Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8169 - 24 apr 01:21

Organizatorii Cerbului de Aur au început să facă planurile pentru ediţia viitoare

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 26 august 2019

În 2020, festivalul va ajunge la a 20-a ediţie şi, cel mai probabil, se va desfăşura tot în Piaţa Sfatului

Organizatorii Cerbului de Aur au început să facă planurile pentru ediţia viitoare

După ce a fost stabilit câştigătorul marelui trofeu Cerbului de Aur, organizatorii evenimentului au anunţat,  că evenimentul se va desfăşura la Braşov şi anul viitor. Promisiunea a fost făcută ieri, într-o conferinţă de presă, la care a participat şi ministrul Culturii, Daniel Breaz, care a declarat că „acest festival trebuie să continue”, unul dintre argumentele lui fiind că „Româna are nevoie de evenimente care să evidenţieze faţa frumoasă a ţării noastre. Acest festival trebuie să continue, indiferent cine va fi anul viitor ministru al Culturii, prefect, preşedinte al Consiliului Judeţean sau primar al Braşovului”.
Pe de altă parte, preşedintele director al Televiziunii Române, Doina Gradea, a afirmat că „vom continua să organizăm astfel de evenimente, în ciuda criticilor, unele dintre ele constructive. Cerbul de Aur nu este doar un brand local, ci unul naţional. De asemenea, este un bun ambasador al ţării noastre, având  în vedere că fiecare concurent trebuie să interpreteze o piesă în limba română. Vom face toate demersurile pentru ca în 2020 să se organizeze cea de-a 20-a ediţie a festivalului. Nu mai vrem să se facă o pauză, aşa cum s-a întâmplat timp de nouă ani”, a declarat Gradea.
De altfel, faptul că Braşovul are nevoie de acest festival a fost subliniat şi de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, care a precizat că „Braşovul este cel mai important judeţ turistic al României şi poate creşte în acest domeniu dacă se organizează  evenimente culturale şi sportive de mare amploare. Din această agendă nu trebuie să lipsească Cerbul de Aur”.

Discuţii privind amplasamentul
În ceea ce priveşte amplasamentul, Doina Gradea, a declarat că Piaţa Sfatului este cel mai bun loc în care se poate desfăşura evenimentul. „Cerbul de Aur este singurul festival care se desfăşoară în inima unui oraş. Nu cred că se poate schimba locaţia. S-a discutat şi anul acesta despre posibilitatea organizării pe un alt amplasament, dar costurile ar fi fost mult mai mari şi festivalul şi-ar fi pierdut farmecul. Piaţa Sfatului este o locaţie perfectă şi TVR va ţine cont de doleanţele cetăţenilor şi autorităţilor locale”, a declarat Gradea.
Pe de altă parte, primarul Braşovului, George Scripcaru, a reamintit că au fost făcute mai multe simulări în primăvară, concluzia fiind că Piaţa Sfatului este cel mai potrivit amplasament pentru organizarea Cerbului de Aur. „Când organizezi un eveniment de o astfel de amploare, trebuie să îţi asumi şi nişte măsuri. La fel vom face şi în 1 septembrie, când la Braşov se va desfăşura Campionatul mondial de alergare şi va trebui să instituim restricţii de circulaţie. Dacă am organiza Cerbul de Aur la marginea oraşului, ar rămâne numai latura artistică şi s-ar pierde din farmecul evenimentului”, a declarat primarul.

„Nu cred că va fi o tragedie dacă se va muta pe alt amplasament”
În schimb, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a dat de înţeles că în viitor se poate lua în calcul un alt loc de desfăşurare.
„Festivalul creşte. Important va fi să rămână la Braşov. Acum, în funcţie de strategie, rămâne de văzut cât de mult va extinde în viitor, dacă se va dori creşterea numărului de spectatori. Totuşi, în viitor, dacă se va opta pentru o extindere a evenimentului, nu cred că va fi o tragedie dacă se va muta pe alt amplasament”.

„Seara gloriilor” la ediţia 2020?
După ce recitalul Corinei Chiriac a avut un mare succes sâmbătă seara, ieri, preşedintele director al TVR, Doina Gradea, a anunţat că la ediţia viitoare festivalul ar putea fi extins cu o seară dedicată artiştilor români care „au scris” istoria muzicii româneşti. „Pentru anul viitor avem în plan ca în cadrul festivalului să existe o seară dedicată marilor muzicieni români”, a afirmat Gradea.

Nici un incident la ediţia din acest an
Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Cerbul de Aur, care s-a încheiat aseară, a fost una fără incidente, a anunţat ieri prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu. „Chiar dacă afluxul de persoane a fost foarte mare, instituţiile abilitate, printre care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Română, Jandarmeria Română şi-au făcut treaba şi nu s-a înregistrat nici un incident”, a afirmat ieri reprezentantul Guvernului în teritoriu.  De altfel, şi ministrul Culturii, Daniel Breaz, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, şi primarul Braşovului, George Scripcaru, dar şi preşedintele director al TVR, Doina Gradea, au declarat că ediţia din acest an a fost un succes deplin.

+3 -4

Comentarii

Fix-pix !

2019-08-26 16:56:52


Propun ca festivalul sa se desfasoare din 2 in 2 ani. Dupa un an de festival, in anul urmator banii sa fie cheltuiti pentru constructia unei crese care sa poarte numele castigatorului ultimei editii. Dupa 10 editii, am avea si 10 crese. Asa poate isi vor aminti si altii de castigatorii festivalului. Au trecut doua zile. Cine-si mai aminteste de numele artistilor prezenti la festival ? Daca au crescut incasarile din turism, cat a luat ANAF-ul in plus dela agentii economici? Cam 3 lei de angajat/an !

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie