Curs BNR

1 EUR = 4.9726 RON

1 USD = 4.5313 RON

1 GBP = 5.7463 RON

1 XAU = 296.8710 RON

1 AED = 1.2339 RON

1 AUD = 3.0003 RON

1 BGN = 2.5424 RON

1 BRL = 0.9302 RON

1 CAD = 3.3338 RON

1 CHF = 5.1634 RON

1 CNY = 0.6357 RON

1 CZK = 0.2047 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.1466 RON

1 HUF = 1.3150 RON

1 INR = 0.0544 RON

1 JPY = 3.0662 RON

1 KRW = 0.3506 RON

1 MDL = 0.2543 RON

1 MXN = 0.2641 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7852 RON

1 PLN = 1.1455 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0510 RON

1 SEK = 0.4374 RON

1 TRY = 0.1566 RON

1 UAH = 0.1245 RON

1 XDR = 6.0543 RON

1 ZAR = 0.2445 RON

Editia 8075 - 29 noi 22:10

După „Tortul anului 2018”, tot la Braşov a ajuns şi premiul pentru cel mai bun platou rece

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 27 aprilie 2018

După „Tortul anului 2018”, tot la Braşov a ajuns şi premiul pentru cel mai bun platou rece

Bogdan Cosmin Cozma, bucătar la Complexul Crăiasa Munţilor din Moeciu de Sus, a câştigat premiul I, în cadrul Concursurilor GastroPan 2018, la categoria „Platouri culinare reci”.
La această categorie, participanţii care au concurat individual au avut sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 6 sau 8 persoane pe bază de carne cu trei piese de bază, trei garnituri, trei sosuri şi o salată, precum şi un desert de restaurant pentru 2 persoane.
Bogdan Cosmin Cozma a pregătit un platou festiv cu terină din spată de iepure sălbatic cu cremă de brânză în mantie de spanac, terină din ficat de viţel cu tartar din măr verde pe blat din spanac, muşchi file de cerb cu crustă din alune de pădure şi petale de limba mielului. Garniturile pe platou erau: ţelină apio umplută cu brânză de vaci cu mozaic din legume, tartă de morcovi pe blat crocant, găluşte din cartofi umplute cu inimă din peltea de gutui cu crustă din verdeţuri. Sosurile folosite erau: compot din ardei gras copt cu piper roşu zdrobit şi boabe de muştar franţuzesc uşor picant, maioneză de gogoşar murat glasată cu unt, sos de afine cu reducţie de oţet balsamic, vinegretă aromat cu cimbrişor de pădure. Elementele desertului de restaurant erau: pahar cu cremă de ciocolată aromată cu flori de munte, cremă de vanilie şi cireşe amare, parfait din măr copt glasat, ciocolată albă şi alune de pădure, prăjitură „Gustul copilăriei” cu blat pufos însiropat cu pastă de măceşe, cremă fiartă din griş cu lapte aromat cu lămâie şi dulceaţă de fragi.
Tot pe locul I la această categorie s-a clasat şi Gheorghe Ciutacu, din Bucureşti.
Amintim că echipa de bucătari de la Complexul Crăiasa Munţilor, cu Bogdan Cosmin Cozma şi Elena Doiniţa Şelaru în componenţă a câştigat şi titlul de Tortul Anului 2018, în cadrul aceleiaşi competiţii. Tortul „Taste of the Garden”, realizat din legume din sera cofetarilor, prăjitură având în componenţă morcovi, roşii şi brânză de vacă, toate învelite cu ciocolată (foto jos). Expoziţia GastroPan 2018 a adunat la Tîrgu Mureş peste 150 de expozanţi, din 25 de ţări.


 

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie