leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7106 - 06 dec 17:02

Federaţia n-a vrut-o, privaţii n-au licitat, Ţiriac ar fi vrut-o gratis: Baza Olimpia, redeschisă ieri, pe cheltuiala Consiliului Judeţean

Autor: Radu COLŢEA, Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 14 iunie 2018

Pasionaţii sportului alb pot practica acum tenis la Braşov la cele mai înalte standarde. Deja se anunţă competiţii internaţionale

Federaţia n-a vrut-o, privaţii n-au licitat, Ţiriac ar fi vrut-o gratis: Baza Olimpia, redeschisă ieri, pe cheltuiala Consiliului Judeţean

Baza sportivă Olimpia a fost redeschisă publicului, după ce SC Consilprest SRL, societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a încheiat lucrările de refacere a acesteia, iar miercuri terenurile de tenis au fost deschise, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, dar şi a unor nume importante ale tenisului românesc, respectiv Dumitru Hărădău (directorul turneului feminin de la Bucureşti) şi Traian Marcu, fost component al echipei României de Cupa Davis şi antrenor emerit al sportului.

100.000 de lei, pentru ca baza sportivă să fie la cele mai înalte standarde
Directorul SC Consilprest SRL, Radu Jica, a precizat că pentru amenajarea bazei a fost mult de lucru, deoarece zgura a fost scoasă de mult timp, iar pe fostele terenuri, în cei aproape trei ani în care nu s-a mai jucat tenis, a crescut vegetaţia. Acum, totul arată impecabil, iar pentru a aduce baza sportivă la cele mai înalte standarde, din a fost investită suma de 100.000 de lei, însă directorul Consilprest a precizat că este optimist în ceea ce priveşte încasările. „Investiţia totală pentru amenajarea patinoarului, care a funcţionat în cursul iernii, s-a ridicat la 200.000 lei, iar încasările au depăşit această sumă. Suntem optimişti şi în ceea ce priveşte veniturile realizate în urma administrării terenurilor de tenis”, a explicat reprezentantul SC Consilprest SRL.

S-au încercat mai multe soluţii pentru administrarea bazei
Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a declarat că „în urmă cu doi ani, când am ajuns la conducerea Consiliului Judeţean, erau în curs de derulare procedurile pentru închirierea acestei baze. Atunci am considerat că administraţiile publice nu trebuie să creeze o concurenţă neloială şi că este mult mai bine ca aceste terenuri să fie administrate de cei din mediul privat. Anul trecut, am derulat câteva licitaţii pentru închirierea bazei, scopul nostru fiind să vină cineva din mediul privat şi să obţină beneficii în urma administrării acestei baze. Până la urmă, administraţia judeţeană are destul de multe responsabilităţi pe care trebuie să şi le ducă la îndeplinire, iar aici ne referim  la drumuri, spitale, aeroport şi la celelalte proiecte pe care ni le dorim cu toţii duse la bun sfârşit”.
Cum varianta închirierii nu s-a concretizat, Adrian Veştea a afirmat că „am încercat să încheiem un parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, în scopul realizării, la Braşov, a unui Centru de excelenţă. Am dorit ca federaţia să beneficieze de acest spaţiu generos, să aducem cât mai mulţi copii şi să găsim o formă de colaborare. Am avut discuţii în acest sens inclusiv cu preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, care s-a arătat extrem de deschis. Din păcate acest parteneriat nu a fost materializat”.
De asemenea, el a amintit şi de discuţiile privind cumpărarea acestei baze de către Ion Ţiriac, însă nici această variantă nu a fost finalizată. Reamintim că omul de afaceri braşovean a cerut, în scris, în 2017, să preia baza sportivă de la Consiliul Judeţean, arătând că e dispus să investească 500.000 de euro în reabilitare. După ce i s-a prezentat preţul rezultat în urma evaluării ANEVAR, aproximativ 3 milioane de euro, de la Ţiriac nu a mai venit niciun răspuns.
„În aceste condiţii, am optat pentru varianta preluării terenurilor de tenis de către SC Consilprest SRL. Sperăm ca această modalitate de administrare a bazei sportive funcţioneze, pentru că ştim cu toţii că acest sport se poate practica doar când vremea este bună. Dacă, într-o săptămână, plouă două sau trei zile, este afectat tot programul, iar montarea unui balon nu este posibilă, pentru că suntem într-o zonă de protecţie istorică, iar astfel de amenajări sunt imposibile”.La iarnă, patinoar
Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a anunţat că şi în iarna 2018 – 2019, la Baza Olimpia va funcţiona un patinoar în aer liber.

„Braşov Challenger” la ediţia numărul 22, după patru ani de pauză
Până la închiderea bazei, în prima parte a anului anul 2015, la Olimpia s-au desfăşurat 21 de ediţii ale  „Braşov Challenger” (ultima în anul 2014), turneu internaţional la care au participat mulţi sportivi care aveau să ajungă ulterior în elită. Director al acestui turneu a fost Dumitru Hărădău, prezent şi la inaugurarea de miercuri.
„Îmi pare bine că baza este deschisă din nou şi există posibilitatea ca aici să se joace tenis şi chiar să se organizeze turnee. Chiar am vorbit cu George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, şi m-a rugat să-i transmit domnului preşedinte Veştea că, la sfârşitul lunii august, federaţia ar dori să organizeze un concurs pentru cei mai buni jucători de tenis din România”, a declarat Hărădău. E vorba de fapt de reluarea competiţiei „Braşov Challenger”, ediţia numărul 22, după patru ani de pauză.
La rândul său, Traian Marcu a amintit că „a crescut şi s-a antrenat” pe terenurile de la Olimpia şi s-a declarat impresionat de rapiditatea cu care au avansat lucrările. „Eu sper că aici vor veni cât mai mulţi jucători de tenis din cei câteva sute, aproape 1.000, pe care-i avem în Braşov. Avem mulţi copii care sunt în vizorul nostru şi pentru ei vom lua legătura cu Federaţia Română de Tenis, pentru a face un centru de pregătire pentru ei la această bază sportivă. Va fi greu, dar sper să reuşim”, a anunţat Marcu.

Zgura de la Olimpia, apreciată şi de profesionişti, şi de amatori
Iubitorii tenisului nu au aşteptat prea mult şi au venit cu echipamentul şi rachetele pe bază imediat după inaugurarea acesteia, să se convingă că vor putea practica din nou sportul lor preferat într-un loc de o frumuseţe rară. „E bine făcut terenul. Îmi pare bine că, în sfârşit, baza a revenit pentru că au trecut cam mulţi ani de când era în paragină şi eu aici am început să mă antrenez”, ne-a spus unul dintre primii sportivi care au testat miercuri zgura. „Îmi place foarte mult tenisul, pentru că îmi place să lovesc mingea, să joc şi baza de aici este şi mai aproape de casă, aşa că e foarte bine că pot juca aici”, ne-a declarat un băieţel care a „testat” deja noul teren.
O altă sportivă, care deja se antrena miercuri la „Olimpia”, a declarat că „am început tenisul la Carpatex, dar după aceea m-am mutat aici, unde era o profesoară mai bună aici şi am început să joc mult mai bine. Mă bucur că acum pot juca din nou aici, mai ales că şi terenul este bun”, ne-a spus fata.

Gratuit până luni
În această săptămână, toţi cei care vor să joace tenis pe baza de la Olimpia o vor putea face gratis. De luni se va plăti iar o oră va costa 35 de lei fără abonament sau 25 de lei cu abonament, între 8.00 şi 18.00, sau 50 de lei în prima variantă şi 40 de lei pentru cei cu abonament, pentru intervalul orar 18.00 - 22.00.  

Toate dotările sunt noi
Baza Sportivă Olimpia are cinci terenuri de tenis, fiecare cu o suprafaţă de 36 m/18 m. Pentru amenajarea suprafeţelor de joc s-au folosit 50 de tone de zgură. „Toate dotările de pe aceste terenuri sunt noi”, a precizat directorul SC Consilprest SRL, Radu Jica.
Baza Sportivă Olimpia se află în cartierul vechi al oraşului, la baza muntelui Tâmpa.

+6 -1

Comentarii

Dottore Zerox

2018-06-14 14:48:10


Nu credeam ca brasoveanul Tiriac este asa pomanagiu !

kenneth pointon

2018-06-14 09:56:45


what about the restaurant,and bar are they to be used as well?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional