Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8170 - 25 apr 09:07

Leac pentru nesiguranţă: absolvenţi de succes şi-au spus poveştile tinerilor studenţi

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 26 noiembrie 2018

Leac pentru nesiguranţă: absolvenţi de succes şi-au spus poveştile tinerilor studenţi

Absolvenţii le-au împărtăşit din experienţa lor, iar tinerii studenţi au aflat o lecţie importantă. Să faci ce-ţi place. La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc prima întâlnire Alumni la Facultatea de Alimentaţie şi Turism, din cadrul Universităţii Transilvania, pregătită de studenţi şi pentru studenţi.

„Să facă ce le place, astfel nu vor simţi nicio zi că lucrează”
Gabriela a absolvit facultatea în 2013 şi nu a avut probleme în a-şi găsi un job. De la început a zis că vrea să lucreze în turism şi asta a făcut încă din timpul facultăţii. Din anul doi, an de an, în perioada verii, a lucrat în Antalya, iar după absolvire, a devenit angajat al unui hotel de 5 stele de acolo. În fiecare zi a învăţat ceva nou şi i-a plăcut teribil. Din acest an, a revenit în ţară, pentru că i s-a făcut dor de locurile dragi ei şi acum este angajata unei agenţii de turism. Are şi experienţa lucrului cu oamenii de aici, dar şi de peste hotare. A fost, totuşi, o provocare să lucreze dincolo. „Dincolo? Lucrul cu omul, întotdeauna a lucra cu oamenii e o provocare, a fi printre oameni străini este, de asemenea, o provocare. Cu limba nu mi-a fost greu, vorbesc spaniola, engleză, şi turca am învăţat-o, deci m-am descurcat, dar anturajul - contează foarte mult să lucrezi cu oameni de aceeaşi naţionalitate cu tine”, detaliază Gabriela Grădinariu, absolventă Facultatea de Alimentaţie şi Turism.

Maria a absolvit în 2016 şi la scurt timp de la absolvire a şi devenit angajata unei fabrici braşovene. „A fost un pic greuţ pentru că nemaiavând experienţă în câmpul muncii decât puţin, în joburi part-time, acum, în job full time, a fost clar un drum plin de provocări. Am început de la lucruri basic, de bază, pe partea de administraţie şi uşor-uşor am ajuns să mă ocup de recrutări”, povesteşte Maria Stan (foto), absolventă Facultatea de Alimentaţie şi Turism.

Ambele absolvente au avut şi sfaturi pentru mai tinerii lor colegi care vor să le calce pe urme.
„Să facă întodeauna ceea ce le place, să opteze pentru un job care să le facă plăcere, să facă ceva cu drag, din toată inima, astfel nu vor simţi nicio zi că lucrează”, subliniază Gabriela.
Maria le-a spus studenţilor că „ar trebui să încerce tot timpul, să-şi caute un job, pentru că în ziua de azi există nenumărate joburi şi oportunităţi”.
Sunt doar două dintre poveştile de succes al Facultăţii, pe care le-au auzit tinerii studenţi care acum se pregătesc să devină specialiştii din unităţile de alimentaţie sau turism. Şi nu degeaba au venit tinerele să-şi povestească experienţele. Masteranzii Facultăţii i-au invitat tocmai pentru a fi un exemplu pentru ei. „Ne-am bazat pe dorinţa şi nesiguranţa de după absolvire, în sensul că terminăm facultatea şi nu ştim ce avem de făcut după, care sunt următorii paşi”, a explicat Ioana Rafaela Pascu (foto), masterandă Facultatea de Alimentaţie şi Turism.

Pentru masteranzi a a fost şi un exerciţiu practic pentru organizarea viitoarelor evenimente, pentru că au trebuit să gândească totul, de la invitaţi, până la ce au avut de pus pe masă pentru ei.

„N-au fost obligaţi să se recalifice şi, în fapt, să se descalifice”
Pentru conducerea Facultăţii, foştii absolvenţi sunt mereu un motiv de mândrie. „Cei mai mulţi lucrează în branşa pentru care noi i-am pregătit, ceea ce contează foarte mult. N-au fost obligaţi să se recalifice, să facă altă muncă şi până la urmă să se descalifice din ceea ce au învăţat în facultate”, a subliniat prof.dr.ing. Carol Csatlos (foto), decan Facultatea de Alimentaţie şi Turism.
A fost prima întâlnire Alumni a Facultăţii, dar masteranzii vor să facă o tradiţie din acest eveniment.


 

+3 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie