leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7111 - 13 dec 09:12

Municipalitatea braşoveană înfiinţează RATBV-ul şcolar

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 26 august 2019

Pentru început, autobuzele vor circula pe traseul Poienelor - Livada Poştei - Maternitate, dar numai când elevii merg la şcoală

Municipalitatea braşoveană înfiinţează RATBV-ul şcolar
Elevii din ciclul primar, dar și cadrele didactice și nedidactice de la Şcoala Gimnazială nr.6 „Iacob Mureşianu” și Liceului Teoretic „Johannes Honterus” vor avea la dispoziție o linie specială de autobuz, care îi va aduce la școală, din cartiere. Cel puţin pentru o perioadă, pentru a se întoarce de la şcoală, cei mici vor trebui să apeleze la metodele „tradiţionale”, adică maşina părinţilor sau liniile clasice de transport în comun.
Potrivit Primăriei Braşov, este vorba despre un proiect-pilot care va fi implementat din prima săptămână de școală și până la sfârșitul acestui an, urmând să fie ulterior extins și la celelalte unități de învățământ din zona istorică a orașului, fiind de asemenea luată în discuție și o extindere a categoriei de beneficiari, la elevii din clasele mai mari.
Primarul George Scripcaru, împreună cu reprezentanți ai RATBV SA, Asociației Metropolitane de Transport Brașov și Agenției Metropolitane Brașov, a avut luni o primă întâlnire cu directorii intituțiilor de învățământ din zona istorică și consilieri locali care sunt membri în consiliile de administrație ale acestor instituții, pentru a le prezenta proiectul și a pune la punct o serie de detalii de urmat pentru punerea în funcțiune a autobuzelor destinate transportului elevilor la școlile din centrul istoric.

Linia pentru elevi va fi aprobată în următoarea şedinţă de Consiliu Local
Primarul Braşovului a anunţat că înfiinţarea liniei de transport a elevilor va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa de plen de sâmbătă. „Este un proiect pilot care se adresează elevilor și cadrelor didactice și nedidactice de la Şcoala Gimnazială nr. 6 şi de la Liceul Teoretic «Johannes Honterus». În prima etapă ne raportăm la aceste două unități de învățământ, dar dorim să extindem în perioada imediat următoare acest sistem și la celelalte unități de învățământ din zona centrului istoric - Colegiul «Aprily Lajos», Colegiul «Andrei Șaguna»,  Liceul «Andrei Mureșanu» şi Colegiul Tehnic «Maria Baiulescu». Ne propunem să înființăm trasee de autobuz școlar care să aibă un punct de plecare bine determinat din terminalele RATBV și să transporte elevii la unitățile de învățământ unde aceștia își urmează cursurile. Pentru asta este necesar să determinăm traseele, numărul de elevi, părinții care sunt deschiși și care reacționează pozitiv la acest proiect, componenta logistică - numărul de autobuze, tipul lor, resursa umană. Am avut discuții cu directorii de la aceste unități de învățământ, le-am solicitat o serie de date, vor primi și un  chestionar pe care îi rugăm să-l distribuie părinților. Rugăm părinții să completeze acest chestionar cât mai atent, tocmai ca să avem toate detaliile la care trebuie să ne raportăm și să găsim cea mai bună soluție pentru acest tip de transport”, a explicat primarul.

Poliţiştii locali îi vor ajuta pe cei mici să treacă strada
În principiu, traseul va porni din capătul de linie Poienelor, cu stații intermediare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meșotă”, copiii urmând să coboare în Livada Poștei și la Maternitate. În faza de proiect-pilot, cursele vor fi doar dimineața, către unitățile de învățământ, urmând ca în etapa a doua să se încerce găsirea unei soluții pentru a asigura acest tip de transport și la ieșirea elevilor de la ore.
În autobuze nu vor avea acces alte persoane în afara elevilor din ciclul primar al celor două instituții de învățământ și a cadrelor didactice și nedidactice de la cele două unități de învățământ menționate. Până în 5 septembrie vor fi stabilite orarul de funcţionare, traseul, staţiile, numărul de persoane transportate într-o cursă şi numărul de curse efectuate zilnic.
Potrivit proiectului de hotărâre, Poliția Locală a Municipiului Braşov va asigura, prezența unui reprezentant în fiecare autobuz școlar, care va asista elevii din ciclul primar la urcare/coborâre. Tot Poliția locală va asista copiii la trecerea străzii şi îi va însoţi până la intrarea în unitatea de învăţământ, astfel încât aceștia să fie tot timpul în siguranță.
„Este o facilitate pentru copii și părinți - pentru că nu va mai face necesară deplasarea părinților cu mașina personală pentru a-și lăsa copiii la școală - dar și o soluție de fluidizare a traficului și reducere a poluării în zona centrului istoric, unde avem cele mai mari probleme din cauza blocajelor de trafic de dimineață, în timpul anului școlar. Acest proiect -pilot ne va arăta dimensiunea și detaliile pe care va trebui să le luăm în calcul, și cred că este foarte important să înțeleagă toți, în special părinții, că dorim un traseu de transport elevi funcțional, care răspunde necesităților orașului, care le oferă siguranță copiilor, care îi scapă pe părinți de o problemă dimineața, care descongestionează traficul și contribuie la reducerea poluării”, a mai adăugat primarul George Scripcaru.
Pe de altă parte, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 6 „Iacob Mureșianu”, Letiţia Neamțu, a declarat că „sper să profite cât mai mulți copii iar părinții să aibă un răspuns pozitiv, pentru că este un transport sigur, mai ales că și Poliția Locală va fi și ea prezentă în aceste autobuze. Astăzi am primit toate datele de contact ale persoanelor responsabile, atât de la RATBV cât și de la Primărie, așteptăm toate informațiile de detaliu și vom aduce și precizările părinților, astfel încât să fie un proiect care să funcționeze și să fie extins”.


 
+1 -0

Comentarii

Balazs Horatiu

2019-08-26 16:25:04


Iar Scripcaru spune lucruri trasnite : Ce cauta profesorii si angajatii in autobuzele scolare ? Se vor umple numai cu profesori .

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional