Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7302 - 29 sep 07:08

Puterea şi Opoziţia „de Braşov”, schimb de replici pe reţelele de socializare

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 13 august 2018

Partidele s-au acuzat reciproc pentru violenţele din Piaţa Victoriei. Şi preşedintele României a fost luat în colimator

Puterea şi Opoziţia „de Braşov”, schimb de replici pe reţelele de socializare

Protestul diasporei din acest weekend de la Bucureşti şi, mai ales, violenţele de vineri seara a fost un bun prilej pentru unii politicieni braşoveni să „devină vizibili” pe reţelele de socializare, prin mesajele lor acuzând „tabăra adversă” că a fost „în spatele” incidentelor din Piaţa Victoriei.
Astfel, deputatul PNL de Braşov Mara Mareş a postat în noaptea de vineri spre sâmbătă un mesaj prin care spunea că „mii de kilometri au parcurs românii noştri din diaspora pentru a participa la mitingul de astăzi (vineri, n.r.). După un drum lung şi obositor, aceştia au fost primiţi cu gaze lacrimogene, tunuri de apă, violenţă fizică şi verbală, schimbând lacrimile de bucurie de la venirea în ţară cu cele provocate de grenadele Jandarmeriei PSD. De ce? Pentru că au avut curajul să protesteze paşnic împotriva celui mai nociv guvern. Astăzi a fost ziua lor. Astăzi a fost mitingul lor. Un miting la care noi, opoziţia, nu am fost decât solidari. Este păcat că aşa au înţeles guvernanţii să-i trateze. Ruşine PSD! Ruşine, Dragnea! Ruşine, neoamenilor!”.

Din nou despre „ură şi dezbinare”
Din „tabăra opusă”, preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, a amintit, din nou, de „ură şi dezbinare” în anul Centenarului Marii Uniri. De altfel, de mai multe luni, „ura şi dezbinarea” reprezintă un laitmotiv în discursul social-democraţilor referitor la protestele antiguvernamentale. „În Anul  Centenar al Marii Uniri de la 1918 nu are nimeni dreptul să îşi bată joc de  istoria şi destinul acestui popor! Prin ură, dezbinare, manipulare şi violenţă nici o naţiune nu a evoluat, ci, dimpotrivă s-a dezintegrat şi a ajuns să servească intereselor meschine. Legea este aceeaşi pentru toţi! Nimeni nu este mai presus de lege şi ordine publică! Violenţa, sub nici o formă, nu trebuie încurajată şi utilizată, mai ales atunci când reprezintă un atentat la adresa celor care doar îşi fac datoria. Spre surprinderea tuturor şi în ciuda dezinformărilor de tot felul, România este pe drumul cel bun şi  românii au un nivel de trai din ce în ce mai ridicat. Evident, fiecare evoluţie are nevoie de timp, consecvenţă şi continuitate în decizii!”, se arată în mesajul lui Dunca.

„Au încercat să ne frângă spiritul cu bâta, ca acum 25 sau 100 de ani”
La rândul său, deputatul USR de Braşov Tudor Benga a postat un mesaj prin care a apreciat faptul că românii au ieşit şi sâmbătă în stradă şi le-a mulţumit pentru „modul ferm, paşnic şi curajos în care au reacţionat după mârşăvia colosală organizată vineri de Liviu Dragnea şi slugile lui. În faţa unui atac al unei instituţii a statului faţă de proprii cetăţeni de o amploare, agresivitate şi ticăloşie cum nu s-a mai văzut în România de prin anii 1990, zeci de mii de oameni liberi ai acestei ţări au reacţionat absolut remarcabil. Nu s-au lăsat intimidaţi şi au dat un semnal clar că nu vor da înapoi. Weekendul acesta va rămâne o bornă importantă în drumul greu dar necesar pe care îl străbatem de câţiva ani buni deja. Va fi pas mai important decât ne putem da noi astăzi seama. Au încercat să ne frângă spiritul cu bâta, ca acum 25 sau 100 de ani. Şi nu au reuşit. Iar asta e o chestie mult mai valoroasă decât putem conştientiza în mijlocul evenimentelor”.

Solicitarea  PSD către preşedintele României: „Să îşi ceară scuze imediat pentru afirmaţiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei”
Nu au lipsit nici reacţiile după ce şi preşedintele României, Klaus Iohannis a lansat un mesaj pe reţelele de socializare, în care şeful statului a precizat: „Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei. Încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”. Astfel, printr-un comunicat de presă, PSD Braşov „solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îşi ceară scuze imediat pentru afirmaţiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei, care a acţionat legitim şi legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria. Este inacceptabil ca preşedintele României să facă o astfel de declaraţie prin care subminează autoritatea statului şi îndeamnă la reluarea agresiunilor împotriva ordinii şi instituţiilor publice”.  
De asemenea, social-democraţii au precizat că dezaprobă categoric „actele de violenţă care au deturnat demonstraţia din 10 august 2018 şi solicită autorităţilor statului să-i ancheteze de urgenţă pe cei care au incitat la violenţă şi pe cei care au comis actele de agresiune”. Totodată, reprezentanţii PSD Braşov au cerut autorităţilor statului să „stabilească în ce măsură actele de violenţă din Piaţa Victoriei, care s-au soldat cu răniţi şi pagube materiale, au fost determinate de declaraţiile, îndemnurile sau chiar implicarea directă a unor partide şi lideri politici din opoziţie”.

+0 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional