Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 20:38

Braşov Heroes îşi cheamă eroii la datorie, indiferent de anotimp!

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 09 iunie 2016

Cursa cu obstacole a Comunităţii va avea loc în 12 iunie, în Zona de Agrement a Lacului Noua. 660 de persoane vor lua startul duminică, dar înscrieri se mai pot face până vineri, inclusiv. Dacă va ploua, va mai fi un obstacol de trecut, dar organizatorii vă recomandă haine sport, pentru că s-ar putea să vă şi murdăriţi

Braşov Heroes îşi cheamă eroii la datorie, indiferent de anotimp!

Dacă nu v-aţi înscris în Cursa cu Obstacole a Comunităţii din cadrul celei de-a treia ediţii Braşov Heroes, mai aveţi timp până vineri, 10 iunie. Înscrieri se fac pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/. Evenimentul va avea loc în 12 iunie, în Zona de Agrement a Lacului Noua şi, dincolo de bucuria de a face sport în aer liber, Braşov Heroes înseamnă în primul rând popularizarea unor proiecte care răspund nevoilor comunităţii. „Evenimentul este mai mult un pretext pentru a face cunoscute cauze, proiecte care, individual n-ar fi atât de cunoscute. Sunt proiecte care încearcă să găsească soluţii pentru probleme de zi cu zi, dar şi proiecte educaţionale, proiecte care evidenţiază partea pozitivă ce ţine de Braşov. Ne dorim ca şi-n următorii cinci ani să putem vorbi despre acest eveniment care aduce oameni şi cauze împreună”, a declarat Mihaela Andrieş, director executiv al Fundaţiei Comunitare Braşov, organizator.
„Ce m-a impresionat este faptul că sunt cauze diverse, proiecte de suflet. Consider că este important ca Municipalitate să sprijine acest proiect, pentru că răspunde unor nevoi din comunitate şi pun în valoare resursa umană”, a precizat viceprimarul Adina Durbaca.

Vor alerga singuri, cu familia sau... cu căţelul
Până acum, s-au înscris în Cursă 660 de participanţi, dintre care 100 sunt familii. Din donaţii, organizatorii au reuşit să strângă, pentru proiectele susţinute, aproximativ 25.000 de lei.
Cursa se adresează atât amatorilor de mişcare, cât şi profesioniştilor şi semi-profesioniştilor. În competiţie se pot înscrie alergători individuali, echipe de până la 5 membri şi familii.
Organizatorii vor amenaja în Zona de Agrement a Lacului Noua două trasee de lungime şi dificultate diferită, cu obstacole pe care eroii trebuie să le depăşească. „Traseul mai scurt, de 4 kilometri, are 13 obstacole, nu este foarte greu, fiecare poate să-l facă. Startul va fi lângă Lac. Există şi punct de alimentare cu apă. În ceea ce priveşte traseul mai lung, acesta are 8 kilometri, are 15 obstacole şi este mai greu, mai ales că am adus modificări faţă de ediţiile anterioare. Acesta este un traseu recomandat profesioniştilor. Majoritatea traseului este prin pădure, va exista punct de alimentare cu apă şi vor fi peste 40 de arbitri pentru buna desfăşurare. Obstacolele sunt diverse: labirinturi, garduri, se va merge târâş, prin iarbă. Recomandăm participanţilor să nu vină în haine de stradă, pentru că se vor murdări”, a precizat şi Olimpiu Alexa Pop, de la Asociaţia Floare de Colţ, organizator.
Potrivit oreganizatorilor, printre participanţi se va afla şi un competitor care va alerga împreună cu câinele Husky, dar va fi şi o familie de şapte membri.
„Cei care vor să sprijine proiectele, nu este neapărat nevoie să alerge, ci pot face şi donaţii. Donaţia minimă este de 30 de lei. Noi estimăm să strângem, la finalul evenimentului, aproximativ 90.000 de lei, sumă care practic ar dubla donaţiile de la prima ediţie. Donaţii se fac şi în ziua evenimentului, ba chiar şi după eveniment”, a mai spus Mihaela Andrieş.
La prima ediţie Braşov Heroes s-au înscris 320 de alergători şi din donaţii şi taxe s-au strâns 45.000 de lei. A doua ediţie a adus la strat 650 de alergători şi din donaţii şi taxe s-au strâns 65.000 de lei.
Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Asociaţia Floare de Colţ, Carpathian MTB Trails şi Primăria Municipiului Braşov.  
Mai multe detalii despre proiecte finanţate, cauze, competiţie şi înscriere se găsesc pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/

Anul acesta, proiectele care mobilizează eroii sunt:

1. Asociaţia ADDIP proiect Cei de ieri pentru cei de azi – program de mentorat în care 24 de adolescenţi din centru plasament sunt ajutaţi să înveţe să traiască independent după părăsirea centrului la 18 ani. Mentorii, adulţi proveniţi la rândul lor din centre de plasament, învaţă cum să fie sprijin pentru adolescenţi.
2. Asociaţia Bucuria Darului proiect Oameni pentru oameni - achiziţia unei mese speciale pentru servirea  unui prânz clad la cantina ”Mulţumesc”. Singurul loc din oraş care oferă, în mod gratuit, zilnic, 300 de porţii de mâncare oamenilor străzii.
3. Fundaţia Culturală Remember Enescu în colaborare cu Fundaţia Pro Patrimonio – transformarea casei lui George Enescu, din Mihăileni, în centru de arte frumoase
4. Asociaţia Club Sportiv  Paralimpic Cumpără Responsabil proiect Cumpără Responsabil - organizarea turneului naţional de baschet în fotoliu rulant. Pentru 2018 scopul organizaţiei este aceea de a avea o delegaţie de sportivi braşoveni la Jocurile Paralimpice din 2018.
5. Asociaţia De-a arhitectura proiect De-a arhitectura în oraşul meu -  cursuri opţionale de arhitectură pentru 420 de copii din învăţământul primar braşovean, unde aceştia învaţă cum este construit oraşul şi cum arhitectura influenţează viaţa oamenilor .
6. Asociaţia Rază de Speranţă proiect Speranţă pentru un vis - sesiuni de terapie prin muzica (meloterapie) şi mişcare pentru 10 copii cu autism pentru a-i ajuta să interacţioneze mai uşor cu persoanele din jur şi să-şi construiască încrederea în propriile forţe.
7. Fundaţia Rafael proiect Kinetica iubirii, pasul care mişcă lumea - achiziţionarea aparaturii necesare completării cabinetului în care se desfăşoară activităţi de kinetoterapie şi masaj terapeutic persoanelor cu dizabilităţi.
8. Asociaţia Milioane de prieteni proiect Sterilizează, nu ucide – campanie de sterilizare şi microcipare a peste 50 de câini cu stăpâni cu venituri mici, pentru care aceste servicii pot fi costisitoare.
9. Asociaţia Copiii de Cristal proiect Călărie terapeutică pentru tinerii cu nevoie speciale – organizarea unor excursii la centrul de echitaţie Pănicel pentru ca 18 adulţi cu dizabilităţi să intre în contact cu caii şi să primescă stimularea senzorială de care au nevoie.
10. Asociaţia Atelier Săcelean proiect My Way – un proiect educaţional non-formal pentru copii proveniţi din medii dezavantajate unde aceştia învaţă despre dezvoltare personală, comunicare, leadership şi antreprenoriat.
11. Grup de Iniţiativă al Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă Braşov proiect Și eu pot fi campion- program de activităţi sportive adaptate elevilor cu dizabilităţi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluziva. Scopul final este organizarea unei competiţii prin care să se evidenţieze progresul realizat în cadrul proiectului.
12. Asociaţia SCUT proiect AfterCare -  proiect educaţional de consiliere vocaţională, mentorat şi pregătire pentru angajare a 10 tineri din orfelinate care au nevoie de ghidare profesionistă odată ce au părăsit orfelinatul.
13. Fundaţia Schmidt în parteneriat cu Asociaţia ClowniMed proiect Terapie prin zâmbet şi culoare -  proiect adresat copiilor bolnavi, internaţi în Spitalul Clinic de Copii Braşov şi îşi propune ca, prin desenarea poveştilor pe pereţii mohoraţi ai spitalelor şi prin joacă împreună cu clovnii, să-i facă să uite de boala şi să zâmbească din nou.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie