Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7318 - 21 oct 22:24

Foştii pacienţi din Braşov ai dr. Mihai Lucan îi iau apărarea în „scandalul Arşinel”

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 25 sepembrie 2013

„Ne batem joc de oamenii de valoare din România!”, spune Mihaela Panaite care îi datorează chirurgului de la Cluj viaţa nepoatei sale. „Compatibilitatea e de fapt dreptatea divină”, spune Tania Munteanu, o altă braşoveancă, care a trecut printr-o operaţie de transplant renal.

Foştii pacienţi din Braşov ai dr. Mihai Lucan îi iau apărarea în „scandalul Arşinel”
 
Scandalul în care a fost atras celebrul chirurg Mihai Lucan de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, cel care i-a făcut operaţia de transplant renal actorului Alexandru Arşinel, i-a indignat pe foştii pacienţi ai medicului, de la Braşov.
 
„Domnul profesor operează şi dacă e un om bogat şi dacă e un om sărac” 
Un exemplu este cel al Mihaelei Panaite, care are o nepoţică în vârstă de 2 ani. La Braşov, la un control, i s-a spus că are o tumoare pe care i-o poate opera un medic în străinătate sau profesorul Lucan de la Cluj. Femeia a pus mâna pe telefon şi a sunat la Cluj. A fost primită în câteva zile la control. Pentru că situaţia era una gravă, care periclita viaţa copilului, doctorul a băgat-o a doua zi în sala de operaţie, deşi trebuia să plece în concediu. Dacă operaţia era amânată cu câteva zile, copilul putea muri. „Au fost foarte amabili din prima zi, au acţionat foarte repede şi după operaţie m-au sunat foarte des să vadă dacă totul este în regulă. Şi anestezistul mă suna şi îmi dădea sfaturi. Domnul Mihai Lucan ştie mai bine compatibilitatea pentru un transplant decât un ONG sau un domn (Emanuel Ungureanu, de la Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie Claudia Safta– n.red.), care s-a trezit să-şi facă mediatizare pe spatele domnului profesor Mihai Lucan. Ne cam batem joc de oamenii de valoare din România. Dacă se întâmpla la Holywood sau oriunde în lumea asta, se întâmpla la fel. Domnul profesor operează şi dacă e un om bogat şi dacă e un om sărac. Eu împreună cu 250 de oameni vom semna şi vom merge la tribunal la Cluj să-l susţinem pe profesorul Lucan” spune Mihaela Panaite.
 
„Dacă nu eşti în căruţa aia nu ştii cum e”
O altă pacientă care a beneficiat de un transplant renal spune că faptul e consumat. „Fiecare om are dreptul la transplant. Dacă Arşinel a avut o compatibilitate bună şi doctorul aşa a considerat, aşa a făcut. Dacă nu se numea Arşinel cred că nu făcea aşa de repede operaţia. Faptul e consumat. Dacă Ungureanu se numea Arşinel ce ar fi făcut? Dacă nu eşti în căruţa aia nu ştii cum e. Şi dacă era în capul listei şi nu era compatibil, nu făcea transplantul. Noi, oamenii, uneori construim ziduri de jur împrejurul inimilor noastre, folosind pentru aceasta pietricelele de zi cu zi ale resentimentelor, ranchiunelor, tăcerilor, problemelor nerezolvate, supărărilor. Noi, oamenii, judecăm datorită acestor ziduri. Compatibilitatea e de fapt dreptatea divină”, ne spune Tania Munteanu. 
 
Asociaţia Transplantaţilor din România a luat şi ea atitudine 
Reprezentanţii Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR) se declară „indignaţi” de faptul că Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta” din Cluj-Napoca, intenţionează să dea în judecată Institutul Clinic de Urologie şi Transplant - Cluj, precizând că acest lucru ar perturba activitatea medicilor şi ar reduce şansa la viaţă a pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare. 
„Să nu uite domnul Emanuel Ungureanu că lansarea unor astfel de suspiciuni se întinde asupra întregului corp medical care realizează transplanturi în România... Şi cum ajută asta pacientul de pe listele de aşteptare? Dacă într-adevăr se doreşte ca şansa la viaţă a celor înscrişi pe liste să crească, îi invităm pe cei care susţin aceşti pacienţi să ni se alăture, nouă, ATR, în Campania pentru informare şi conştientizare a populaţiei privind actul donării, în acordarea de suport, consiliere şi informare pentru pacientul în stare post transplant, în efortul de asigurare a unei protecţii sociale reale a pacienţilor în dializă şi în stare post transplant sau în efortul de îmbunătăţire a cadrului legislativ pe profil (...). Totodată, aceasta presupune şi să ne respectăm medicii, să-i preţuim şi nu să-i ducem în justiţie în baza unor nelămuriri personale. Domnului Alexandru Arşinel îi urăm viaţă lungă şi să treacă cu bine peste această situaţie”, spun reprezentanţii ATR.
 
Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”, al cărei preşedinte este Emanuel Ungureanu, a anunţat că va depune o plângere penală faţă de Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj prin care solicită justiţiei să lămurească dacă s-au respectat regulile şi criteriile de transplant de rinichi în cazul actorului Alexandru Arşinel.
+3 -4

Comentarii

Bejan Maria-Melanica

2017-12-29 18:44:11


A venit ziua,s-a implinit DREPTATEA FIIRII.Durerea este la fel pentru toti.Stiam D-le Lucan ca va veni ziua cand mortii se vor razbuna,pentru ca erati surd si mut la strigatul lor. Ati vanat PUTERE, FAIMA,BANI in detrimentul OMENIEI.D-zeu v-a inzestrat cu har dar l-ati murdarit.Ma incearca un sentiment de mila cand constientizez ce groaznica e caderea...

Ion Groholea

2017-05-07 11:38:31


Am trait langa un colectiv minunat unde am fost operat de cancer la rinichi ( operatie partiala la o tumora de aprox. 6 cm), care este o reusita si sunt in alt treilea an dupa aceasta interventie. Aş dori ca pe lângă mulţumiri si urari de sanatate să vă adresez dumneavoastra domnule profesor doctor Mihai Luncan şi pentru aceşti oameni minunaţi pe care îi aveţi, si va recomand ca adevăraţi profesionişti ai medicinei. Felicitări, atât pentru competenţa, dar şi pentru valoarea umană de care dati dovadă, deoarece este foarte important pentru un pacient să vadă că medicul este alături de el mereu chiar si duminica şi face tot ce-i stă în putinţă pentru a-l vedea sănătos.

Cristi Petran

2016-03-21 19:31:45


in primul rand, condoleante doamnei bejan, sper sa primiti raspuns si vinovatii sa plateasca. da, foarte interesant articolul, pacat de experienta neplacuta pe care am avut-o recent cu stimabilul si deosebitul doctor lucan ... si de cate alte povesti am auzit de dansul... cum e cu clinica lui particulara? sa putrezeasca acolo, nu sa faca afaceri pe sanatatea altora ... el si toti ceilalti ca el, ar merita sa fie lasati legume, toata viata, inconjurati de toti banii primiti, sa se uita la ei, dar sa nu se poata bucura de ei ... daca ai vreun Dumnezeu, multumeste-i ca nu am fost de fata, pentru ca daca ajunge iar cineva din familie in mainile tale, si te aud ca ceri bani, sau ne trimiti la clinica ta privata (din nou), atunci ai o problema ... grava

Bejan Maria-Melanica

2016-03-20 15:54:11


Este o somitate in lumea medicala,dar gloria si faima l-a facut monstru din om.Uita adeseea ca lucreaza cu oameni si ca ei sunt IMPORTANTI,sunt fiinte cu sentimente trairi/nu material pentru un chirurg.Sunt sigura ca o sa-si aduca aminte ca, pentru toata lumea DUREREA e la fel.Mai devreme sau mai tirziu are sa aiba parte de acest tratament.Sta in virtutea firii. Sunt sotia pacientului decedat Bejan Viorel care a fost transplantat in data de 12.01.2016 si astept un raspuns privind pozitia Spitalului (ICUTR) privind infectarea cu virusul gripal de tip A a celor 5 transplantati dintre care 2 sunt decedati,precum si lamuriri privind orbecaiala/ bijbiiala/tegiversarea timp de 9 zile de la anuntarea primului frison. Nu cunosc adevarata cauza a mortii sotului meu,in foile de iesire regasindu-se mai multi microbi. In spatele unui cod de etica,a unor norme si reglementari sta secretul mortii sotului meu.Sunt convinsa ca a murit cu zile,infectat intr-un spital unde colhaie virusi,bacterii,iar un sistem mimeaza normalitatea,ti se inoculeaza ideea de nesansa in aflarea adevarului. Scriu acest mesaj ca sa arat ca nu am fost intimidata de abordarea agresiva a managerului ICUTR precum si a Prof M Lucan si vreau lumina in situatia transplantatilor infectati si transferati la Spitalul de Infectioase in data de 04.02.2016.Atitudenea D-lor m-a determinat sa nu mai accept umilinta la care am fost supusi,sa spun lucrurilor pe nume,ca in Institut domneste indiferenta,neglijenta,nepasarea.Nu vreau sa mai moara alti oameni, sau alti pacienti sa mai aiba soarta celor 5 transplantati. M-ati chemat la Cluj pentru a ma umili in continuare,sa-mi demonstrati ca detineti puterea, dar a-ti uitat, ca au murit oameni care strigau dupa AJUTOR.Vocea lor nu se mai aude datorita IGNORANTEI- de acea nu trebuie uitat strigatul lor. ASTEPTAM RASPUNS!!!!!!!!!!!!!!

postolache

2015-07-04 21:08:18


O consultatie la domnul profesor lucan este o adevarata lectie de viata.respectati-va valorile atat cat mai sunt.

VALERIA

2015-02-22 20:09:23


Multa stima pentru Profesorul LUCAN care a salvat multe vieti, asa ca sa multumim lui D-zeu ca inca mai avem valori.

POPA SIMONA

2014-11-18 16:55:30


TOT RESPECTUL PENTRU DL PROF DOCTOR MIHAI LUCAN .

AVRAM ZAHARIE

2013-11-17 11:07:33


As dori sa intreb pe Dr.Luncam Mihai,daca stie cumva,"Toata lumea poarta acele pungi cu urina",si schimbatul de tuburi dela rinichi"sau exizta ceva mai special,pentru a inlocui acele pungi".Va multumim anticipat.

mihaela visinescu

2013-10-30 09:16:44


l-am vazut pe reputatul prof.dr.mihai lucan de la institutul de transplant renal din cluj in interventia pe care a avut-o in emisiunea d-lui gadea si mi-a placut f.mult ,cele spuse de dansu. prof.nu este numai un "razboinic" in medicina dar si un barbat elegant . sanatate si viata lunga!

ANDERKO MIHAI

2013-09-28 16:01:10


Tot respectul pentru prof dr MIHAI LUCAN,ESTE UN OM DEOSEBIT,SI UN OM DE VALOARE,SI CHIAR NU AU ROSTUL TOATE DISCUTIILE FALSE DESPRE DINSUL,TOATA STIMA.ANDERKO MIHAI

tudor despot

2013-09-27 10:15:44


Foarte interesant articolul. Nu poti sa acuzi un medic pentru ca a ajutat un pacient, mai ales ca e vorba de un actor important.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional