Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7267 - 11 aug 15:34

Iohannis, mesaj pentru români de la Braşov

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 14 octombrie 2019

Pentru a demonta prima sperietoare mincinoasă PSD-istă, „vă spun vouă şi tuturor românilor: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii”

Iohannis, mesaj pentru români de la Braşov

Aproximativ 2.500 liberali din cele şase judeţe ale Regiunii Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu) au participat vineri seara la Braşov, la întâlnirea cu preşedintele României, Klaus Iohannis. La eveniment, au participat, printre alţii, preşedintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele partidului, Raluca Turcan, preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, dar şi europarlamentarul Rareş Bogdan.
 

 
Preşedintele României, care candidează pentru un nou mandat, a avut un discurs de aproximativ 20 de minute, în care a amintit că joi (10 octombrie 2019 – n.r.) „a fost o zi istorică, având în vedere că a fost demis Guvernul condus de Viorica Dăncilă”, dar i-a avertizat pe liberali că, în ciuda acestei înfrângeri, PSD rămâne un adversar redutabil.
În timpul discursului, preşedintele României a afirmat că anul 2019 a început bine, având în vedere că PNL a câştigat alegerile europarlamentare -  ceea ce reprezentat o surpriză  - şi a continuat „excelent”, având în vedere că PSD a fost înlăturat de la guvernare. „Ieri (joi, n.r.), s-a produs o nouă minune. Moţiunea de cenzură a trecut de Parlament. Foarte mulţi dintre voi, în frunte cu Ludovic (Ludovic Orban, n.r.), aţi muncit multe luni pentru acest rezultat. Aţi reuşit că convingeţi întreaga opoziţie din Parlamentul României. Astăzi (vineri, n.r.) am invitat partidele parlamentare la consultări. Evident, primii aţi fost voi, pentru că sunteţi, cu voia românilor, cel mai important partid din România. Primul lucru pe care mi l-a spus Ludovic a fost: «Domnule preşedinte, Partidul Naţional Liberal este pregătit să preia guvernarea» (…) Au venit la consultări şi celelalte partide din opoziţie şi mi-au spus că sunt dispuse să sprijine un guvern constituit în jurul PNL. M-am bucurat că am constatat un consens. Aţi reuşit un lucru senzaţional, pentru că niciodată în istoria României nu au colaborat şase partide pentru a face un lucru bun”, a declarat preşedintele României.Totodată, preşedintele României le-a cerut liberalilor să „nu se culce pe o ureche” după ce a fost înlăturat Guvernul PSD: „Ar fi o mare greşeală şi asta din două motive. Primul: PSD rămâne un adversar puternic, cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună credinţă. PSD-ul este puternic înşurubat în instituţiile statului, în consilii judeţene, în primării, în consilii locale. Nu subapreciaţi acest adversar. Al doilea motiv, mult mai serios: românii aşteaptă de la noi soluţii pentru guvernare, pentru România şi pentru români”.
Şeful statului a mai spus că „trebuie să ne pregătim serios atât pentru alegerile prezidenţiale, dar şi pentru cele locale şi parlamentare, la termen sau anticipate. Personal, sunt adeptul alegerilor anticipate, dar trebuie să fim realişti. Nu trebuie să generăm aşteptări nerealiste. Constituţia României nu favorizează alegerile anticipate.  Legea fundamentală prevede: pentru ca preşedintele să poată dizolva Parlamentul, trebui să pice două propuneri succesive pentru funcţia de premier. De asemenea, dacă acum am încerca să facem demersurile pentru alegerile anticipate, acest guvern demis, eşuat, condus de Viorica Dăncilă, ar rămâne în funcţie până în primăvară. Asta ar reprezenta o catastrofă. Ar face praf toţi banii. Ar face praf toate sistemele. Soluţia este un Guvern condus de PNL sau în jurul PNL, care să organizeze alegerile prezidenţiale să aprobe bugetul apoi, la începutul anului viitor tema alegerilor anticipate ar putea fi reluată”. Cel târziu marţi, preşedintele a anunţat că va desemna un prim-ministru.
La final, Klaus Iohannis le-a spus liberalilor că urmează campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi i-a avertizat, încă o dată, că „PSD este încă puternic. PSD are un aparat de propagandă puternic. PSD foloseşte minciuna. Nici nu au plecat de la guvernare şi au început intoxicările. Deja ieri (joi, n.r.), în Parlament, s-a lansat prima sperietoare mincinoasă din partea PSD. De aceea vă spun vouă şi tuturor românilor: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii. Noi dorim să dezvoltăm România pentru români”.
 

Ludovic Orban: „Trebuie să arătăm românilor că puterea nu este izvor de privilegii şi de avantaje personale”
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reamintit că este braşovean şi le-a mărturisit liberalilor prezenţi în sală că „de fiecare dată revin cu emoţie acasă”. De asemenea, el amintit că s-a retras atunci când Klaus Iohannis a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte al României din partea PNL: „În 2014, deşi avea un contracandidat care avea la dispoziţie toate mijloacele, Klaus Iohannis a reuşit să câştige bătălia”. Orban şi-a continuat discursul declarând că „în 2016, la Guvernare a ajuns cel lipsit de respect faţă de români, cel mai slab PSD, care şi-a bătut joc de România în ultimii trei ani. La capătul a trei ani de muncă, preşedintele Klaus Iohannis şi PNL au învins PSD-ul”.
Nu în ultimul rând, preşedintele PNL le-a transmis colegilor da partid că „avem de dat cea mai importantă bătălie din acest an: realegerea în funcţia de preşedinte a lui Klaus Iohannis. În 24 noiembrie trebuie să sărbătorim un eveniment important pentru reconstrucţia României”.
Totodată el a amintit că preşedintele Klaus Iohannis a spus că a reuşit să oprească orice rău care i se putea întâmpla Românei.
Pe de altă parte, Ludovic Orban a prezentat, pe scurt, câteva principii ale viitoarei guvernări liberale. „Trebuie să arătăm că puterea este dată formaţiunilor politice, nu pentru ca aceasta să fie folosită pentru interese personale sau a clientelei de partid. Puterea este dată liderilor şi partidelor politice cu un singur scop: să servească interesul public. Această putere trebuie dată PNL pentru a garanta fiecărui român că orice leu pe care îl plăteşte la bugetul de stat va fi cheltuit pentru a realiza lucruri care să ducă la o creştere a calităţii vieţii în România (…) Trebuie să le garantăm românilor că nici o decizie nu se va lua fără o dezbatere publică şi că orie idee bună, orie soluţie care rezolvă problemele oamenilor va fi aplicată de guvernarea liberală. Trebuie să arătăm românilor că puterea nu este izvor de privilegii şi de avantaje personale. Puterea este o sursă de răspundere uriaşă faţă de fiecare român”, a declarat preşedintele PNL.

 
 
 
Adrian Veştea: „În primăvară, tot la Braşov am spus că de aici se va da semnul schimbării în bine a României”
La rândul său, preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a declarat că în urmă cu un secol,  cel mai important om politic din istoria liberalilor, Ionel Brătianu, a vrut să facă din Braşov, capital României. „Până la urmă, Braşovul nu a devenit capitală, însă a rămas o citadelă liberală, îndrăgită de toţi oamenii politici liberali. În acest context, suntem onoraţi să primim la Braşov vizita primului preşedinte liberal al României, un preşedinte care iubeşte Braşovul, Klaus Iohannis. În primăvară, tot la Braşov, cu prilejul mitingului pentru lansarea candidaţilor la alegerile europarlamentare, am spus că de aici se va da semnul schimbării în bine a României. Şi alegerile europarlamentare şi referendumul pentru justiţie au arătat că cele spuse de mine nu au fost doar o declaraţie politică, ci un adevăr.  A fost un prim pas spre normalitate. Al doilea pas a fost ieri (joi, n.r.), prin succesul moţiunii de cenzură care a dus la căderea cabinetului Dăncilă, cel mai slab din istoria României şi cel mai toxic din ultimii 30 de ani. Drumul nu se opreşte aici, mai avem obiective pe care ni le propunem: câştigarea alegerilor prezidenţiale alături de preşedintele Klaus Iohannis, câştigarea alegerilor locale, câştigarea alegerilor parlamentare. Cu ce scop? Pe termen scurt, pentru a îndepărta efectele răului, pe care PSD l-a făcut românilor, iar pe termen mediu şi lung, pentru a oferi ţării o perspectivă de dezvoltare durabilă în spaţiul european, iar românilor un nivel de trai cu cel al cetăţenilor din ţările cu democraţii consolidate”, a afirmat Adrian Veştea.
El a acuzat faptul că, „de câte ori PSD a fost la guvernare, judeţul Braşov şi întreaga Transilvanie au avut numai de pierdut”, administraţiilor locale de altă culoare politică fiindu-le tăiate fonduri, punându-li-se beţe în roate. „De ce? Aici, administraţia liberală are performanţe, în pofida piedicilor de la Bucureşti”, a adăugat el. „ Un nou guvern, format în jurul PNL şi al lui Ludovic Orban, sunt convins că va schimba în bine lucrurile, oricât de dificilă ar fi această misiune”, a concluzionat Veştea.
 
 
Veştea „a avut nebunia” să ridice un aeroport cu fonduri locale, „în timp ce biata Dăncilă nu a făcut nici măcar un spital pe hârtie”
Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat, la rândul său, că e „mândru”de colegi, care sunt curajoşi şi îşi asumă guvernarea ţării. Totodată, el a promis că PNL va asigura cea mai transparentă guvernare, va fi prima „care va ţine la curent românii cu tot ceea ce se întâmplă în măruntaiele Palatului Victoria”.
Conform prim-vicepreşedintelui PNL Raluca Turcan, în Parlament „deja se conturează o majoritate”. „Azi este ziua întâi când ieşim la lumină şi scăpăm de întuneric (...), după cea de ieri, cea mai tensionată din viaţa mea şi din istoria din ultimii 30 de ani ai Parlamentului, când Guvernul «ciuma roşie» Dăncilă a devenit istorie”, a afirmat ea.
Deputatul Florin Roman a afirmat că Adrian Veştea a avut curajul şi, conform unora, „a avut nebunia” să ridice un aeroport cu fonduri locale, „în timp ce biata Dăncilă nu a făcut nici măcar un spital pe hârtie”. „Roman i-a transmis lui Klaus Iohannis, că „este un preşedinte cool, normal, dintre oameni normali, iubit de toţi liberalii”, iar social-democraţilor, ca „măcar o dată să se ţină de cuvânt” şi „să meargă până la capăt cu Dragnea”, la puşcărie.
 
 
 
 
 


 
 
 
+5 -8

Comentarii

rammstein

2019-10-12 08:38:49


ma mir ba antenistilor ca-ti dat ceva ...

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Braşovul a reuşit să salveze 6 din 10 cazuri grave Covid 19

  Braşovul a reuşit să salveze 6 din 10 cazuri grave Covid 19

  154 de internări, 67 de decese la Secţia ATI COVID-19 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Mortalitatea pacienţilor cu noul coronavirus de la „Terapia Intensivă” din spitalul braşovean este mai mică decât media naţională

  2020-08-11 citeste mai mult
 • Economii (ne)vaccinate

  Economii (ne)vaccinate

  Deputatul Emanuel Ungureanu acuză Ministerul Sănătăţii că a cheltuit 700.000 de euro pentru un vaccin antigripal care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni - 3 ani, fiind deja livrate 50.000[...]

  2019-10-14 citeste mai mult
 • Iar premier

  Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este interesat să mai fie premier după alegerile prezidenţiale, informează Agerpres. Întrebat dacă ia în calcul să fie premierul României[...]

  2019-10-14 citeste mai mult
 • Ce n-au făcut americanii

  Viorica Dăncilă şi-a lansat candidatura la prezidenţiale sâmbătă, în prima zi a campaniei electorale oficiale. Ea şi-a manifestat convingerea că partidele de Opoziţie, care au reuşit[...]

  2019-10-14 citeste mai mult
 • Pronostic

  Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinuit, la o emisiune televizată, că după demiterea Guvernului, Viorica Dăncilă nu mai are nicio şansă să ajungă în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.[...]

  2019-10-14 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional