Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 18:08

Şcoala internaţională de primăvară dedicată gastronomiei, la Braşov

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 24 aprilie 2018

Peste 40 de studenţi şi profesori din Franţa, Polonia şi România participă la Şcoala de primăvară dedicată gastronomiei, organizată de Asociaţia American European Education în cadrul proiectului European Food Education Season, co-finanţat prin programul european Erasmus+. Şcoala a început de ieri şi se va încheia în 28 aprilie.
Tema centrală - Pădurea Sălbatică, s-a regăsit în toate activităţile planificate pentru participanţi.  Astfel, sunt organizate la sediul American Hotel Academy, demonstraţii culinare de preparate având la bază carnea de vânat, ciupercile sau fructele de pădure. De asemenea, în program sunt incluse competiţii culinare între studenţi, cât şi vizite de studiu în împrejurimi şi degustări de vin spumant. Dezbaterile desfăşurate pe teme precum „Parcursul preparatelor locale până pe masa restaurantelor”, sau „Vânatul. Aspecte etice şi legale”, reunesc studenţi, lectori, antreprenori, maeştrii bucătari şi specialişti în domeniu atât din România, cât şi din Franţa sau Polonia. Scopul lor este de a identifica provocări, dar mai ales de a găsi soluţii şi de a crea un schimb de bune practici între cele trei ţări.
Proiectul „European Food Education Season” este co-finanţat prin programul european Erasmus+ şi are ca obiectiv principal păstrarea moştenirii culinare şi culturale, promovarea şi dezvoltarea educaţiei cu privire la cultura culinară locală. Durata proiectului este de trei ani şi reuneşte şapte parteneri din trei ţări europene.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie