leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7106 - 06 dec 17:00

Şapte noi specialităţi din carne au fost incluse în lista de produse tradiţionale româneşti

Autor:

Publicat la 14 august 2019

Ministerul Agriculturii a acordat încă şapte atestate pentru produse tradiţionale din judeţele Galaţi, Caraş-Severin şi Buzău, informează instituţia.
În judeţul Galaţi, producătorul SC Verdesi & Co a primit atestat pentru patru produse tradiţionale obţinute din carne de porc provenită din fermele proprii: Muşchiuleţ de porc Ilinca, Cotlet haiducesc a lui Zamfir, Costiţă afumată Ilinca, Cârnaţi de porc a lui Ignat. Denumirea de „Muşchiuleţ de porc Ilinca” s-a transmis din generaţie în generaţie, iar reţeta este una specifică ce presupune prepararea bucăţilor de carne prin maturare şi condimentare cu cimbru şi alte condimente, înainte de afumare. „Cotletul haiducesc a lui Zamfir” este obţinut din cotlet de porc, maturat în baiţ de condimente, timp de 6-14 zile. „Costiţa afumată Ilinca” este un produs obţinut din piept de porc dezosat maturat timp de 6-14 zile în baiţ de condimente naturale tradiţionale şi sare.  „Carnaţii de porc a lui Ignat” afumaţi tradiţional se obţin din materii prime autohtone: carne de porc, slănină de porc, sare, condimente naturale.
În judeţul Caraş Severin a fost acordat un atestat de produs tradiţional pentru „Cârnaţi din carne de capră ca la Soceni”. Aceştia se obţin din carne proaspătă de capră, rasa Albă de Banat şi pulpă de porc din gospodăria producătorului, afumaţi la fum natural.
În judeţul Buzău a fost acordat atestat de produs tradiţional pentru „Salamul Casa Râmniceană” şi pentru ”Cârnaţii crud-uscaţi Casa Râminceană”. Salamul este un preparat culinar din carne de porc şi vită cu o metodă de prelucrare autentică şi invariabilă, iar toate operaţiunile de prelucrare sunt executate manual. „Cârnaţii crud-uscaţi Casa Râminceană” sunt preparaţi din carne de oaie şi porc preluată de la crescători din zonă, cît şi de la fermele proprii, iar procedeul de afumare accentuează valoarea tradiţională a produsului finit.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional