Curs BNR

1 EUR = 4.9678 RON

1 USD = 4.5710 RON

1 GBP = 5.7886 RON

1 XAU = 303.8212 RON

1 AED = 1.2447 RON

1 AUD = 3.0389 RON

1 BGN = 2.5400 RON

1 BRL = 0.9366 RON

1 CAD = 3.3741 RON

1 CHF = 5.2353 RON

1 CNY = 0.6404 RON

1 CZK = 0.2040 RON

1 DKK = 0.6663 RON

1 EGP = 0.1479 RON

1 HUF = 1.3080 RON

1 INR = 0.0548 RON

1 JPY = 3.1189 RON

1 KRW = 0.3505 RON

1 MDL = 0.2566 RON

1 MXN = 0.2648 RON

1 NOK = 0.4256 RON

1 NZD = 2.8302 RON

1 PLN = 1.1465 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4389 RON

1 TRY = 0.1580 RON

1 UAH = 0.1251 RON

1 XDR = 6.0912 RON

1 ZAR = 0.2443 RON

Editia 8078 - 06 dec 00:48

La casa Moşului din Râşnov s-au strâns şi în acest an sute de scrisori

Autor:

Publicat la 24 decembrie 2015

La casa Moşului din Râşnov s-au strâns şi în acest an sute de scrisori

Scrierea unei scrisori adresată lui Moş Crăciun este o tradiţie superbă la Râşnov care îi fascinează pe cei mici. Ei petrec o perioada bună de timp gândindu-se la toate cadourile pe care şi le doresc. Şi în acest an Moşul a primit în cutia poştală de la căsuţa sa din Râşnov o grămadă de scrisorele, dar şi de felicitări desenate cu migală de unii micuţi care au vrut să demonstreze astfel că merită să găsească sub brad cadoul pe care şi-l doresc cu atâta nerăbdare.
Dacă unii dintre copii au făcut o introducere la scrisoare pentru a arăta cât au fost cuminţi sau că au învăţat bine, alţii au trecut direct lista de cadouri, fiind siguri că Moşul i-a urmărit tot anul, iar cuvintele lor sunt de prisos.
Pe lângă dulciuri, maşinuţe sau păpuşele, micuţii râşnoveni au avut şi o serie de dorinţe mai speciale. Pentru fetiţe, anul acesta este la modă Violetta, astfel că acestea îşi doresc cd-uri cu muzica Violettei, dar şi diferite accesorii, cum ar fi huse de telefon sau inele, purtate de către protagonistele acestui serial. Una dintre cele mai râvnite jucării de către fetiţe este păpuşa Baby Amore Pipi Popo, care le face pe micuţe să se simtă mămici, ţinând cont că după ce e hrănită, păpuşica îşi face nevoile şi trebuie schimbată. De asemenea, dacă nu este hrănită plânge, aşa cum face orice bebeluş.

Copiii rămân în pas cu tehnologia
Unii copii au recunoscut că nu au fost prea cuminţi, dar speră totuşi că moşul îi va ierta şi le va asculta dorinţele. De exemplu, înainte de a cere cadouri, Dragoş a făcut o listă cu lucrurile rele şi lucrurile bune pe care le-a făcut. „Lucruri rele: nu sunt ascultător, mă cert cu fratele meu, stau până târziu afară. Lucruri bune: am luat note bune, nu deranjez orele, nu pierd rechizitele”. Ţinând cont că a fost cinstit, Dragoş speră că va găsi sub brad un ceas, o pereche de căşti mari, dar şi una de căşti mici, dar şi un smartphone. „Moşule, să îmi aduci ce merit”, şi-a încheiat Dragoş scrisoarea. Telefoanele şi tabletele rămân în topul preferinţelor celor mici care speră că Moş Crăciun le va aduce. Pentru ca bătrânul să nu greşească cumva unii copii i-au dat şi detalii tehnice acestuia. „Mi-aş dori un telefon Samsung Galaxy S6”, i-a scris Cristian. Ţinând cont că unii dintre cei mici abia au descoperit tainele slovelor nu s-au prea priceput să scrie denumirile aparatelor pe care şi le doresc, dar au descris ceea ce vor aşa cum s-au priceput. „Eu am o rugăminte la tine dacă poţi să îmi aduci un telefon Samsung cu tacicrim”, a scris Denisa. „Îmi doresc de la tine un telefon cu taci”, a scris şi Ana, iar un alt băieţel i-a zis moşului că vrea „un telefon care se foloseşte cu degetul”.

Unii i-au trimis Moşului direct oferta de la magazin
Ştiind că Moşul a făcut anul trecut mai multe popasuri pe la toate rudele sale, Darius, care este elev la Şcoala nr. 1, i-a scris Moşului ce să lase la fiecare dintre acestea. De exemplu, „la tati” să îi lase maşinuţa cu telecomandă pe care şi-o doreşte, iar „la buni” un pistol cu ventuze şi cătuşe, dar şi un băţ cu care ţopăi „zoingo bongo”.
Majoritatea băieţilor îşi doresc fel de fel de maşinuţe, dar şi jocuri LEGO. David şi-a scris dorinţele chiar pe una dintre ofertele din Catalogul LEGO, astfel ca să fie sigur că  Moşul nu îi greşeşte darul. Şi Anton, pentru a fi sigur că primeşte ce îşi doreşte, a spus răspicat în scrisorica sa că vrea „un arc adevărat, cu săgeţi cu ventuze”.
Au fost şi micuţi mai modeşti, cum este Ruxandra, care i-a cerut moşului în dar doar un penar, recunoscând că anul acesta s-a mai certat cu surioara ei, dar s-a chinuit să ia note bune la şcoală.

„Aici, la noi, timpul trece mai greu…”
Alţi copii însă s-au temut că scrisorelele lor vor ajunge prea târziu la Moş Crăciun. „Aici, la noi, timpul trece mai greu. Mami spune că suntem cu câţiva ani în urma altor ţări, aşa că scrisoarea mea s-ar putea să ajungă chiar de Crăciun la tine”, a scris oarecum dezamăgită Elena, care speră totuşi, ca Moşul să primească dorinţele ei la timp şi să îi aducă o pereche de căşti cu microfon, dar şi jocul roata olarului.  Şi cei mici au vrut să îi facă câte un cadou Moşului, astfel că unii şi-au scris dorinţele pe felicitări muzicale, iar alţii i-au pus câte o bucăţică de ciocolată în plic.

Şi cei mari au trimis scrisori
În cutia poştală a lui Moş Crăciun au ajuns însă şi scrisorile unor adulţi ţinând cont de ceea ce îşi doresc: „să câştige Steaua campionatul” sau, un alt râşnovean i-a cerut bătrânului cel darnic 2.222 de litri de vin.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie