Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 07:17

Inaugurare cu campioni la noul Liceu Sportiv

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 11 sepembrie 2018

Zizinului nr. 144, noua adresă a sportivilor. Sediu complet renovat, urmează extinderea în Stadionul Carpaţi

Inaugurare cu campioni la noul Liceu Sportiv

Elevii Liceului cu Program Sportiv din Braşov au început ieri şcoala în noile săli de clasă, amenajate în imobilul de pe strada Zizinului nr. 144, în care a funcţionat până în anul 2011 Grupul Şcolar de Turism şi Alimentaţie Publică. În aceste condiţii, ceremonia de deschidere a anului şcolar a fost una specială, la eveniment participând primarul Braşovului, George Scripcaru, consilieri locali, dar şi personalităţi sportive, printre care preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Dorin Florian, campioana olimpică Paula Ivan, fosta mare handbalistă Steluţa Luca (vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism) şi Rareş Dumitrescu (din partea Federaţiei Române de Scrimă).



Investiţiile vor continua
În timpul festivităţii, primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că prim mutarea Liceului Sportiv în noul sediu, toţi elevii, începând de la cei din clasa pregătitoare, la cei de clasa a XII-a, îşi vor desfăşura activitatea în aceeaşi clădire, nu în două corpuri din zone diferite ale oralului, cum s-a întâmplat din anul 2011. „Ştiu că a fost greu ca acest liceu să funcţioneze în două locaţii, dar de astăzi cei care vor să urmeze acest tip de învăţământ vor avea condiţii mult mai bune. Nu doar clădirea şcolii a fost reabilitată, ci şi sala de sport, iar tot ceea ce înseamnă mobilier şi echipament didactic este nou. Astăzi inaugurăm doar ceea ce reprezintă prima etapă din ceea ce trebuie să fie Liceul Sportiv. Prin amenajarea noii clădiri, am reuşit să rezolvăm o problemă patrimonială (fostul sediu al Liceului Sportiv a fost retrocedat Bisericii Evanghelice – n.r.), dar şi una de ordin logistic, ce ţine de dotări şi amenajări necesare sportivilor. Lucrările de la Liceul Sportiv nu s-au încheiat. Avem în plan construirea unei săli de sport mai mari, simulară celei de la Colegiul Naţional de Informatică «Grigore Moisil», în care să se poată desfăşura şi competiţii sportive. Totodată, vrem să modernizăm baza sportivă de lângă această unitate şcolară (Stadionul Carpaţi, n.r.), care va putea fi utilizată atât de elevii Liceului cu Program Sportiv, cât şi de cei de la Clubul Sportiv Corona”, a declarat George Scripcaru.
Totodată, primarul Braşovului a precizat că municipalitatea braşoveană are în vedere dezvoltarea întregii infrastructuri sportive din oraş: „Am lansat deja licitaţia pentru elaborarea studiului de prefezabilitate pentru construirea sălii multifuncţionale de la Stadionul Municipal, care va avea toate dotările necesare organizării unor competiţii sportive şi o capacitate de până la 15.000 de locuri”. De asemenea, pe lista de priorităţi a Primăriei Braşov este şi preluarea Clubului Sportiv Şcolar Braşovia, unde edilii locali au în plan modernizarea bazei sportive din vecinătatea Terminalului RATBV „Stadionul Municipal”. George Scripcaru a amintit că de la bugetul local este în curs de derulare un program de construire a unor săli de sport în şcoli.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Dorin Florian, a precizat că despre proiectul amenajării unui nou sediu pentru Liceul cu Program Sportiv se discută de mai bine de trei ani: „Cred că pe actualul amplasament, Liceul cu Program Sportiv va fi un punct în jurul căruia se va dezvolta această zonă. Faptul că la ceremonie sunt atât de mulţi oficiali demonstrează că Braşovul poate fi un model de bune practici în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii şcolare”.
Steluţa Luca a amintit că multe dintre handbalistele de la grupele de copii şi juniori ale Clubului Sportiv Corona sunt şi eleve ale Liceului Sportiv: „Cred că în patru ani, multe dintre ele vor fi în echipa mare a Coronei, iar unele vor ajunge chiar şi la loturile naţionale”.
În timpul ceremoniei, Paula Ivan, care este şi ambasador al Crosului 15 Noiembrie, i-a felicitat pe elevi că s-au mutat în casă nouă, apoi le-a urat să aibă parte de un nou al şcolar bun.
Nu în ultimul rând, reprezentantul Federaţiei Române de Scrimă, Rareş Dumitrescu, a declarat că speră că mulţi dintre elevii Liceului Sportiv îşi vor continua studiile la Facultatea de Sport, pentru că Braşovul are nevoie de profesionişti în acest domeniu.


 
Investiţii de 2,2 pentru amenajarea noului Liceu cu Program Sportiv
Pentru ca elevii Liceului cu program sportiv să se poată muta „în casă nouă”, de la bugetul local al municipiului Braşov a fost alocată suma de 2.211.000 lei. Astfel, reabilitarea clădirii Liceului Sportiv a costat 2.005.000 lei, iar lucrările au început în primăvara anului 2016, fiind terminate abia în vara acestui an. Modernizarea imobilului a presupus izolarea zidurilor exterioare şi a trasei, refacerea completă a tuturor instalaţiilor (termice, de alimentare cu energie electrică, de iluminat, de apă şi canalizare, a celor sanitare etc), tencuirea şi zugrăvirea interioarelor, montarea unor ferestre eficiente din punct de vedere energetic.
În ceea ce priveşte sala de sport, reabilitarea acesteia a costat 206.000 lei. Prin acest proiect au fost reabilitate vestiarele, grupurile sanitare, au fost montate noi corpuri de iluminat, s-au zugrăvit pereţii interiori şi a fost montat un parchet nou, similar celui de la sala sporturilor.
În curtea şcolii, au fost amenajate două terenuri sportive pentru sporturile de echipă, o pistă de atletism de 100 m, dar şi o zonă pentru aruncarea greutăţii.





 

+2 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie