Curs BNR

1 EUR = 4.9036 RON

1 USD = 4.5570 RON

1 GBP = 5.4789 RON

1 XAU = 274.4439 RON

1 AED = 1.2407 RON

1 AUD = 3.1404 RON

1 BGN = 2.5072 RON

1 BRL = 0.8844 RON

1 CAD = 3.3896 RON

1 CHF = 4.9186 RON

1 CNY = 0.6716 RON

1 CZK = 0.2057 RON

1 DKK = 0.6587 RON

1 EGP = 0.1503 RON

1 HUF = 1.2569 RON

1 INR = 0.0551 RON

1 JPY = 3.4457 RON

1 KRW = 0.3620 RON

1 MDL = 0.2392 RON

1 MXN = 0.2388 RON

1 NOK = 0.4429 RON

1 NZD = 2.8685 RON

1 PLN = 1.0385 RON

1 RSD = 0.0418 RON

1 RUB = 0.0645 RON

1 SEK = 0.4296 RON

1 TRY = 0.2420 RON

1 UAH = 0.1234 RON

1 XDR = 6.1124 RON

1 ZAR = 0.2586 RON

Editia 7874 - 07 feb 19:32

Primar cu jurământ pentru râşnoveni. Liviu Butnariu a fost învestit în funcţie

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 28 iunie 2017

Sala Consiliului Local a fost neîncăpătoare la preluarea mandatului de către noul primar ales al oraşului. Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea: „nu doar râşnovenii, ci şi eu sunt cu ochii pe dumneavoastră şi sper ca tot ce aţi promis să duceţi la bun sfârşit”

Primar cu jurământ pentru râşnoveni. Liviu Butnariu a fost învestit în funcţie


Liviu Butnariu la depunerea jurământului.

Ales primar al Râşnovului la alegerile parţiale din 11 iunie, Liviu Butnariu şi-a preluat marţi mandatul, odată cu depunerea jurământului în cadrul unei şedinţe de îndată. La ceremonie au participat prefectul judeţului, Marian Rasaliu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, preşedintele Judecătoriei Zărneşti, Iova Elena, consilierii locali din Râşnov, primari din mai multe localităţi din judeţ şi mulţi râşnoveni, astfel că sala de şedinţe a Consiliului Local a fost neîncăpătoare.
Noul primar al Râşnovului a depus jurământul după ce preşedintele Judecătorei Zărneşti a citit pronunţarea încheierii din data de 26 iunie, prin care s-a validat mandatul acestuia, după ce s-a constat îndeplinirea tuturor condiţiilor legale în acest sens. După ce a depus jurământul, Butnariu le-a mulţumit consilierilor şi râşnovenilor care au venit la şedinţă. „Este un moment deosebit pentru mine şi, sincer, nu am crezut că voi fi atât de emoţionat. Anul trecut am mai depus odată jurământul ca viceprimar, dar acum a fost ceva chiar deosebit”, a afirmat Liviu Butnariu, care i-a invitat pe cei prezenţi la o cupă de şampanie.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, a afirmat că această şedinţă „este un moment extrem de emoţionant pentru mine. De la acest pupitru am condus numeroase şedinţe. Vă las foarte multe proiecte pe care trebuie să le duceţi mai departe. Sper ca în acest Consiliu Local să rămână aceeaşi armonie, aceeaşi activitate lucrativă, pe care am cunoscut-o în cei 12 ani cât am fost primar. Vă urez mult succes şi vreau să vă spun că nu doar râşnovenii, ci şi eu sunt cu ochii pe dumneavoastră şi sper ca tot ce aţi promis să duceţi la bun sfârşit. În Râşnov trebuie să continue lucrurile frumoase pe care le-am cunoscut cu toţii în ultimii ani”.
La rândul său, prefectul judeţului, Marian Rasaliu, a ţinut să-l felicite pe noul primar, dar şi pe noul viceprimar ales tot ieri: „Vă transmit mult succes în activitatea dumneavoastră. Să dea Dumnezeu ca tot ce veţi face în acest mandat să fie pentru binele locuitorilor şi al oraşului Râşnov. Dumnezeu să ne ajute pe toţi”.


Marieana Ducar, la al 4-lea mandat de viceprimar
În urma alegerilor locale din luna iunie a anului trecut, Liviu Butnariu a fost ales consilier local de listele PNL, după care a fost desemnat viceprimar al oraşului, preluând atribuţiile primarului, după ce Adrian Veştea a demisionat, acceptând provocarea de a prelua funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. Acum, având în vedere că a fost ales primar, Liviu Butnariu a trebuit să renunţe la funcţia de consilier, iar postul rămas vacant în urma încetării de drept a mandatului acestuia a fost ocupat de Dan-Marius Apostol (PNL), care a fost validat cu unanimitate de voturi.
Tot în şedinţa de marţi a fost desemnat şi viceprimarul Râşnovului. Pentru ocuparea acestei funcţii a fost nominalizată o singură persoană, respectiv Marieana Ducar (PNL), PSD şi PER nefăcând nici o propunere. De altfel, alesul local social-democrat Bogdan Bărbulescu a solicitat în timpul şedinţei amânarea desemnării unui viceprimar, motivul invocat de el fiind că „la nivelul conducerii PSD s-a luat decizia excluderii din Consiliul Local Râşnov a doi consilieri PSD - Marius Lungu (care a candidat ca independent pentru funcţia de primar al oraşului, după ce PSD a decis susţinerea ecologistului Daniel Diaconu – n.r.) şi Mihai Haidu – şi nu am avut timp să depunem documentaţia necesară pentru validarea noilor consilieri”.
Solicitarea social-democratului a fost respinsă de Consiliul Local, după care aleşii au desemnat-o pe Marieana Ducar în funcţia de viceprimar, cu 11 voturi „pentru” şi cinci abţineri, dintr-un număr de 16 voturi valabil exprimate.
După ce consilierii locali au desemnat-o viceprimar al oraşului, Marieana Ducar a ţinut să le mulţumească colegilor din forul deliberativ local: „Le mulţumesc pentru încrederea acordată şi, împreună cu noul primar şi cu echipa din Consiliul Local, vom face astfel încât să continue dezvoltarea oraşului, pentru că mai sunt destule lucruri de făcut”. De asemenea, Marieana Ducar şi-a anunţat şi principalul obiectiv ca viceprimar, respectiv implementarea unor proiecte ce vizează protecţia mediului.

Marieana Ducar, învestită tot ieri în funcţia de viceprimar.

Dan-Marius Apostol, noul consilier local.
 

+2 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional