici nedemocratice, totalitare. O asemenea decizie este, pur și simplu, o desconsiderare a importanței PSD, o jignire adusă partidului nostru de liderii de la Brașov, o batjocură la adresa membrilor PSD Râșnov, prin a căror muncă am câștigat alegerile parlamentare în orașul nostru, cu un scor de 40%. Trebuia să existe o consultare comună și astfel să stabilim candidatul, oricare ar fi fost acesta, nu neapărat eu, dar să fie membru PSD”, a explicat Lungu.

Lecția de aritmetică a voturilor
Motivul oficial dat de către conducerea județeană a PSD pentru susținerea candidatului PER Daniel Diaconu în această competiție a fost acela că la alegerile locale din 2016 acesta a avut mai mult cu 16 voturi decât cel al PSD, Marius Lungu. „Am fost numit interimar la conducerea PSD Râșnov abia în mai 2015 și am avut practic opt luni la dispoziție să refac organizația și să constitui echipa cu care ne-am prezentat la alegerile locale. Nu cred că rezultatele au fost așa de proaste ținând cont că am avut un contracandidat puternic din partea liberalilor și am reușit să obținem 4 posturi din 17 de consilier local, față de 3 în mandatul trecut. De asemenea, a fost și un candidat independent care a rupt din voturile PSD, ținând cont că a provenit tot din această formațiune și, dacă este să facem aritmetică, clar am fost peste PER și în 2016”, a punctat Marius Lungu care este totodată și profesor de matematică.

Nici partenerii din ALDE nu știau de alianță
El a fost completat și de către președintele ALDE Râșnov, Nicolae Folea, care la rândul său a precizat că nimeni nu i-a consultat pe membrii organizației din Râșnov cu privire la constituirea alianței și susținerea altui candidat. „Nu acceptăm un candidat din alt partid, care să fie impus peste voința noastră. Nici eu personal și nici organizația ALDE Râșnov, care are 97 de membri, nu vom susține un candidat al altui partid sau un candidat al unei alianțe ad-hoc care nu a fost supus aprobării membrilor ALDE”, a spus Folea.

De la MSL, o semnătură ilegală
În cazul MSL, care ar fi semnatară a acestei alianțe în conformitate cu precizările oficialilor organizației PSD Brașov, lucrurile sunt și mai în ceață, deoarece această formațiune a cam rămas fără membri, iar președinția organizației din Râșnov a fost disputată și în instanță. „Domnul Gabriel Popescu care a semnat constituirea acestei alianțe nu are nici o calitate în MSL și deci nu putea să facă o alianță”, a punctat Cătălin Boteanu, la rândul său președinte al MSL.
 


Nu abandonează proiectul pentru Râșnov

Astfel, Marius Lungu a decis să părăsească PSD-ul și să candideze ca independent, chiar dacă i-a mai rămas destul de puțin timp pentru a-și pregăti dosarul de candidatură. „Nu se poate ca noi, care formăm cel mai mare partid din România, suntem la guvernare și avem majoritatea parlamentară, să ne transformăm în remorca unui partid minuscul, fără reprezentare în Parlament. Am decis să candidez independent la funcția de primar al Râșnovului pentru a salva onoarea PSD și a câștiga în pofida dorinței conducerii de la Brașov. Decizia mea este și o formă de respect pentru membrii și simpatizanții PSD din Râșnov, alături de care am muncit atâta vreme, am obținut rezultate și am ridicat această organizație. Sunt convins că foarte mulți dintre ei îmi vor fi alături în acest demers și le mulțumesc pentru felul în care am colaborat până acum. De altfel, acesta este și motivul pentru care nu demisionez din PSD. Sunt social-democrat și rămân social-democrat, mi-am câștigat prin muncă această calitate, indiferent de manevrele unora din conducerea de la Brașov. Acesta a precizat că și-a conturat deja un program pentru Râșnov și vrea să continue proiectele pe care le-a început. Am un program pentru Râșnov care este pliat pe bugetul localității. Sunt consilier local și cred că am pregătirea să duc la îndeplinire proiectele promise. Oamenilor le-am făcut niște promisiuni și ar fi nedrept să las promisiunile neonorate și să mă apuc să strâng semnături pentru alții”, a conchis Marius Lungu.

 

+3 -0

Comentarii

Lazar

2017-05-09 07:18:50


Ma mir ca mai exista oameni cu verticalitate in PSD pe plan local.Bine ar fi sa existe si pe plan central si partidul sa fie condus de persoane fara probleme penale.Cand vor realiza votantii din Romania ca nu poti intra in spatiul Sengen daca la conducerea tari se afla condamnatii si urmaritii penali ?.Sau poate nici nu realizeaza ce inseamna intrarea Romaniei in spatiul Sengen.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie