Curs BNR

1 EUR = 4.9764 RON

1 USD = 4.6687 RON

1 GBP = 5.8125 RON

1 XAU = 357.7647 RON

1 AED = 1.2712 RON

1 AUD = 2.9982 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.8906 RON

1 CAD = 3.3943 RON

1 CHF = 5.1404 RON

1 CNY = 0.6447 RON

1 CZK = 0.1970 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0966 RON

1 HUF = 1.2610 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0228 RON

1 KRW = 0.3383 RON

1 MDL = 0.2591 RON

1 MXN = 0.2704 RON

1 NOK = 0.4231 RON

1 NZD = 2.7527 RON

1 PLN = 1.1514 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4259 RON

1 TRY = 0.1438 RON

1 UAH = 0.1172 RON

1 XDR = 6.1447 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8168 - 23 apr 09:37

Resturile de ieri în meniul de azi

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 02 mai 2018

Protecţia Consumatorilor a pus lacătul pe un restaurant din Piaţa Sfatului unde carnea strânsă de pe mese era congelată şi folosită a doua zi

Resturile de ieri în meniul de azi

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au efectuat duminică un control operativ în zece unităţi din municipiul Braşov, pentru a vedea în ce condiţii sunt oferite servicii de alimentaţie publică braşovenilor şi turiştilor, având în vedere minivacanţa de 1 Mai.
Din păcate, controalele au relevat situaţii incredibile pentru această oră. În cartierul Noua, la lac, Restaurantul Pescăruşul funcţiona fără autorizaţie de construcţie. Mai mult, condiţiile de igienă şi produsele alimentare expirate completau tabloul serviciilor oferite clienţilor de această unitate.
Însă, de departe, cea mai gravă situaţie a fost identificată în Piaţa Sfatului, la Vlahia Resturant & Lounge, arată newsbv.ro. Cum restaurantul nu se afla la prima abatere, comisarul şef Sorin Susanu a luat decizia închiderii temporare a unităţii. „Am luat decizia închiderii acestei unităţi, după ce la alte două controale anterioare am găsit mari deficienţe şi le-am dat termene să remedieze problemele identificate. Carnea rămasă de la mese era congelată şi, probabil, ulterior, era refolosită, mâncarea în oale era depozitată pe scări, am găsit şi alimente expirate”, a declarat Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului. Acesta a mai informat că, la o covrigărie de pe strada Republicii, salamul şi cremvuştii erau ţinuţi în frigider, fără ca acesta să fie conectat la reţeaua electrică, aici fiind găsite şi produse expirate. Unitatea a fost şi ea sancţionată cu amendă.  „În schimb, pot să dau şi un exemplu pozitiv. La un magazin de încălţăminte era afişat un anunţ cu o reducere de 80%, care s-a dovedit a fi real…”, a declarat Sorin Susanu. Acesta a precizat că miercuri va anunţa Primăria şi celalte instituţii abilitate pentru a obliga agenţii economici găsiţi în neregulă să intre în legalitate.
 

+8 -0

Comentarii

Gerula

2018-05-02 16:58:44


„Melove”, ăștia ca tine numai cu așa ceva ar trebui hrăniți. Dar nu în libertate ci la Codlea, este un stabiliment acolo unde s-ar putea caza ăia de nu respectă regulile de igienă și sanitare în unitățile de comerț și alimentație publică. Să vedem ce mai crezi după aia.

nemet mihai

2018-05-02 16:53:42


sal. vrajala mare in accest articol. acum am fost la lac in noua in plimbare si restaurant pescarusul este deschis iar in piata sfatului Vlahia functioneaza perfect . de ce mintiti lumeaaa cu stiri false?

Florin

2018-05-02 12:52:05


Melove fa un experiment, de ce nu ceri tu carnea aceea sa o mananci acasa si sa vezi daca nu carecumva te imbolnavesti? Daca nu te imbolnavesti ai putea fi exemplu si am putea toti sa credem ca nu conteaza in ce fel mentinem stocul de carne (pe scari, pe rafturi samd) ca uite exista un/o Melive care e tare de stomac si nu s-a imbolnavit. In cazul in care carnea era pentru vreun adapost canin trebuia tinuta in aceleasi conditii ca si cum ar fi fost destinata consumului uman. Sau poate crezi ca daca era destinata cainilor (acestia fiind animale) iarasi nu conteaza daca moare vreunul din cauza conditiilor improprii in care s-a tinut carnea? Vezi, iar ne repezim sa punem etichete inainte sa analizam situatia. O zi frumoasa si felicitari autoritatilor. Sper sa inspecteze cat mai multi pana le intra in cap tuturor ca exista reguli si proceduri de urmat mai ales in alimentatia publica.

Melove

2018-05-02 08:35:14


Mda!carnea congelata daca au acte de proveniență, factura...sa ateste valabilitatea, nu cred ca ar fi asa o problema(nu trebuie congelat carnea sau?...)!!! cat ca le a ramas friptura gatita si au congelat, imi suna a sabotaj chiar de la cei care lucrează acolo (poate vroiau sa dea carnea la un adăpost de câinii, exemplu)! Au îmbolnăvit oamenii de vreo boala?!... nu cred!

rammstein

2018-05-02 07:17:53


si crezi ca numai acolo se intampla asa ceva ??...vezi mancatoriile din marketuri...

Antonov

2018-05-02 06:36:47


Localul nu se cheama cumva "La Gustari" ?? pacat a fost un local de renume in inima targului

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie