Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 03:16

Şeful CJ Braşov, Claudiu Coman, dezamăgit de consilierii PSD

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 27 ianuarie 2016

„Partidul meu este Braşovul şi îi rog pe colegii consilieri să nu mai politizeze actul administrativ”

Şeful CJ Braşov, Claudiu Coman, dezamăgit de consilierii PSD

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman (foto), se arată dezamăgit de atitudinea „colegilor de la PSD”, care în interiorul grupului lor politic au modificat încadrările bugetare ale judeţului exact aşa cum au dorit, însă n-au votat bugetul pe localităţi.
„Sunt surprins de faptul că am fost acuzat de către liderul de grup PSD, pe un post de televiziune, că am făcut un buget politic, atâta vreme cât sumele au fost alocate pe criterii strict administrative. Desigur, bugetul ar fi putut avea şi o latură politică, dar am considerat că acest lucru trebuie să se realizeze în interiorul grupurilor politice reprezentate în Consiliul Judeţean, având în vedere că acestea cunosc cel mai bine realităţile fiecărei localităţi şi necesităţile primarilor. Fiind vorba despre sume de echilibrare bugetară, bani alocaţi în principal arieratelor, investiţiilor şi proiectelor, ne-am gândit – la fel cum se întâmplă în cazul fondurilor europene, că unitatea de măsură trebuie să fie cetăţeanul şi raportarea trebuie să se facă la numărul de locuitori. În acest fel s-a ajuns la anumite procente care totalizate la nivelul grupurilor politice au dat următoarele rezultate: 75% dintre locuitorii judeţului sunt în localităţi conduse de primari PNL, 21% sunt în localităţi cu primari PSD şi 4% reprezintă populaţia din comunele conduse de primari UDMR. Având în vedere că la nivelul judeţului Braşov ponderea populaţiei maghiare este de 8% şi că numeroşi cetăţeni din această etnie trăiesc în localităţi conduse primari PNL şi PSD, am propus alocarea a trei procente din sumele ce ar fi revenit PNL-ului şi a unui procent din cele ale PSD, astfel încât aceste fonduri să fie destinate realizării unor proiecte specifice comunităţii maghiare din localităţile cu populaţie majoritar română”, a precizat Coman.
Coman spune că, la nivelul grupului PNL, s-a decis ca sumele alocate unităţilor administrativ-teritoriale prin bugetul de echilibrare să ţină cont şi de alte proiecte aflate în derulare, de Programul Naţional de Dezvoltare Locală, precum şi de situaţia financiară a primăriilor, în aşa fel încât acestea să nu ajungă în blocaj financiar şi în incapacitate de plată, ceea ce corespunde întocmai sarcinii de coordonare şi cooperare cu primăriile pe care trebuie să şi-o asume Consiliul Judeţean ca autoritate a administraţiei publice locale.
„De altfel, am respectat toate procedurile legate de activitatea în comisiile de specialitate ale CJ, de prezentare publică a materialelor prin intermediul postării on-line, de trecere a lor prin filtrul Delegaţiei Permanente a Consiliului Judeţean pentru asigurarea unei transparenţe totale. Tocmai de aceea regret faptul că dacă începând cu decembrie 2014, când am preluat mandatul, nu am avut abţineri sau voturi politice grupat împotrivă la proiectele de hotărâri promovate de executivul CJ, de această dată şi total pe nedrept am fost catalogat că am făcut o împărţire politică a bugetului. Mai mult decât atât, să nu uităm faptul că municipiul Braşov, şi datorită faptului că are un buget de trei ori mai mare decât cel al judeţului, a primit anul acesta doar un milion de lei din cele 26 de milioane de lei pe care le-am avut la dispoziţie. Ce s-ar fi întâmplat, dacă luam în calcul şi Braşovul din punctul de vedere al ponderii populaţiei? Ar fi trebuit să-i alocăm din start 13 milioane de lei. Nu a fost cazul, deoarece la nivelul conducerii Primăriei Braşov şi a Consiliului Judeţean Braşov funcţionează un gentlemen agreement care a permis să direcţionăm fondurile bugetare spre celelalte localităţi care au mare nevoie de sprijinul nostru”, a mai arătat sursa citată.
Acesta speră ca, în şedinţa din 3 februarie, când se va vota bugetul propriu al Consiliului Judeţean Braşov, „să nu ne mai confruntăm cu o situaţie de acest gen, să mergem în continuare pe principiul solidarităţii şi să nu mai ajungem să politizăm discursul doar de dragul de a politiza şi doar pentru că se apropie campania electorală. Intervenţiile mele din cadrul şedinţelor de plen au fost toate de natură administrativă. Am plecat la drum în Consiliul Judeţean ca să facem administraţie, nu politică. N-aş fi dorit să intervin public cu aceste clarificări, însă am fost revoltat de faptul că a apărut declaraţia conform căreia executivul CJ ar fi făcut împărţirea bugetară pe criterii politice, în ciuda faptului că ea a fost clar făcută pe criterii administrative. Partidul meu este Braşovul şi îi rog pe colegii consilieri PSD să nu mai politizeze actul administrativ făcut cu obiectivitate, în beneficiul tuturor cetăţenilor judeţului!”
 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie