Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 13:23

Cu ce s-au prezentat „studenţii bucătari” ai Universităţii Transilvania, de ziua instituţiei

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 02 martie 2018

Cu ce s-au prezentat „studenţii bucătari” ai Universităţii Transilvania, de ziua instituţiei

De Ziua Universităţii, studenţii de la Alimentaţie şi Turism s-au întrecut în aperitive gustoase şi foarte colorate. Uşor de realizat de orice gospodină sau pasionat de gastronomie, preparatele au şi avantajul de a fi uşoare pentru organism. Noutatea concursului gastronomic de la Universitatea Transilvania a fost oul panetat umplut cu pastă de ficat. Sună pretenţios, dar studenţii dau asigurări că este foarte bun şi uşor de făcut. „Ficatul de pui este dat prin ou cu făină, iar reţeta este făcută la noi, de facultatea noastră. Am inventat-o. Mai avem şi baconul cu ficat de pui. Nu durează mult să le prepari, cam o jumătate de oră, o oră, dar nouă cum ne este drag să lucrăm în bucătărie, nici nu am simţit cum a trecut timpul”, a spus Adrian Vrânceanu, student anul IV, Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.
Alţi studenţi i-au mai îmbiat pe cei prezenţi cu un blat cu ciuperci şi altul umplut cu brânză. Alţii au pregătit tartine cu mousse de avocado şi ou de prepeliță, bruschete şi chifteluţele făcute doar la cuptor. „Aici avem chifteluţe de pui, pregătite la cuptor şi cu 5 minute înainte să fie gata, au fost puse bucăţele de caşcaval şi iar la cuptor. Este o reţetă foarte bună, foarte practică, foarte uşor de făcut şi e foarte bună pentru că nu este în ulei, e la cuptor”, ne explică Gabriela Timofte, studentă anul IV, la aceeaşi facultate. La o altă masă, concurenţii au mizat pe legume, îmbiindu-i pe cei prezenţi cu diverse feluri de bruschete. 
Toate preparatele au fost pregătite cu puţin înainte de studenţii Facultăţii, unele fiind reţete clasice, altele fiind inventate de studenţi. „Anul acesta a fost un mic antreu, ţinând cont că evenimentele se desfăşoară pe repede înainte în Universitate. A fost un concurs bazat pe antreuri”, a spus  conf. dr. ing. Cristina Canja, prodecan Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.
Concursul gastronomic este deja o tradiţie de Ziua Universităţii. An de an, studenţii pregătesc cele mai bune preparate pentru a fi jurizate şi premiate. De altfel, toate cele 18 facultăţi ale Universităţii au marcat ziua aniversară cu diverse evenimente, în funcţie de specificul fiecăreia.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie