Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8171 - 26 apr 10:25

Record culinar la Braşov: cea mai mare porţie de fasole bătută

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 10 august 2016

2.000 de porţii gătite „live”, la Vegetarian Grand Prix

Record culinar la Braşov: cea mai mare porţie de fasole bătută

Cea mai mare porţie de fasole bătută cu ceapă prăjită din lume a fost preparată la cupa Vegetarian Grand Prix, competiţie găzduită de centrul de evenimente Lux Divina din Braşov în weekendul trecut. Recordul a fost omologat de către International Culinary Records, Culinary World Records Department şi diploma a fost acordată organizatorilor competiţiei - Centrul Lux Divina, Culinary Association Euro East Alternative şi Euro Toqes România.
Peste 2.000 de porţii din fasolea bătută preparată în mod tradiţional au fost servite din gigantica tavă, iar preparatul a impresionat nu numai prin cantitate, ci şi prin gustul său excelent. Acesta a fost doar unul dintre momentele inedite ale competiţiei organizată de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA) - membră în World Association of Chefs Societies, Euro Toques România şi centrul de evenimente Lux Divina. Ajunsă la a doua ediţie, competiţia a devenit un eveniment de marcă în lumea rarefiată a bucătăriei ridicată la rang de artă.
Un număr dublu de bucătari profesionişti faţă de ediţia anterioară (80 faţă de 40 anul trecut) s-au întrecut să prepare cele mai surprinzătoare şi gustoase preparate vegetariene şi raw vegane, în concursul de artă culinară şi de cofetărie, proba de gătit live şi marea finală. Medalia de aur la secţiunea Lacto Ovo Vegetarian a revenit chef-ilor de la Lux Divina, iar la competiţia pe echipe, aceeaşi echipă şi-a adjudecat medalia de bronz. În finalul competiţiei, juriul internaţional a realizat o demonstraţie culinară de înaltă clasă în faţa unui public numeros.
Evenimentul îşi doreşte să promoveze alimentaţia vegetariană în rândul românilor şi să demonstreze cu ajutorul specialiştilor că se pot crea preparate extrem de variate, hrănitoare şi spectaculoase.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie