Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 01:56

Raport „poetic” după un control al direcţiilor agricole în pieţe

Autor:

Publicat la 05 aprilie 2019

Raport „poetic” după un control al direcţiilor agricole în pieţe

Ministerul Agriculturii şi reprezentanţii Direcţiilor Agricole Judeţene au făcut mai multe controale la nivel naţional în urma cărora s-au făcut mai multe constatări cu privire la calitatea produselor autohtone în comparaţie cu cele din import sau comerţ intracomunitar.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, inspectorii au stabilit că „pieţele agroalimentare din România oferă consumatorilor o abundenţă de legume de sezon proaspete, iar „produsele autohtone se deosebesc prin calitate şi prospeţime de loturile de legume şi fructe din import sau comerţ intracomunitar, care prezintă în marea lor majoritate un grad de deshidratare, sunt mai fade, fără caracteristici apreciate de consumatori, multe specii de fructe fiind frecvent protejate contra deshidratării prin ceruire fină”.
Reprezentanţii Ministerului Agriculturii mai precizează că legumele şi fructele provenite din import sau din comerţ intracomunitar „pierd din prospeţime şi fructuozitate, prin transport şi depozitare, de regulă fiind recoltate înainte de maturare pentru a rezista la transport şi depozitare”.
Pe de altă parte, mai arată sursa citată, legumele şi fructele româneşti sunt „produse de persoane fizice sunt, în totalitate, obţinute prin metode tradiţionale, moştenite în gospodăria ţăranului roman, sunt crescute pe sol, fertilizate în principal organic, irigate prin brazdă sau picurare, ceea ce le conferă calităţi organoleptice şi însuşiri culinare deosebit de apreciate”, iar produsele româneşti ”sunt recoltate şi aduse în pieţele agroalimentare spre a fi oferite consumatorilor în aceeaşi zi, sau cel mai târziu, în ziua următoare recoltării, ceea ce le conferă prospeţime şi savoare specifice”.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie