Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 01:55

Suma uriaşă pe care o alocă Uniunea Europeană pentru distribuirea de lapte, legume şi fructe în şcolile româneşti

Autor:

Publicat la 03 sepembrie 2019

Programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume şi lapte în şcoli va fi reluat în anul şcolar 2019-2020, prin alocarea a 18 milioane de euro, din care 6,86 milioane de euro pentru fructe şi legume şi 10,8 milioane euro pentru lapte.
Un comunicat al Comisiei Europene precizează că în fiecare an şcolar, acestui program i se alocă o sumă totală de 250 de milioane de euro. Pentru 2019-2020, au fost alocate 145 de milioane euro pentru fructe şi legume şi 105 milioane euro pentru lapte şi produse lactate. Deşi participarea la program este facultativă, toate statele membre ale UE au ales să participe, fie la o parte a programului, fie la întregul program. Alocările naţionale pentru ţările UE care participă la program în acest an şcolar au fost aprobate şi adoptate de Comisia Europeană în luna martie 2019. De asemenea, ţările pot completa ajutoarele UE cu fonduri naţionale.
Peste 20 de milioane de copii au beneficiat de acest program în anul şcolar 2017-2018, această cifră reprezentând 20 % din copiii din întreaga Uniune Europeană.
Statele membre pot decide modalitatea de punere în aplicare a programului, inclusiv tipurile de produse pe care le vor primi copiii sau tema măsurilor educative instituite. Totuşi, alegerea produselor distribuite trebuie să se bazeze pe consideraţii legate de sănătate şi de mediu, de caracterul sezonier, de disponibilitate şi de varietate.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie