leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6658 RON

1 USD = 4.0493 RON

1 GBP = 5.3102 RON

1 XAU = 159.3087 RON

1 AED = 1.1024 RON

1 AUD = 2.8934 RON

1 BGN = 2.3856 RON

1 BRL = 1.0981 RON

1 CAD = 3.1071 RON

1 CHF = 4.0769 RON

1 CNY = 0.5837 RON

1 CZK = 0.1805 RON

1 DKK = 0.6254 RON

1 EGP = 0.2261 RON

1 HUF = 1.4494 RON

1 INR = 0.0551 RON

1 JPY = 3.5981 RON

1 KRW = 0.3572 RON

1 MDL = 0.2380 RON

1 MXN = 0.2144 RON

1 NOK = 0.4931 RON

1 NZD = 2.6609 RON

1 PLN = 1.0868 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0618 RON

1 SEK = 0.4520 RON

1 TRY = 0.7283 RON

1 UAH = 0.1445 RON

1 XDR = 5.6416 RON

1 ZAR = 0.2849 RON

Editia 6829 - 19 oct 04:16

Centrul României a votat pentru Aeroport la Braşov

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 28 sepembrie 2017

Reprezentanţii celor şase judeţe din ADR Centru au decis ca aeroportul de la Braşov să fie declarat proiect de interes regional şi vor cere Guvernului să includă proiectul în Masterplanul de Transport

Centrul României a votat pentru 
Aeroport la Braşov

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea a anunţat miercuri că, în şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru din cadrul ADR Centru, ce s-a desfăşurat în 26 septembrie la Sfântu Gheorghe, pe lângă cele 7 puncte de pe ordinea de zi, a fost inclus încă unul, referitor la aeroportul de la Braşov-Ghimbav.
Astfel, cu unanimitate de voturi, membrii consiliului au decis ca aeroportul de la Braşov să fie declarat proiect de interes regional şi susţinut de toate cele 6 judeţe (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu) şi de ADR Centru. Totodată, Consiliul pentru Dezvoltare Regională va transmite Ministerului Transporturilor o solicitare de modificare a Masterplanului General de Transport, în sensul includerii aeroportului de la Braşov-Ghimbav pe lista investiţiilor strategice pentru dezvoltarea transportului din România.
„Am avut o şedinţă despre prioritizarea unor proiecte, cum ar fi, de exemplu, terminalele intermodale pe calea ferată, care am considerat că sunt necesare în judeţ şi în Regiunea Centru. De asemenea, propunerea primarului Braşovului, George Scripcaru, şi a noastră, a fost şi cea referitoare la aeroportul de la Braşov, un proiect de maximă importanţă pentru Regiunea Centru. În cadrul Consiliului de Dezvoltare Regională am decis să înaintăm Guvernului solicitarea includerii acestui obiectiv în Masterplanul de Transporturi, care este aprobat de Bruxelles. Demersurile ar urma să fie făcute de Guvern, dacă va considera de cuviinţă. Noi, Regiunea 7 Centru am considerat că este un proiect prioritar”, a declarat Veştea.
Dacă aeroportul ar fi inclus în Masterplanul de Transporturi, preşedintele CJ a precizat că „ar exista posibilitatea accesării fondurilor europene pentru finalizarea aeroportului. De asemenea, pentru realizarea unor lucrări la acest obiectiv de investiţii, s-ar putea şi obţine fonduri de la bugetul de stat. Într-o astfel de situaţie, s-ar considera că aeroportul este important pentru România, nu numai pentru braşoveni”.
De altfel, a continuat reprezentantul administraţiei judeţene, nici aeroportul de la Târgu Mureş nu este considerat obiectiv prioritar de către Guvernul României, astfel că nici pentru acest obiectiv nu se pot obţine finanţări europene sau guvernamentale pentru lucrări de modernizare.

Importanţa proiectului, recunoscută de Ministerul Dezvoltării Regionale
La rândul său, primarul Braşovului, George Scripcaru a afirmat că „având în vedere şi faptul că reprezentanţii ADR şi-au dat acordul de a asigura asistenţa necesară şi de a coordona demersurile noastre, cred că pot spune că astăzi Braşovul a făcut un mare pas înainte. Mă bucur că şi reprezentanţii celor două judeţe unde există aeroporturi, Sibiu şi Mureş, şi-au dat acordul de a sprijini demersul nostru, mai ales că, dacă ne uităm în Regiunea Nord-Vest, dintre cele 6 judeţe, 4 au aeroporturi. Având în vedere faptul că la nivelul Braşovului există un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă - realizat cu finanţare de la Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) şi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - care include şi aeroportul ca proiect prioritar, consider că ar trebui ca şi Ministerul Transportului să ţină cont de acest document, asumat şi de MDRAPFE, şi să modifice Materplanul de Transport prin includerea proiectului aeroportului de la Braşov-Ghimbav”.
Pe lângă sprinjinul reprezentanţilor celor 6 judeţe, oficialii braşoveni speră că demersurile privind includerea proiectului aeroportului în Masterplanul de Transporturi vor fi susţinute şi de parlamentarii de  Braşov, iar la nivel guvernamental, de reprezentanţii PSD-ALDE.
Judeţul Braşov a fost reprezentat Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru de preşedintele CJ Adrian Veştea, primarul Braşovului, George Scripcaru, coordonatorul Polului de Creştere Braşov, Mihai Veştea, primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş şi de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Silviu Costea.

Detalii despre debutul lucrărilor, în articolul „Peste 42 milioane de lei pentru suprafeţele de mişcare de la Aeroportul Braşov”.

 

+8 -0

Comentarii

Lazar

2017-09-28 13:28:00


Ar fi bine ca toti parlamentarii brasoveni infrunte cu cei pesedisti sa-si dea demisia din partidele lor daca Guvernul nu sprijina finalizarea aeroportului din Brasov.Miticii si sudistii nu stiu decat de frica.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Speriaţi de România

  Agenţia Europeană a Medicametului (AEM) avertizează că ar putea pierde 70% din personal dacă Bruxellesul va face o alegere inadecvată privind relocarea, în contextul în care un sondaj[...]

  2017-09-28 citeste mai mult
 • Viitor premier

  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că îşi propune, ca lider al partidului, câştigarea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, el precizând că „este normal ca, în[...]

  2017-09-28 citeste mai mult
 • Plecaţi acasă toţi!

  Premierul Mihai Tudose i-a avertizat miercuri, în şedinţa de guvern, pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor că, dacă la prima ninsoare nu se va circula „la negru”, vor[...]

  2017-09-28 citeste mai mult
 • Lista lui Sandu

  Fostul ministru PDL al Comunicaţiilor Gabriel Sandu aruncă în aer scena politică, cu un denunţ spectaculos în dosarul licenţelor Microsoft. Trimis ieri în judecată pentru infracţiunea[...]

  2017-09-28 citeste mai mult
 • Ironii la nivel înalt

  Prim-ministrul Mihai Tudose ironizează situaţia de la Ministerul Educaţiei. În şedinţa de guvern de ieri, prim-ministrul  l-a întrebat ironic pe secretarul de stat pentru învăţământul[...]

  2017-09-28 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional