Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8171 - 26 apr 03:39

Prânz din 7 preparate cu ierburi şi flori sălbatice

Autor:

Publicat la 17 aprilie 2019

Sâmbătă, la Viscri, Oana Irina Coantă, Mara Elena Oană şi invitatele lor vor regândi o serie de reţete transilvănene

Prânz din 7 preparate cu ierburi şi flori sălbatice

Sâmbătă, între orele 12.00 – 18.00, la Şura albă de la Viscri 32 – White Barn and Blue House, va avea loc „Prânz din 7 feluri cu ierburi sălbatice”, al V-lea eveniment din seria „2 Women Chef” care reprezintă un proiect itinerant ce porneşte de la drumuri prin munţi, văi şi dealuri în căutarea gusturilor autentice şi a producătorilor mici care merită descoperiţi şi susţinuţi.
În cadrul acestui eveniment, anunţă BizBrasov.ro, Oana Irina Coantă, Mara Elena Oană şi invitatele lor vor regândi o serie de reţete transilvănene folosind ingrediente sezoniere şi respectând principiile Slow Food: clean, good, fair. Doritorii vor putea degusta 7 preparate cu ierburi şi flori sălbatice culese de pe dealurile din jurul satului de Mona Petre de la Ierburi Uitate şi Miruna Popa, biolog la Asociaţia My Transylvania.
Cele două idei esenţiale care le leagă pe Oana Coantă şi Mara Elena Oană sunt documentarea şi reinterpretarea tradiţiilor culinare transilvănene utilizând ingrediente autentice de al producători locali şi descoperirea unor talente culinare feminine necunoscute până în prezent publicului larg din România. Woman Chef-ul invitat este Mădălina Şanta, cunoscută pentru bucătăria moleculară şi pentru principiul de a folosi în bucătărie ceea ce majoritatea bucătarilor obişnuiesc să arunce.
Preţul unui meniu de degustare este de 150 de lei, iar în cazul unui meniu testing şi degustării a 3 vinuri transilvănene, acesta ajunge la 190 de lei. Accesul se face exclusiv pe bază de rezervare.

Meniul complet
- Amuse-bouche surpriză cu ierburi sălbatice şi de grădină;
- Piroşte umplute cu păstrăv praspăt şi afumat pe custard de morcovi cu ierburi spontane;
- Brânză de casă cu sparanghel de grădină marinat în suc de măcriş;
- Inimi de raţă cu sos de ienupăr, cips din huşti de borş, piure de ţelină şi ierburi aromatice sălbatice;
- Pogăcele cu jumări, umplute cu mâncărică de verdeţuri de primăvară şi cremă de ou;
- Sărmăluţe în foi de gulie şi ştevie, cu grâu, miel şi organe de miel;
- Budincă de tăiţei cu jeleu de stafide, spumă de lapte şi flori comestibile.

+2 -2

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie