Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7266 - 10 aug 08:32

Final de mandat pentru Rasaliu. Ieri a convocat prima lui conferinţă de ex-prefect: bilanţ doar cu împliniri, fără regrete, şi un mesaj pentru succesor

Autor: Radu COLŢEA, Ana ŢÎRCĂ

Publicat la 13 decembrie 2019

Final de mandat pentru Rasaliu. Ieri a convocat prima lui conferinţă de ex-prefect: bilanţ doar cu împliniri, fără regrete, şi un mesaj pentru succesor

Prefectul judeţului, Marian Rasaliu, a ajuns la final de mandat. După aproape trei ani în care au existat numeroase probleme şi provocări, Rasaliu pleacă din fruntea instituţiei şi lasă cel puţin o mare realizare în urma sa. Serviciile Paşapoarte şi Înmatriculări erau pe locul 40 din 41 la venirea sa iar acum au ajuns ambele pe podium. De numele lui Marian Rasaliu se leagă, astfel, dispariţia cozilor la cele două servicii, cozi care se formau de seara pentru a doua zi dimineaţa. „În momentul de faţă, lucrurile  acolo sunt istorie din acest punct de vedere, oamenii sunt respectaţi, oamenii ştiu că, dacă sunt programaţi la o anumită oră, nu pierd vremea acolo şi primesc ceea ce trebuie să primească, respect din partea funcţionarilor publici”, a spus fostul prefect.
Un singur lucru a ţinut să-i transmită Rasaliu succesorului său: să pună la aceeaşi masă toate instituţiile şi să păstreze o relaţie bună cu toate acestea, prin dialog şi comunicare, indiferent că este vorba de Consiliul Judeţean sau de primăriile din judeţ.

Despre destituire: e firească
După ce a fost destituit din funcţia de prefect al Braşovului, Marian Rasaliu, a organizat joi o conferinţă de presă în care a prezentat un scurt raport de activitate pentru cei peste doi ani de mandat.  Totodată, el a afirmat că decizia destituirii lui este una firească, pentru că „un prefect este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Din punctul meu de vedere, este corect ceea ce s-a întâmplat”. Nu în ultimul rând, el a afirmat că „în cei aproape trei ani în care am fost prefect nu aş fi putut face nimic fără susţinerea colegilor din cabinet şi a celor doi subprefecţi, respectiv Ciprian Băncilă şi Adrian Folea”
În perioada în care a fost prefect, Rasaliu a precizat că  şi-a stabilit câteva obiective clare, dar şi faptul că „am fost în alertă 24 din 24 de ore”.

Pact pentru aeroport şi spital regional
„Imediat după ce mi-am început mandatul am organizat o întâlnire cu parlamentarii de Braşov, care au semnat două acorduri, unul referitor la Spitalul Regional Braşov, iar celălalt referitor la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav. Prin aceste documente, parlamentarii şi-au luat angajamentul că vor susţine cele două proiecte majore ale judeţului şi au făcut acest lucru, motiv pentru care le mulţumesc.  Avem nevoie de aeroport şi de spital şi sper ca şi în continuare Braşovul să facă echipă atunci când este vorba de susţinerea acestor proiecte. Avem nevoie ca spitalul regional să se construiască şi de servicii medicale la nivelul anului 2020. Până acum s-a lucrat în echipă la acest proiect şi sper ca acest lucru să se facă şi de acum încolo”, a declarat Rasaliu. 

Au dispărut cozile de la „Paşapoarte” şi „Permise şi Înmatriculări”
Marian Rasaliu a declarat că un alt obiectiv pe care şi l-a stabilit atunci când a preluat mandatul de prefect a fost eliminarea cozilor de la „Paşapoarte” şi „Permise şi Înmatriculări”. Acesta a precizat că în anul 2017, Braşovul era pe locul 40 din 41 de judeţe în ceea ce priveşte calitatea acestor servicii. „Stăteau oamenii de seara la coadă pentru nişte bonuri. Mi-am propus să fac imposibilul şi să aduc acele două servicii în top. Am făcut schimbări la nivelul managementului, au fost aplicate mai multe măsuri, iar într-un an şi jumătate am ajuns cu unul dintre servicii pe locul al 2-lea, iar cu celălalt pe locul al 3-lea. Acum, acele cozi sunt istorie”, a amintit fostul prefect.

Criza pasajului de la Sânpetru, rezolvată înaintea unui protest
Fostul prefect a amintit că la începutul mandatului, mai exact în primăvara anului 2017 ,  a reuşit să facă astfel încât să fie deschis traficului rutier pasajul de la Sânpetru. „La un moment dat se anunţa un protest, programat pentru ora 17.00, prin care 5.000 de persoane se pregăteau să blocheze Ocolitoarea Braşovului, în semn de protest pentru faptul că, deşi era terminat, pasajul care leagă localităţile Braşov de Sânpetru nu era deschis. În ziua respectivă, la ora 12.30, pasajul a fost deschis, după ce a fost semnat un acord de către constructor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar protestul nu s-a mai organizat”, a declarat Rasaliu.

Podul de la Comăna, aproape gata
Rasaliu a amintit şi de inundaţiile de anul trecut, când podul de peste Olt de la Comăna a fost luat de ape. „Consiliul Judeţean Braşov a pregătit documentaţiile şi, împreună, am făcut demersurile pentru ca podul să fie realizat cu finanţare de la bugetul de stat, investiţia fiind preluată de Compania Naţională de Investiţii. Acum, noul pod este aproape gata, iar în scurt timp va fi inaugurat”, a continuat Marian Rasaliu
Tot în cei peste doi ani de mandat, fostul prefect a punctat faptul că a fost înfiinţat un biroul unic de autorizări la Camera de Comerţ şi Industrie. Nu în ultimul rând, Rasaliu a amintit că s-a implicat în rezolvarea situaţiei unui bloc de pe strada Molidului din Braşov,  care a fost evacuat după ce sub clădire s-a format o cavernă care putea duce la prăbuşirea imobilului.

+0 -5

Comentarii

Costea Ion

2019-12-13 12:40:42


Traseistul știa că a fost numit, de ce-a mai așteptat să fie dat afară ca o cîrpă? Sau așa-i de dulce puterea? Oricum, nu văd realizări. Cozile care le bagă la „realizări” au fost „rezolvate” prin umflarea uriașă a schemei de personal nu prin eficientizarea muncii bugetarilor de acolo!!!! Ăstea sunt „realizările” ciumei pizidiste: dublarea personalului bugetar și a salariilor și beneficiilor uriașe de care aceștia se bucură.

Ariciul

2019-12-13 08:25:43


Poate ca nu ar fi rau ca si la nivel national atunci cand pleaca un guvern, acesta sa prezinte un raport de activitate pentru ceea ce a facut. Ce ziceti, d-lor jurnalisti?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional