Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 18:39

Campanie de conştientizare a populaţiei privind combaterea şi lupta împotriva infecţiilor

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 28 februarie 2017

Primăvara este un anotimp propice pentru apariţia infecţiilor de diferite tipuri. Dr. Silvian Ioniţă, director medical ajunct al Institutului de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon”, ne oferă câteva sfaturi pentru a ne feri de apariţia unor astfel de infecţii

Campanie de conştientizare a populaţiei privind combaterea şi lupta împotriva infecţiilor

Sezonul de primăvară este unul frumos, dar şi dificil din cauza frecvenţei crescute a infecţiilor, care apar în special la copii. Fie că sunt simple sau complicate, de tract respirator superior sau inferior, simptomele sunt cu certitudine supărătoare.
Am stat de vorbă cu privire la riscurile apariţiei unor astfel de infecţii, dar şi care sunt remediile optime în astfel de cazuri, cu medicul primar în medicină de familie, Silvian Ioniţă, director medical ajunct al Institutului de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon” din cadrul Casei de Comerţ Balcanice, Institut care a demarat de săptămâna trecută o campanie de conştientizare a populaţiei privind combaterea şi lupta împotriva infecţiilor.

Cum apar infecţiile
O infecţie se dezvoltă atunci când mijloacele naturale de apărare ale organismului nu pot s-o împiedice. Dr. Ioniţă a subliniat faptul că determinarea apariţiei sau nu a unei boli infecţioase este raportul între calitatea mijloacelor imunitare, mai mult sau mai puţin compromise într-o perioadă variabilă, şi puterea patogenică a germenului respectiv.
„Este uşor de înţeles că părţile organismului care sunt cele mai accesibile agenţilor patogeni sunt cele mai vulnerabile la infecţii. Agenţii patogeni infectează cu uşurinţă ochii, urechile, gura, organele genitale şi pielea. Infecţiile pielii sunt foarte frecvente şi pot fi determinate de orice tip de agent patogen. În schimb, infecţiile urechii sunt, de obicei, bacteriene. Infecţiile ochiului pot fi virale sau bacteriene. Alţi agenţi patogeni pot să patrundă în organism prin leziuni ale pielii şi infectează sângele circulant”, a explicat medicul braşovean.
Agenţii patogeni care provoacă infecţii sunt bacteriile, ciupercile, paraziţii şi virusurile. Dr. Ioniţă avertizează asupra faptului că orice tip de agent patogen poate invada tubul gastrointestinal, de obicei prin alimente sau apă contaminate. „ Majoritatea infecţiilor respiratorii, inclusiv răcelile obişnuite, gripa şi formele uşoare de pneumonie, sunt provocate de inhalarea sau ingestia de virusuri. Cazurile grave de pneumonie sunt de obicei bacteriene, ca şi tusea convulsivă şi infecţiile streptococice ale gâtului. Căile urinare elimină, de obicei, agenţii patogeni prin spălare, dar sunt înclinate la infecţii când sunt tumefiate, iritate sau blocate. Afecţiunile, variind de la infecţii comune ale vezicii urinare până la infecţii grave ale rinichilor, sunt de obicei bacteriene”, a spus medicul.

Infecţii periculoase pentru cei mici
 În ceea ce priveşte infecţiile la copii, directorul medical adjunct al Institutului de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon” a precizat că infecţia cu adenovirus este o condiţie medicală care afectează persoanele de orice vârstă, dar se întâlneşte cel mai adesea la copiii mici. „Infecţia se declanşează în special în sezoanele de iarnă, primăvară şi în vara timpurie. Adenovirusurile sunt un grup de virusuri care determină afecţiuni respiratorii, răceală, conjunctivită, bronşită, pneumonie etc. - sau ale tractului intestinal (digestiv). Simptomele sunt asemănătoare cu ale racelii şi gripei, dar pot varia de la un copil la altul”, a avertizat dr. Ioniţă.
Astfel, imptomele infecţiilor respiratorii cu adenovirus debutează după 2-14 zile de la expunere şi se caracterizează prin: secreţii nazale abundente, dureri în gât, febră, tuse severă, dificultăţi de respirare (nas înfundat), inflamarea nodulilor limfatici, dureri de cap şi senzaţie de moleşeală. În schimb, simptomele infectiilor tractului intestinal cu adenovirus debutează după 3-10 zile de la expunere şi persistă, în general, în jur de 1-2 saptamani. Se caracterizează prin: episoade diareice bruşte şi recurente, foarte apoase, febră şi rigiditate abdominală şi vărsături.

Tratamentul adenovirusului
„La fel ca în cazul oricărei viroze, medicul vă recomandă o serie de măsuri, medicamentoase şi nu numai - pentru ameliorarea simptomelor, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar, singurul care poate lupta împotriva infecţiei. Tratamentul infecţiei respiratorii cu adenovirus include creşterea consumului de lichide (pentru restabilirea echilibrului electrolitic din organism, afectat de transpiraţie şi febră); medicaţii bronhodilatatoare (pentru deblocarea căilor respiratorii - se recomandă în special aerosoli); suplimentarea cu oxigen, prin canule nazale sau mască (în cazuri severe, în care copilul are dificultăţi de respiraţie) sau ventilaţie mecanică (în cazul în care căile respiratorii sunt sever afectate, iar copilul nu poate respira singur). De cealaltă parte, tratamentul infecţiei intestinale cu adenovirus include în special rehidratarea orală, însă şi regimul alimentar trebuie să fie uşor şi bazat mai mult pe alimente lichide (supe, compoturi etc.). În măsura în care copilul tolerează, se continuă şi alimentaţia cu hrană solidă uşoară. Cazurile severe de deshidratare necesită internare în spital şi măsuri de urgenţă privind restabilirea echilibrului electrolitic - administrarea intravenoasă a lichidelor”, a punctat medicul primar în medicina de familie.
Institutul de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon” a creat această campanie de conştientizare, care este de altfel o necesitate în lupta cu infecţii de acest gen. Chiar la Braşov este produs un remediu revoluţionar care poate preveni şi trata astfel de infecţii grave: uleiul de Tea Tree. Uleiul esenţial de Tea Tree, produs de Laboratoarele Merlin, are virtuţi incontestabile şi dovedite, acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene, virale şi fungice, şi este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.

De unde puteţi achiziţiona Tea Tree
- Distribuitor naţional Micul Rege – Tel. 0744.668.899
- Supermarket Bene, str. Uranus
- Cataleea Purpureea – Galeriile Orizont 3000
- Magazin Paradisul Verde – Auchan (Coresi şi Bartolomeu)
- Magazin Paradisul Verde – Carreefour
- Magazin Paradisul Verde, str. Sf. Ioan nr. 6
- Biaplant Med – Selgros
- Univers Caro, str. Iuliu Maniu nr. 41
- Biolion Natur, pietonal Valea Cetăţii, Jepilor nr. 6 A.
- Magazinele naturiste şi nu numai care doresc să se alăture acestei campanii de prevenţie şi combatere a infecţiilor pot solicita Laboratoarelor Merlin colaborarea la numărul de telefon 0724.743.434, la adresa de e-mail office@laboratoarelemerlin.ro sau distrbuitorului naţional Micul Rege.



 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie