Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 09:43

Un american la Braşov, în căutarea fripturii de urs perfecte

Autor:

Publicat la 24 februarie 2017

David Jenison spune că a fost provocat la aventură după ce a auzit că există şanse mari să fie chiar el ospăţ pentru ursul brun

Un american la Braşov, în căutarea fripturii de urs perfecte

David Jenison, un jurnalist care scrie pentru publicaţia „Paste Magazine”, din Los Angeles, a făcut o recenzie foarte interesantă despre vizita pe care a făcut-o în România, mai exact în Braşov, în căutarea unei experienţe culinare unice: friptura haiducească de urs brun, pregătită la Restaurantul „Casa Pădurarului” din Braşov, arată BizBrasov.ro.
Aventura lui David Jenison începe în Braşov într-un hostel. Proprietarul hostelului, Eugen, se oferă să-i facă un tur al ţinutului lui Dracula şi al cetăţii sale. De înadată ce află că este din Los Angeles, românul îi povesteşte americanului că unii oameni numesc Braşovul şi Holywood, datorită faptului că pe vârful Muntelui Tâmpa din centrul oraşului scrie mare Brasov, exact ca în cetatea filmului american. David Jenison află de la gazda sa şi că pe vârful Tâmpa se află un restaurant unde se mănâncă urs, dar este avertizat să aibă grijă, pentru că au fost probleme cu urşii care au mâncat meseni. „Mulţi ţigani culeg fructele de pădure de pe munte şi cum nu mai au ce să mănânce, urşi se apropie din ce în ce mai mult de oraş. Restaurantul este chiar în vârful muntelului şi uneori urşii se duc acolo să caute de mâncare. Unii oameni care s-au dus în pădure să mănânce carne de urs, au sfârşit prin a fi ei înşişi hrană pentru urs”, i-a mărturisit Eugen. Articolul lui David Jenison aminteşte de câteva incidente din oraş, când urşii au atacat oameni, dar şi despre faptul că România este pe locul doi în Europa la populaţia de urşi bruni.
Deşi ştie că are în faţă o călătorie culinară riscantă, David se aventurează prin pădure şi încearcă să găsească restaurantul „Casa Pădurarului”. „Braşovul, cel puţin acum, nu este un oraş uşor de parcurs. Aşa cum mi-a explicat Eugen, primăria oraşului a încetat să mai pună semne indicatoare din metal, pentru că oamenii le-ar lua şi le-ar vinde la fier vechi”, scrie jurnalistul în articolul său. În final, jurnalistul găseşte restaurantul şi comandă friptura haiducească de urs. „Deşi m-am aşteptat mai degrabă la o supă, restaurantul mi-a servit ursul sub formă de medalioane îmbrăcate în mult sos, cu un gust diferit de ursul grizzly pe care l-am mâncat în nordul Rusiei. Acest urs a fost mult mai delicat, posibil datorită faptului că era preparat în sos, şi mi s-a părut mai mult o tocană tradiţională de vită, dar cu o savoare diferită. M-am gândit că poate nu mi-au servit urs, ci elan, dar sincer, nu aş ştii să fac diferenţa”, a scris americanul. Articolul se încheie cu o concluzie pozitivă: românii prepară mâncăruri din urs brun mult mai delicioase decât o fac ruşii.

+3 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie