Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 22:27

„Şcoala altfel” în atelierul de bomboane de ciocolată, care se va închide astăzi

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 31 martie 2017

„Şcoala altfel” în atelierul de bomboane de ciocolată, care se va închide astăzi

Expoziţia „Bonbons, Chocolat, Caramels-Istoria ciocolatei la Braşov” de la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului mai poate fi vizitată doar astăzi. Ieri au fost susţinut ultimele ateliere de fabricare a ciocolatei, la care au participat elevi braşoveni, în cadrul programului „Şcoala altfel”.
Elevii au aflat ce înseamnă ciocolata adevărată de la un chef patiser pasionat de ciocolată,   braşoveanul Alexandru Pandrea. Lecţia a început cu ingredientul de bază pentru o ciocolată delicioasă: păstaia arborelui din care se extrag boabele de cacao. Din acestea se obţine mai apoi masa de cacao sub formă de pulbere şi untul de cacao, ingrediente cele mai importante pentru un produs de calitate. Nu totul se rezumă însă la ingrediente. „Mai este nevoie de pasiunea pentru ciocolată, deoarece nu oricine şi nu oricum poate lucra cu ciocolată, are nevoie de o anumită temperare, de o anumită răbdare pentru a ieşi aşa cum trebuie de fiecare dată”, a spus Alexandru Pandrea (foto).

Bineînţeles a venit şi momentul degustării. Fiecare elev a primit un bănuţ de ciocolată belgiană brută pe care copiii au fost sfătuiţi să o savureze, nu să o mestece. Produsul neprocesat a fost apoi amestecat într-o maşină specială şi turnat în forme, care trebuie încălzite înainte. Tava cu forme trebuie să stea la frigider, apoi sunt scoase şi servite. Cei prezenţi,  au fost foarte impresionaţi şi încântaţi de ce au aflat. „Mi s-a părut foarte interesat, este o experienţă nouă şi n-am crezut că ciocolata are atâtea calităţi şi sunt f bucuroasă că sunt aici”, ne-a spus un elev. „Mi s-a părut foarte interesantă această explicaţie nu am crezut că ciocolata are o istorie atât de bogată şi mi s-a părut foarte interesat modul de creare a ciocolăţii”, ne-a spus un alt elev.
„Ne-am gândit să marcăm finalul acestei expoziţii dedicate instoriei ciocolatei la Braşov cu ateliere de bomboane de ciocolată organizate în cadrul programului «Şcoala altfel». De-a lungul expoziţiei am avut foarte mulţi vizitatori, reacţiile au fost pozitive, au venit foarte mulţi lucrători ai fabricilor de ciocolată din Braşov. A fost într-adevăr o expoziţie care a strârnit un interes în comunitatea locală şi ne bucurăm de acest lucru”, a încheiat Camelia Neagoe (foto), muzeograf, Muzeul Civililizaţiei Urbane.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie