Curs BNR
1 EUR = 4.9755 RON
1 USD = 4.6275 RON
1 GBP = 5.9683 RON
1 XAU = 404.7692 RON
1 AED = 1.2599 RON
1 AUD = 3.0472 RON
1 BGN = 2.5439 RON
1 BRL = 0.8046 RON
1 CAD = 3.3318 RON
1 CHF = 5.2861 RON
1 CNY = 0.6459 RON
1 CZK = 0.1963 RON
1 DKK = 0.6673 RON
1 EGP = 0.0940 RON
1 HUF = 1.2103 RON
1 INR = 0.0549 RON
1 JPY = 3.0056 RON
1 KRW = 0.3309 RON
1 MDL = 0.2556 RON
1 MXN = 0.2242 RON
1 NOK = 0.4186 RON
1 NZD = 2.7620 RON
1 PLN = 1.1393 RON
1 RSD = 0.0425 RON
1 RUB = 0.0471 RON
1 SEK = 0.4277 RON
1 TRY = 0.1351 RON
1 UAH = 0.1116 RON
1 XDR = 6.1321 RON
1 ZAR = 0.2620 RON
Publicat la 27 aprilie 2018
Bogdan Cosmin Cozma, bucătar la Complexul Crăiasa Munţilor din Moeciu de Sus, a câştigat premiul I, în cadrul Concursurilor GastroPan 2018, la categoria „Platouri culinare reci”.
La această categorie, participanţii care au concurat individual au avut sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 6 sau 8 persoane pe bază de carne cu trei piese de bază, trei garnituri, trei sosuri şi o salată, precum şi un desert de restaurant pentru 2 persoane.
Bogdan Cosmin Cozma a pregătit un platou festiv cu terină din spată de iepure sălbatic cu cremă de brânză în mantie de spanac, terină din ficat de viţel cu tartar din măr verde pe blat din spanac, muşchi file de cerb cu crustă din alune de pădure şi petale de limba mielului. Garniturile pe platou erau: ţelină apio umplută cu brânză de vaci cu mozaic din legume, tartă de morcovi pe blat crocant, găluşte din cartofi umplute cu inimă din peltea de gutui cu crustă din verdeţuri. Sosurile folosite erau: compot din ardei gras copt cu piper roşu zdrobit şi boabe de muştar franţuzesc uşor picant, maioneză de gogoşar murat glasată cu unt, sos de afine cu reducţie de oţet balsamic, vinegretă aromat cu cimbrişor de pădure. Elementele desertului de restaurant erau: pahar cu cremă de ciocolată aromată cu flori de munte, cremă de vanilie şi cireşe amare, parfait din măr copt glasat, ciocolată albă şi alune de pădure, prăjitură „Gustul copilăriei” cu blat pufos însiropat cu pastă de măceşe, cremă fiartă din griş cu lapte aromat cu lămâie şi dulceaţă de fragi.
Tot pe locul I la această categorie s-a clasat şi Gheorghe Ciutacu, din Bucureşti.
Amintim că echipa de bucătari de la Complexul Crăiasa Munţilor, cu Bogdan Cosmin Cozma şi Elena Doiniţa Şelaru în componenţă a câştigat şi titlul de Tortul Anului 2018, în cadrul aceleiaşi competiţii. Tortul „Taste of the Garden”, realizat din legume din sera cofetarilor, prăjitură având în componenţă morcovi, roşii şi brânză de vacă, toate învelite cu ciocolată (foto jos). Expoziţia GastroPan 2018 a adunat la Tîrgu Mureş peste 150 de expozanţi, din 25 de ţări.
nu este nici un comentariu
Foto: Dr. Viorel Narcis Stoica, medic specialist Obstetrică-ginecologie Ionica Bologa are 43 de ani, locuieşte şi lucrează în domeniul farmaceutic în Germania. A devenit mamă[...]
2024-11-06 citeste mai multCe aparatură de uz casnic ar trimite datele noastre personale către China. Dispozitivele spion despre care habar nu aveaţi
2024-11-06 citeste mai multDupă o revenire răsunătoare la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump se pregăteşte să aducă la Casa Albă o galerie de personaje colorate, comentează miercuri AFP. Domnul „doamne[...]
2024-11-07 citeste mai multFoto: Bolojan va candida la parlamentare (e primul pe lista PNL la Senat), ceea ce înseamnă că va renunţa la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Numele lui Ilie Bolojan (55[...]
2024-11-07 citeste mai multRomânia şi Bulgaria intenţionează că creeze o serie de rute comune pentru turiştii japonezi care vor să viziteze regiunea, astfel încât aceştia să aibă ocazia să vadă mai[...]
2024-11-07 citeste mai mult
Adaugă un comentariu