Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 17:07

Vechile reţete ale Transilvaniei, reinterpretate de bucătari din Braşov şi Sibiu

Autor:

Publicat la 03 iulie 2019

Vechile reţete ale Transilvaniei, reinterpretate de bucătari din Braşov şi Sibiu

Lansarea cărţii de reţete din Transilvania, „Bucate de prin sate”, va avea loc astăzi, în Şura Albă de la Viscri 32 în deschiderea festivalului de gastronomie la sat Imbold Nativ. Ea adună poveşti, gusturi şi obiceiuri uitate, arătând faptul că mâncarea nu este doar hrană, ci şi ritualul, gătitul, trebuie să fie mereu precedat de buna intenţie a folosirii ingredientelor.
Cărticica „Bucate de prin sate”, descoperă, susţine, documentează şi reinterpertează reţete vechi, promovând totodată restaurante şi bucătari responsabili, care respectă principiile Slow Food: sănătos, curat şi corect.
Secretele gastronomiei transilvănene vor fi descoperite în bucătărie la prepararea a 24 de reţele printre care: Întinsură din zer, caş şi burduf cu pută de mălai (Oana Irina Coată), Cartofii ciobanului răzăliţi cu cârnaţi de casă copţi (Mara-Elena Oană) sau Ciorbă săsească de mereu (Mama Gerda).
Secretele gastronomiei transilvănene au fost bucate reinterpretate de Oana Irina Coantă – Slow Food Ţara Bârsei / Bistro de l’Arte Braşov, Mara Oană – Viscri 32 – Blue House and White Barn Restaurant, Chef Melinda Teohari, Mama Gerda – Viscri 22, Tanti Vio – Viscri 125, chef Horia Şimon – Clubul Gastronomic Transilvan, chef Ioan Bebeşelea – Slow Food Sibiu, chef Daniel Joa – Slow Food Sibiu, Chef Mihai Toader – Fragmente, 2 Women Chefs – proiect culinar feminin.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie