Curs BNR

1 EUR = 4.9759 RON

1 USD = 4.6361 RON

1 GBP = 5.8194 RON

1 XAU = 345.2064 RON

1 AED = 1.2622 RON

1 AUD = 3.0287 RON

1 BGN = 2.5441 RON

1 BRL = 0.9058 RON

1 CAD = 3.3885 RON

1 CHF = 5.0891 RON

1 CNY = 0.6404 RON

1 CZK = 0.1977 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2736 RON

1 INR = 0.0556 RON

1 JPY = 2.9563 RON

1 KRW = 0.3359 RON

1 MDL = 0.2606 RON

1 MXN = 0.2729 RON

1 NOK = 0.4212 RON

1 NZD = 2.7588 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0496 RON

1 SEK = 0.4230 RON

1 TRY = 0.1434 RON

1 UAH = 0.1174 RON

1 XDR = 6.1122 RON

1 ZAR = 0.2481 RON

Editia 8173 - 30 apr 00:49

Gustul Crăciunului, în deserturi inovative ale studenţilor

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 24 noiembrie 2017

„THINK Christmas”, evenimentul Facultăţii de Alimentaţie şi Turism Braşov, a ajuns la cea de-a treia ediţie

Gustul Crăciunului, în deserturi inovative ale studenţilor

Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov a organizat joi seară, la sediul din corpul R, cea de-a treia ediţie a evenimentului „THINK Christmas”. Punctul culminant l-a reprezentat deja tradiţionalul concurs de inovare gastronomică „Desert de iarnă”, la care s-au înscris nu mai puţin de 12 echipe din cadrul Facultăţii.
„Evenimentul a avut două părţi. Prima a fost cea de seminar, în cadrul căreia s-au tratata aspecte de atestare şi certificare a produselor agroalimentare tradiţionale şi ecologice. Dorim să implicăm studenţii în realizarea documentaţiilor tehnice pentru aceste produse. S-au întâlnit astfel cu specialişti de la Direcţia Agricolă Judeţeană. Partea a doua a inclus concursul de inovare gastronomică. Studenţii au pregătit şi au prezentat deserturi cu tematică de iarnă”, ne-a spus şef lucr. dr. Diana Foriş (foto), coordonator al evenimentului.


Ca în marile show-uri TV de profil, concurenţii au avut parte de un juriu de gală, compus din Cornelia Ghişoi - singura Lady Chef din România, Ştefan Bercea - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi căpitan al echipei olimpice de bucătari a României şi Florin Mihăescu - reprezentant al Alpin Hotel Resort din Poiana Braşov.

„Evenimentul a început în urmă cu trei ani, ceva mai timid. Participanţii au venit cu preparate clasice, dar reinterpretate. Partea de inovaţie este foarte importantă. Au făcut cu toţii lucruri frumoase. Sunt foarte mulţi care se redescoperă aici. Sunt deserturi din vremuri îndepărtate. S-au interesat de ele, competiţia i-a motivat. Au pus o întreagă familie pe jar. Una dintre concurente mi-a spus că a trebuit să combine o idee a bunicii cu cea a unei vecine. Cu cât vom organiza mai multe astfel de manifestări, cu atât vom avea o calitate mai mare a produselor şi curajul de a face aşa ceva. Contează foarte mult calitatea, gustul, povestea şi efortul”, au spus cei trei membri ai juriului.

MĂRUL TRANDAFIR. „Am plecat de la un măr copt reinterpretat şi am încercat să îl facem cât mai contemporan, aşa că l-am transformat într-un trandafir. Am adăugat o cremă specială de stafide, făcută de noi”, Sebastian Bangălă, şef al uneia dintre echipe.

+4 -0

Comentarii

Balan Gheorghe

2017-11-23 21:28:17


Felicitări intregului colectiv implicat in această activitate cât și studenților! Succes in continuare!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie