leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7027 - 14 aug 16:53

Renovate şi modernizate, pot concura cu spitalele private

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 27 octombrie 2017

Secţia Pediatrie II şi Laboratorul de Analize Medicale au fost redeschise la Spitalul Clinic de Copii. CJ a alocat în acest an Spitalului de Pediatrie aproape 3 milioane de lei

Renovate şi modernizate, pot concura cu spitalele private

Secţia Pediatrie II şi Laboratorul de Analize Medicale au fost redeschise la Spitalul de Copii. Renovate şi modernizate, spaţiile de aici concurează acum cu cele din spitalele private în privinţa condiţiilor oferite, iar aparatura de ultimă generaţie asigură un act medical de calitate.

Secţia Pediatrie II, renovată în totalitate
Cu 45 de paturi destinate aproape exclusiv pacienţilor cu boli respiratorii, Secţia Pediatrie II a fost renovată în totalitate. Saloanele au fost recompartimentate şi dotate cu grupuri sanitare, s-au montat uşi şi geamuri termopan, a fost schimbat mobilierul vechi şi au fost înlocuite reţelele de utilităţi şi instalaţiile de oxigen, aspiraţie şi fluide din cadrul saloanelor. Aceste lucrări au costat aproximativ 500.000 de lei.
„Ne simţim foarte bine, condiţiile sunt foarte bune, căldură, mâncarea bună, totul e bine, suntem îngrijiţi bine. În spital am fost pe alte secţii, când nu erau renovate, dar acum e bine”, ne-a spus ieri o mămică, internată cu micuţul ei.
„Aş putea spune o pătrime - o concime din internările din acest spital au loc pe această secţie şi am reuşit să le asigurăm pacienţilor sursă de oxigen cu asipraţie modernă, să aibă condiţii hoteliere, fiecare salon să aibă o baie civilizată”, a subliniat medic primar pediatru dr. Maria Mitrică, şef Secţia Clinică Pediatrie II.Spitalul de Copii ar putea avea Laborator acreditat
Laboratorul a trecut şi el printr-o renovare completă, ale cărei costuri au ajuns la 150.000 de lei. Încăperile şi holul au fost zugrăvite, s-au înlocuit geamurile şi uşile cu unele de termopan, s-a montat linoleum nou şi au fost schimbate reţelele şi instalaţiile. Conducerea unităţii susţine că partea de infrastructură e rezolvată pentru mult timp de acum încolo. De asemenea, s-au realizat investiţii în aparatură medicală care au totalizat peste 200.000 de lei. Practic, cu aceşti bani primiţi din vistieria CJ Braşov, s-a achiziţionat un sistem automat de identificare microbiană şi antibiogramă, de care Spitalul Clinic de Copii n-a dispus până în prezent şi cu ajutorul căruia se vor obţine rezultate rapide şi precise pentru o gamă largă de investigaţii de laborator. De asemenea, s-au cumpărat două microscoape, o centrifugă, o masă de lucru şi un spălător de inox cu patru cuve.
„Sper ca anul viitor să mai cumpără aparatură şi să reuşim să îl acredităm. Asta va însemna analize de maximă siguranţă şi încredere şi pot fi folosite şi în alte locuri”, a precizat dr. Liviu Muntean, managerul Spitalului Clinic de Copii Braşov.Două paturi pentru îngrijirea „marilor arşi”, în Compartimentul de Chirurgie Plastică  
Pe lângă aceste investiţii, mai există lucrări în derulare, finanţate tot din bugetul judeţean, care se vor încheia până la finele acestui an. Este vorba despre realizarea unor reparaţii şi renovări la Secţia de Chirurgie Pediatrică şi la Compartimentul de Chirurgie Plastică, proiecte menite să crească gradul de confort al micilor bolnavi. 557.000 de lei au fost alocate pentru lucrările de la Secţia de Chirurgie Pediatrică – ce dispune de 20 de paturi, în timp ce 476.000 de lei au fost destinate investiţiilor realizate la Compartimentul de Chirurgie Plastică, în cadrul căruia există 10 paturi. În cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică va fi amenajat şi dotat un salon special pentru marii arşi, 2 din cele 10 paturi fiind destinate în acest sens. Au fost cumpărate patrui speciale, care sunt foarte scumpe.
Totodată, conducerea spitalului a cumpărat în acest an 120 de paturi noi pentru saloane, dar şi paturi speciale pentru Secţia de ATI.Aproape 3 milioane pentru Spitalul de Copii, doar în acest an
În bugetul Consiliului Judeţean, pe anul 2017 s-a prevăzut suma totală de 2.995.360 de lei pentru Spitalul Clinic de Copii Braşov. După cum a precizat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, „anul acesta am alocat cât s-a executat practic în două mandate. Sănătatea, pentru Executivul şi Legislativul Consiliului Judeţean reprezintă o prioritate”. „Eu îmi doresc ca Braşovul să devină un judeţ al performanţei în Sănătate şi ştiu că pentru a cere acest lucru, trebuie mai întâi să oferim condiţii celor care lucrează în sistemul sanitar. Tocmai de aceea am luat toate măsurile pentru ca spitalele pe care le avem în subordine să dispună de fonduri suficiente atât pentru lucrările curente, cât şi pentru investiţii în modernizări şi dotări cu aparatură de înaltă performanţă. Spitalul Clinic de Copii este un exemplu elocvent pentru ceea ce înseamnă o unitate medicală modernă şi performantă. În acelaşi timp facem tot posibilul ca medicii noştri să nu mai plece din sistem. Consiliul Judeţean Braşov a fost primul din ţară care a acordat stimulente lunare, în valoare totală de 40.000 de lei, cadrelor medicale din spitale, ceea ce vom face şi pe viitor”, a mai spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Holul şi scara principală - renovate până la finalul anului
Un alt proiect care se va termina până în decembrie 2017 este renovarea holului şi a scării principale din spital. El va consta în zugrăvirea pereţilor, vopsirea balustradei, înlocuirea geamurilor cu tâmplărire PVC şi a pardoselii din mozaic cu un linoleum modern. Costurile sunt estimate la 150.000 de lei, bani alocaţi de administraţia judeţeană.

UPU de la Spitalul de Copii, modernizat şi exptins cu bani europeni
Pentru anul viitor, conducerea Spitalului Clinic de Copii Braşov, cu sprijinul Consiliului Judeţean, îşi propune să depună la ADR Centru un proiect privind extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, pentru care să acceseze fonduri europene disponibile pe Axa prioritară 8: Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Această amplă investiţie este estimată la 1,5 milioane de euro. În prezent proiectul este în faza de elaborare, CJ Braşov alocând spitalului 100.000 de lei pentru pregătirea documentaţiei. Potrivit managerului Liviu Muntean, spitalul braşovean este „eligibil fără concurenţă”, trebuie doar să depună proiectul. Spitalul Clinic de Copii are 225 de paturi. Potrivit managerului, din punct de vedere al personalului, Spitalul „stă bine”, cu excepţia UPU, unde ar mai fi nevoie de personal, pentru că şi prezentările aici sunt multe, media este de 120 de pacienţi în 24 de ore.  

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional