leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7128 - 17 ian 00:17

O poliţistă angajată de câteva zile în Braşov e acuzată că a muşamalizat un accident pe care l-a provocat. Godină îi ia apărarea

Autor: George ALDEA

Publicat la 17 octombrie 2019

O poliţistă angajată de câteva zile în Braşov e acuzată că a muşamalizat un accident pe care l-a provocat. Godină îi ia apărarea

O poliţistă angajată la Serviciul Rutier Braşov de numai câteva zile este acuzată de realizatoarea de emisiuni Onelia Pescaru, de la Mix Tv, că a provocat un accident rutier şi apoi ar fi muşamalizat totul pentru a scăpa de sancţiuni. Jurnalista a relatat într-o postare pe pagina personală de Facebook un accident în care a fost implicată şi din care a fost scoasă vinovată de cea care a provocat tamponarea, respectiv „domnişoara Francesca”, „o poliţistă aflată în timpul liber”. Onelia Pescaru arată că, deşi era în timpul liber, la întocmirea actelor, respectiv a constatării amiabile, tânăra care a provocat accidentul a venit îmbrăcată în uniforma de Poliţie şi însoţită de colegii ei de la Serviciul Rutier.Publică şi o imagine cu aceasta.

„Are câteva zile domnișoara Francesca în Poliție, dar este echipată cu tot ce pare necesar în aceste timpuri: tupeu, lașitate, minciună și competență... până la cer. Pus poză în furou leopard la profilul de FB. Și e blondă, se vede, nu? Țineți minte: Francesca. Poliția Rutieră, da? Astăzi a dat 10 metri cu spatele - ïn ciuda claxonului meu disperat, nu auzea și nu vedea nimic - și s-a înfipt ca o ghiulea în mașina mea, blocată într-un ambuteiaj pe strada Serii...(zece minute nu am ieșit de acolo).

Era în civil, dar la întocmirea actelor (nuuu, nu mi-a spus că e polițistă, a plâns și m-a rugat «să facem să fie bine») a venit, la intimidare, îmbrăcată în uniformă și cu un echipaj ( !!!!) . Cu tutore - că e începătoare, nu ? - și cu alai. Să văd cine e și ce ajutoare are... Au urmat patru ore de grotesc. De unde știm noi că avariile nu sunt mai vechi? De unde știți că... sau că... sau că...

Bancurile cu polițiști nu pot cuprinde nici desfășurarea acțiunii și nici rezultatul «anchete».. Inutil să vă spun că tot eu, victima, am fost de vină, nu? Și știți de ce? Pentru că în timpul manevrei de ïntoarcere- care a durat zece minute - nu m-am asigurat...?! Corect, nu? Era în timpul operațiunii....

Da, nu m-am asigurat că nu ai cum, când ești blocat, să te ferești de o mașină care te izbește... Dar am avut noroc, ïn fond se putea mult mai rău, nu? De neprețuit polițistul care a găsit hachița salvatoare, în manualul din dotare în care căuta disperat ceva pentru pisi.... Afrențoaiei, ceva... Fie-i numele lăudat! Tânăr și el și - la început- chiar amabil. Și care polițist, după 4 ore, și-a dat seama și că nu are ștampila...

Sper că a meritat, domnule polițist să faceți asta. Să fiți penibil, adică. Puteati oferi tinerei colege o lecție de demnitate. Dar știți ce înseamnă asta? Domnișoara Francesca are viitor de aur în Poliția Brașov. Sunt sigură însă că ziua asta nu o va uita niciodată. Un copil, aproape, ca sutele de studenți pe care ïi întâlnesc în fiecare an. Dar un copil cu mari probleme de caracter.

Ce am făcut? L-am felicitat pe ofițer pentru profesionalism, iar domnișoarei i-am urat succes. Păcat de polițștii- mulți, dealtfel! - care fac meseria asta cu onoare. Păcat de tinerii care se înghesuie - mulți pe loc! - la Academia de Poliție, pentru a renunța apoi prea ușor la visele lor.

P.S. Nu , nu contest, că prea mi-e silă.... Ba chiar le urez să aibă parte de tot binele", a scris pe Facebook Onelia Pescaru.

Câteva ore mai târziu, după postarea Oneliei Pescaru, a apărut şi varianta Marian Godină asupra celor întâmplate.

„O polițistă de la Biroul Rutier Brașov căuta loc de parcare în apropierea sediului Poliției. Era îmbrăcată civil. După ce a parcat, fiind foarte aproape de poarta unui imobil, a dat ușor cu spatele.
În același timp, doamna Onelia Pescaru (…) efectua manevra de întoarcere. Mașinile celor două s-au tamponat ușor. Colega mea a coborât din mașină, în țipetele «doamnei» care îi explica că mica zgârietură o va costa 5000 de euro, având o mașină scumpă, nu ca toți săracii. (…) Colega e de acord să facă amiabil, dar jurnalista îi spune că are o emisiune în direct, întrebând-o dacă știe ce înseamnă asta. (…) cele două fac schimb de nr de telefon, urmând să se audă.
Colega mea nu pomenește nimic despre faptul că ar fi polițistă. Foarte bine! Alții ar fi zis asta, însă ea, deși a absolvit școala de poliție de abia 2 săptămâni nu a zis nimic, știind că nu e mai presus de lege.
În jurul orei 17, doamna jurnalistă a sunat-o pe colega mea și i-a zis că a terminat treaba și să se vadă. Deci a considerat că doar ea are treabă și că lumea e la cheremul ei. Colega mea era la ora aia la serviciu, în uniformă. S-au întâlnit, iar când jurnalista a văzut-o în uniformă, a început circul.
Pentru a nu lăsa loc de interpretări și să nu spună că vreun agent de poliție ar fi părtinitor, tamponarea a fost soluționată de un ofițer de poliție de la Serviciul Rutier. Acesta a constatat ce ar fi constatat orice polițist rutier din România și anume, că ambele conducătoare auto au încălcat o regulă de circulație, polițista nu s-a asigurat la mersul înapoi, jurnalista nu s-a asigurat la manevra de întoarcere. Nimic mai corect. Ambele au fost sancționate.
(…) Zice că ea (Onelia Pescaru, n.r.)  a fost scoasă vinovată, fără să spună că și polițista a fost vinovată.  (…) am sunat-o pe colegă. Nu o cunoșteam. Am sunat-o din mașină, de pe drum, astfel că și soția mea a auzit discuția. Dacă la început era cât de cât coerentă, pe parcurs ce povestea a început să plângă spunând că n-a dormit toată noaptea”, scrie Godină, pe pagina de Facebook.

Mesajul e mult mai lung, dar nu am redat considerentele personale ale poliţistului la adresa jurnalistei, dar şi a şefilor din Poliţie, pe care Godină e supărat în urma celor auzite la o vizită ulterioară la poliţista acuzată, acasă: „Mi-a zis că a fost chemată la conducere și i s-a explicat că nu a procedat bine. Și că, desigur, va fi verificată de Controlul Intern”. Lucru confirmat apoi şi de Onelia Pescaru, într-o altă postare pe Facebook, potrivit căreia Poliţia i-a transmis că acest caz va fi cercetat.

Doar un exemplu. Godină dă o interpretare personală asupra expunerii cazului de către Onelia Pescaru: „Îşi distribuie postarea pe mai multe grupuri, avidă după reclamă și victimizare”, scrie acesta în postarea sa. Îi aducem aminte că el a fost făcut de mult  personaj de banc: „De câţi poliţişti e nevoie să cumperi o Alpaca? Răspuns: de un singur poliţist disperat după atenţie”.

După postarea polițistului Marian Godină, profilul și pagina oficială a jurnalistei Onelia Pescaru au fost „inundate” cu mii de mesaje de oameni care au amenințat-o, jignit-o și chiar au raportat-o la Facebook pentru „Hate Speech”.

 

Comentarii

HASFALEANU CORNEL

2019-11-09 15:54:31


Eu stiu(si este experienta proprie - din pacate)ca politia nu vine la un eveniment rutier,decit daca sunt victime,dar din cele citite mai sus,au fost foarte prompti,oare care este motivul. Cit despre ONELIA PESCARU,bineinteles ca nu este o fericire nici incendierea unei masini,nici avarierea ,dar poate ca DOMNUL,bate si pentru unele pacate,sau nedreptati savirsite asupra unora,chiar fiind complect nevinovati.

Lucica

2019-10-17 20:12:40


Dreptatea este pentru toți, nu trebuie sa fim prezentator TV sau sa avem pile, doamna in cauza dacă a fost nemulțumită de rezolvarea primită trebuia să facă contestație așa cum fac toți. Nu sa meargă la "domnul" ( o citez) și să primească scuze. Noi restul oamenilor nu putem merge la "domnul" când nu are program, adică noi suntem nimeni? Noi nu suntem cetățeni? Nu plătim taxe? Contează în rezolvarea unei situații ce culoare are parul? Dacă era brunetă nu mai avea incidentul? Dacă avem ochi albaștri se rezolvă problema? Pozele de pe un site de socializare ne fac mai deștepți/proști sau ne dau dreptate?

Liviu B

2019-10-17 17:45:07


Pathetic! Dacă transferăm acest caz într-o țară civilizată precum Germania sau Austria... Ar fi exagerat la fel aceasta jurnalista? Se vede de la o posta ca gândește în vechiul bloc comunist fără nici un sâmbure de civilizație post decembrista.

Jack

2019-10-17 10:08:08


De la steroizi vi se trage agresivitatea sau asa e la locul de munca tov milițian?

Marian

2019-10-17 08:28:24


Lectiile de viata asimilate in biroul lui Cancescu au dat rezultat. Cum ar fi daca toti cei care patesc ceva similar ar proceda ca madam Onelia?Rusine!!!

Bla bla

2019-10-17 08:12:32


Onelia asta ii lipseste o doaga, este o frustrata,are impresia ca toata lumea are ceva cu ea. Nu mai este pe treaba ei.

Maria

2019-10-17 07:49:23


Ambele au semnat amiabila, deci ambele sunt vinovate... in rest circ de 2 lei al uneia ce se pretinde jurnalista si pozeaza in victima ca sa-si mai faca niste reclama

George

2019-10-16 20:48:26


Gogu(le), tu eşti penibil.

Michael Foot

2019-10-16 20:42:26


Pina la urma cine este de vina, jurnalista sau polițista? De ce mușamalizarea e vorba, dacă se cercetează, a fugit cineva de la locul faptei? De cind e o crima sa ai parul blond sau cărunt? Faptul ca o jignește pe aceasta copila este rușinos și nu va mai folosiți doamna de orecarea notorietate. Sa sunați la 911 cind o sa va spargă casa cineva, sau o sa aveți vreun necaz. Sau o sa spuneți ca aveți mai multe drepturi ca muritorii de rind și sunați direct la vreun sef. Mai este un b-u pe nume Mircea Badea, acum ne putem lauda ca avem și noi pe cineva de valoarea acestuia de sex feminin.

Ned Kelly

2019-10-16 16:29:12


Tot laturile 'militieniste, ies nevinovate si cu mainile curate pana la urma asa cum se intampla mereu , vad asta chiar si aici printre comentarile colegilor tinerei tablagiste rutieriste...(mi-e scarba de 'melitia româna)

Dan

2019-10-16 13:16:40


O fi si Godina asta vreo icoana sfanta la care trebuie sa ne inchinam! A facut o data o fapta remarcabila si de atunci toti cu Godina. L-am cunoscut personal la biroul tamponari - un zeflemist caruia i s-a urcat popularitatea in cap!

Veronca

2019-10-16 12:01:31


Inca din titlu mintiti cu nerusinare.De unde ati tras concluzia ca politista a incercat sa musamalizeze accidentul???Nu mai incercati s-o spalati de rahatul si zoaiele pe care singura si le-a turnat in cap.Un om de nimic,asta este stimabila.

Gogu

2019-10-16 09:47:34


Daca comentam pozitiv la adresa politiei, ati fi postat mesajul??? Rusinica!

Barbu Gh.

2019-10-16 09:00:26


„Savantul” de Godină și strâmba de Pescaru Onelia. Nu știi care dintre ei este mai nesuferit.

simo

2019-10-16 08:13:27


Sa profiti de asa zisul statut de jurnalista local si sa fci atmosfera e o mizerie. sa-ti fie rusine Onelia Pescaru.

Gogu

2019-10-16 08:12:16


Vai mai Godina, ce le mai stii tu pe toate... Desi ai plecat de la circulatie, esti povestitorul lor principal. Ai devenit si anchetatorul principal, ai sunat tu, ai fost in vizita la "colega" acasa...bre, esti penibil.

Stupid People

2019-10-16 06:30:10


Cumpărați-vă camere video de bord și atunci ceea ce susțineți va fi de necontestat. Până atunci, este cuvântul uneia împotriva alteia. Doamna Onelia, dacă domnișoara Francesca a venit îmbrăcată în uniformă pentru că era în timpul serviciului, domnia voastră de ce a venit îmbrăcată ca o ziaristă? Să intimidați? Vedeți ce penibil este? De ce ați acceptat amiabila dacă nu v-a convenit? Până una alta ați semnat că sunteți vinovată, altfel înțelegerea nu are nicio valabilitate. V-au amenințat să semnați? Nu cred, altfel chemați zece echipe de televiziune și doi procurori. Rușine că la vârsta domniei voastre vă pretați la așa ceva...

Eugen Lazar

2019-10-16 02:45:58


Rusine Onelia! Ai avut ocazia sa fii om! Ai ratat! Lectii de viata se dau si cu bunatate nu numai cu otrava scrisului!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional