Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 02:33

Aeroport, rock şi schi: Preşedintele CJ Braşov, luat la întrebări de „liderii de mâine”

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 23 februarie 2017

Adrian Veştea s-a întâlnit ieri cu liceenii de la Şaguna, Meşotă, Unirea, Grigore Moisil şi Aprily Lajos

Aeroport, rock şi schi: Preşedintele CJ Braşov,  luat la întrebări de „liderii de mâine”

A treia ediţie a proiectului „Liderii de mâine Braşov”, iniţiat de Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi (AFAFCI) Braşov, şi-a desfăşurat ieri o nouă fază, la Râşnov, unde au avut loc activităţile în cadrul celui de-al patrulea modul, cel de „Turism”. Programul tinerilor înscrişi în proiect a început la Primărie, unde au aflat despre dezvoltarea turismului în oraşul transformat în staţiune de interes naţional, în cadrul unei discuţii cu Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean, şi viceprimarul Liviu Butnariu. „Este un eveniment important şi mă bucură că există astfel de preocupări. Personal particip la fiecare ediţie cu mult drag. Cu siguranţă sunt lideri în fiecare dintre tinerii celor trei generaţii despre care vorbim, oameni despre care vom auzi cu siguranţă. Datoria noastră este să-i încurajăm, să le dăm încredere, pentru că acesta este primul lucru pe care liderii de mâine trebuie să-l facă, să creadă în ei şi apoi să se gândească cum pot duce lucrurile la bun sfârşit”, a declarat Adrian Veştea. Acesta a stat la dispoziţia liceenilor braşoveni, ale căror întrebări au vizat în primul rând proiectul aeroportului de la Ghimbav, „secretele” vieţii de politician şi bineînţeles, fiind vorba de Râşnov, interesul lor s-a îndreptat apoi spre Rockstad Extreme Fest, unul din cele mai mari evenimente care au loc în localitate, dar şi spre complexul olimpic de trambuline de aici, fiind curioşi în special de modul în care România, prin Râşnov, a ajuns să concureze cu Elveţia pe partea de organizare de competiţii internaţionale de sărituri cu schiurile.
După vizita la Primărie, licenii de la „Meşotă”, „Şaguna”, „Unirea”, „Grigore Moisil” şi „Aprily Lajos”, toţi elevi în clasa a XI-a, au văzut şi Cetatea, liftul cu cremalieră pe plan înclinat şi Complexul Olimpic de sărituri cu schiurile. „Ne bucurăm că acest proiect în care sunt implicaţi tineri de valoare, cu mare viitor, cuprinde an de an o etapă şi în oraşul nostru. Credem că elevii au ce vedea, mai ales din punct de vedere al dezvoltării Râşnovului ca oraş turistic şi ca obiective vizitate de sute de mii de oameni anual”, a spus viceprimarul Râşnovului, Liviu Butnariu.

Primul contact cu realitatea de după şcoală
Proiectul „Liderii de mâine Braşov” are ca obiectiv educarea tinerilor în spiritul apartenenţei la comunitatea locală atât prin informarea lor cu privire la „mecanismul de funcţionare” al acesteia, dar şi prin conştientizarea importantei implicării lor în viaţa civică. Proiectului se derulează pe parcursul a 6 module, iar unul dintre scopurile sale este de a le arăta beneficiarilor de la liceele partenere perspectivele pe care le au în judeţ. „La Râşnov avem modele de lideri adevăraţi, un om care a avut viziune. Dorim să ţinem tinerii valoroşi în ţară, unde pot avea cariere frumoase şi pot evolua. Pentru aceasta încercăm să îi punem faţă în faţă cu cât mai mulţi lideri din diferite domenii. Trebuie să vină aproape de realitate, pentru că din şcoală pleacă cu nişte vise, care uneori sunt irealizabile”, a afirmat şi Melinda Mureşan, director general M&M Product SRL Râşnov, membru AFAFCI.

„Ne dorim să ne ţinem tinerii acasă!”
Într-o perioadă în care după ce îşi termină studiile tinerii din România aleg nu de puţine ori să plece în străinătate, proiectul încearcă să le arate acestora că există posibilităţi şi la ei acasă, motiv pentru care le sunt prezentate modele pe care le-ar putea urma. „Această întâlnire s-a dezvoltat în timp, noi fiind deja la a treia ediţie a proiectului. La final ne interesează ca tinerilor noştri să le găsim o formulă prin care să îi lăsăm să se dezvolte şi să îi păstrăm acasă. Am descoperit tineri minunaţi în cadrul proiectului”, a explicat Diana Foriş, cadru universitar la Universitatea „Transilvania” Braşov, membru AFAFCI. „Am făcut cunoştinţă cu preşedintele Consiliului Judeţean, fost primar în Râşnov, şi cu actualul viceprimar al oraşului şi ne-am bucurat să aflăm traseul evoluţiei lor şi modul de a gândi al unor lideri adevăraţi. Contactul cu persoane cu experienţă, dar şi cu diverse locuri este binevenit pentru elevii participanţi, fiind de fapt principalul beneficiu al proiectului”, a completat Cornelia Stroie, profesor la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”.

„Astăzi am avut în faţă un om calm şi hotărât, o persoană care ştie ce face, cu siguranţă un model de lider pentru noi”
„Am ajuns la Râşnov în cadrul modulului de turism. Am venit să vedem tot ce înseamnă turismul la Râşnov. Am mai fost la colegi care locuiesc aici, am vizitat obiective din oraş şi cred că are de ce să fie un punct de reper în turism”
- Horia Lungu, elev la Colegiul Naţional „Dr. I. Meşotă”



„Am fost până acum la companii cunoscute din Braşov, unde am putut vedea activităţile care se desfăşoară pe mai multe niveluri din cadrul lor. Astăzi am avut în faţă un om calm şi hotărât în acelaşi timp în domnul Veştea, o persoană care ştie ce face, cu siguranţă un model de lider pentru noi”
- Csomos Csaba Attila, elev la Liceul „Aprily Lajos”



„Gazdele noastre ne-au povestit despre activitatea lor ca lideri, despre cum au dezvoltat acest oraş, mai ales pe partea de turism, acesta fiind şi modulul pentru care ne-am deplasat aici. Mă văd un lider al societăţii de mâine, mi-ar plăcea să conduc o firmă de IT. Un lider al generaţiei mele trebuie să ştie să îşi trateze membrii echipei ca pe nişte egali şi să coordoneze foarte bine”
- Steinbinder Tobias, elev la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”


 

+2 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie