Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 18:18

Concurs delicios de ziua Universităţii

Autor: Adina CHIRVASÃ

Publicat la 01 martie 2016

Concurs delicios de ziua Universităţii

Foto:  Şerban Vasile, bucătar cu licenţă


Foto: Un mărţişor dulce - un cheese cake cu zmeură.


Foto: Preparatele au fost prezentate de Lady Chef Cornelia Ghişoi, unui juriu în fruntea căruia s-a aflat rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Abrudan.

Cheese cake, minitarte sau terine? Toate la un loc, dar nu în această ordine. Alături de un vin bun. Sunt doar câteva dintre preparatele pe care le-au prezentat studenţi ai Facultăţii de Alimentaţie Publică şi Turism, în cadrul unui concurs de gastronomie ce a avut loc tot ieri. „Minitartele sunt făcute din blat clasic de pandişpan, cu cremă de unt şi gem de căpşune. Am încercat să scoatem în evidenţă facultatea noastră, printr-un platting frumos”, ne spune Andreea Toboş, studentă anul IV.
Bianca Pinţe în schimb s-a prezentat în faţa juriului cu îmbietoare cheese cake-uri cu zmeură, care până să fie gustate convingeau prin aspect că sunt foarte delicioase. „Am pregătit un mărţişor dulce - un cheese cake cu zmeură. Am folosit un blat din biscuit, cremă de mascarpone şi jeleu de zmeură. Am încercat să îmbinăm cumva culorile de alb şi roşu, reprezentative pentru Mărţişor”, ne spune studenta. Uşor la prima vedere. Însă asta a luat cam vreo trei ore...
Şerban Vasile s-a prezentat în faţa juriului cu alte feluri culinare. „Avem o terină de peşte - am două feluri de peşte: somon afumat şi biban de mare. Am păstrat pieliţa de biban şi l-am umplut. Au rezultat două culori şi este foarte aromatizat, avem verdeţuri, avem piure de morcovi pe lângă somon afumat. De asemenea, avem o terină de porc cu piept de pui, fasole roşie şi sparanghel verde. Este îmbrăcată în mantie de piept de raţă afumat şi se serveşte cu piureuri de legume, fructe, sosuri dulci sau acrişoare”, ne detaliază studentul.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie