Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8170 - 25 apr 09:02

Lobby pentru produsele tradiţionale braşovene

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 10 februarie 2014

Producătorii s-au asociat pentru a îşi promova mai bine marfa

Lobby pentru produsele tradiţionale braşovene
Braşovul este unul din judeţele în care s-a născut conceptul de produse tradiţionale româneşti, având o mulţime de exemple precum brânzeturile, carnea sau preparate din legume şi fructe conservate tradiţional. Pentru a se face mai bine auziţi, cinci producători au decis să formeze o asociaţie în care urmează să cuprindă mulţi alţi colegi de breaslă. „Un produs tradiţional înseamnă şi istorie, cultură sau turism. Mulţi se axează doar pe producţie şi aproape deloc pe marketing. Această carenţă încercăm să o îndreptăm noi, prin Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale”, a explicat preşedintele organizaţiei, George Căţean. 
Tânăra asociaţie îşi va îndrepta activitatea în două direcţii. Prima dintre acestea este o piaţă volantă, care va fi amplasată măcar o dată pe lună, în zone de interes turistic ale Braşovului, un exemplu fiind Piaţa Sfatului. Al doilea proiect al producătorilor braşoveni se referă la încercarea de certificare a câtorva produse la nivelul Uniunii Europene. „Polonia are 12 astfel de produse, iar România, doar unul, gemul de Topoloveni. Ca să nu mai spun că noi, o ţară de ciobani, nu avem niciun produs certificat pe partea de oi. Am început să facem documentaţia pentru brânza de burduf, însă este un proces ce durează aproximativ doi ani”, a mai adăugat George Căţean. 
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie