Curs BNR
1 EUR = 4.9764 RON
1 USD = 4.8032 RON
1 GBP = 5.9630 RON
1 XAU = 441.8557 RON
1 AED = 1.3077 RON
1 AUD = 3.0085 RON
1 BGN = 2.5444 RON
1 BRL = 0.8275 RON
1 CAD = 3.3457 RON
1 CHF = 5.3062 RON
1 CNY = 0.6588 RON
1 CZK = 0.1981 RON
1 DKK = 0.6671 RON
1 EGP = 0.0955 RON
1 HUF = 1.2250 RON
1 INR = 0.0548 RON
1 JPY = 3.1479 RON
1 KRW = 0.3312 RON
1 MDL = 0.2564 RON
1 MXN = 0.2330 RON
1 NOK = 0.4270 RON
1 NZD = 2.7182 RON
1 PLN = 1.1834 RON
1 RSD = 0.0425 RON
1 RUB = 0.0495 RON
1 SEK = 0.4392 RON
1 TRY = 0.1338 RON
1 UAH = 0.1158 RON
1 XDR = 6.2669 RON
1 ZAR = 0.2582 RON
Publicat la 27 aprilie 2018
Bogdan Cosmin Cozma, bucătar la Complexul Crăiasa Munţilor din Moeciu de Sus, a câştigat premiul I, în cadrul Concursurilor GastroPan 2018, la categoria „Platouri culinare reci”.
La această categorie, participanţii care au concurat individual au avut sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 6 sau 8 persoane pe bază de carne cu trei piese de bază, trei garnituri, trei sosuri şi o salată, precum şi un desert de restaurant pentru 2 persoane.
Bogdan Cosmin Cozma a pregătit un platou festiv cu terină din spată de iepure sălbatic cu cremă de brânză în mantie de spanac, terină din ficat de viţel cu tartar din măr verde pe blat din spanac, muşchi file de cerb cu crustă din alune de pădure şi petale de limba mielului. Garniturile pe platou erau: ţelină apio umplută cu brânză de vaci cu mozaic din legume, tartă de morcovi pe blat crocant, găluşte din cartofi umplute cu inimă din peltea de gutui cu crustă din verdeţuri. Sosurile folosite erau: compot din ardei gras copt cu piper roşu zdrobit şi boabe de muştar franţuzesc uşor picant, maioneză de gogoşar murat glasată cu unt, sos de afine cu reducţie de oţet balsamic, vinegretă aromat cu cimbrişor de pădure. Elementele desertului de restaurant erau: pahar cu cremă de ciocolată aromată cu flori de munte, cremă de vanilie şi cireşe amare, parfait din măr copt glasat, ciocolată albă şi alune de pădure, prăjitură „Gustul copilăriei” cu blat pufos însiropat cu pastă de măceşe, cremă fiartă din griş cu lapte aromat cu lămâie şi dulceaţă de fragi.
Tot pe locul I la această categorie s-a clasat şi Gheorghe Ciutacu, din Bucureşti.
Amintim că echipa de bucătari de la Complexul Crăiasa Munţilor, cu Bogdan Cosmin Cozma şi Elena Doiniţa Şelaru în componenţă a câştigat şi titlul de Tortul Anului 2018, în cadrul aceleiaşi competiţii. Tortul „Taste of the Garden”, realizat din legume din sera cofetarilor, prăjitură având în componenţă morcovi, roşii şi brânză de vacă, toate învelite cu ciocolată (foto jos). Expoziţia GastroPan 2018 a adunat la Tîrgu Mureş peste 150 de expozanţi, din 25 de ţări.
nu este nici un comentariu
„Cred că este un obiectiv realizabil”, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea
2025-02-07 citeste mai multÎn şedinţa Comisiei de circulaţie a municipiului Braşov de joi, 6 februarie, vor fi analizate o serie de măsuri ce vizează circulaţia, solicitate de Serviciul Amenajare Drumuri Publice şi[...]
2025-02-06 citeste mai multRoman SA a cerut luna trecută deschiderea procedurii de insolvenţă a companiei SUDV Braşov, fosta sculărie a fabricii Tractorul SA. Primul termen de judecată a fost fixat pe 5 martie 2025. SUDV[...]
2025-02-06 citeste mai multBugetul pe anul 2025 „ascunde minciuna că statul ar strânge cureaua”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui, acuzând coaliţia de guvernare că îl trece „pe repede[...]
2025-02-06 citeste mai multÎncepând din luna mai a acestui an, pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav vor ateriza turiști din Israel. Deocamdată, vor fi zboruri charter, până în luna octombrie,[...]
2025-02-07 citeste mai mult
Adaugă un comentariu