Curs BNR

1 EUR = 4.9672 RON

1 USD = 4.5844 RON

1 GBP = 5.7927 RON

1 XAU = 298.5041 RON

1 AED = 1.2483 RON

1 AUD = 3.0155 RON

1 BGN = 2.5397 RON

1 BRL = 0.9271 RON

1 CAD = 3.3818 RON

1 CHF = 5.2499 RON

1 CNY = 0.6419 RON

1 CZK = 0.2036 RON

1 DKK = 0.6662 RON

1 EGP = 0.1484 RON

1 HUF = 1.3075 RON

1 INR = 0.0550 RON

1 JPY = 3.1178 RON

1 KRW = 0.3487 RON

1 MDL = 0.2568 RON

1 MXN = 0.2625 RON

1 NOK = 0.4224 RON

1 NZD = 2.8194 RON

1 PLN = 1.1495 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0499 RON

1 SEK = 0.4392 RON

1 TRY = 0.1584 RON

1 UAH = 0.1249 RON

1 XDR = 6.1006 RON

1 ZAR = 0.2439 RON

Editia 8079 - 07 dec 04:48

Aproape de necrezut. Prima învăţătoare condamnată pentru că şi-a terorizat elevii

Autor: Ana ŢÎRCĂ

Publicat la 19 aprilie 2019

Eugenia Dobrescu, de la Şcoala nr. 4 Braşov, 8 luni cu suspendare şi daune morale de până la 3.000 de lei fiecărui copil

Aproape de necrezut. Prima învăţătoare condamnată pentru că şi-a terorizat elevii

Justiţia braşoveană îi uimeşte până şi pe avocaţi! După ce o familie săracă din Fişer a reuşit să se bată cu succes cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, acum, Tribunalul pentru Minori şi Familie a dat o decizie care i-a surprins până şi pe avocaţii copiilor implicaţi. În urmă cu mai bine de doi ani, o învăţătoare din Braşov era acuzată de mai mulţi părinţi din clasă că le terorizează copiii şi are un comportament total neadecvat pentru o instituţie de învăţământ. Deşi nimeni nu credea, învăţătoarea a fost condamnată la 8 luni de închisoare cu amânarea executării! Mai mult, fosta învăţătoare este obligată să plătească sume importante drept daune materiale şi morale foştilor săi elevi.
În februarie 2017, cotidianul nostru dezvăluia înregistrări făcute în timpul orelor de curs la clasa învăţătoarei Eugenia Dobrescu. Aceasta nu numai că îi jignea pe elevi, dar i-a şi agresat fizic şi i-a umilit în faţa colegilor. Întreg comportamentul fostului cadru didactic a fost unul scandalos, mai ales că înregistrările au fost făcute timp de mai multe luni şi demonstrau că acest comportament al învăţătoarei nu era unul izolat, ci unul permanent.
„Tip soluţie: Amânarea aplicării pedepsei
Soluţia pe scurt: În baza art. 296 al. 1, 2 Cod Penal coroborat cu art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia, pedeapsa de 5 (cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate Bedners Bogdan-Adrian. În baza art. 296 al. 1, 2 Cod Penal coroborat cu art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia, pedeapsa de 5 (cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate Stanei Sergiu-Constantin. În baza art. 296 al. 1 Cod Penal coroborat cu art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia, , pedeapsa de 2 (două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate Bogdan Ştefan-Octavian. În baza art. 296 al. 1 Cod Penal coroborat cu art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia,  pedeapsa de 2(două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de «purtare abuzivă» în dauna persoanei vătămate Ilinca Cristina-Maria.
Constată comise faptele în conformitate cu art. 38 al. 1 Cod Penal. În baza art. 39 al. 1, lit. b Cod Penal stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa principală rezultantă de 8 (opt) luni închisoare. În baza art. 396 al. 4 Cod Procedură Penală rap. la art. 83 al. 1 Cod Penal amână aplicarea pedepsei principale rezultante de 8 (opt) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 al. 1 Cod Penal, termen care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii.
În baza art. 84 al. 2 Cod Penal inculpata Dobrescu Eugenia trebuie să respecte măsurile de supraveghere prev. de art. 85 al. 1 Cod Penal, respectiv: - să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov la datele fixate de acesta;
- să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile precum şi întoarcerea;
- să comunice schimbarea locului de muncă;
- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 Cod Penal pe durata termenului de supraveghere datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c-e Cod Penal se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov. În baza art. 404 al. 3 Cod Procedură Penală pune în vedere inculpatei Dobrescu Eugenia dispoziţiile art. 88 Cod Penal referitoare la revocarea amânării aplicării pedepsei dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau săvârşeşte cu intenţie sau intenţie depăşită o nouă infracţiune. În baza art. 397 alin. 1, art. 19 alin. 1, 3, 4, 5, art. 25 alin. 1 Cod Procedură Penală pune în vedere inculpatei Dobrescu Eugenia dispoziţiile art. 88 Cod Penal referitoare la revocarea amânării aplicării pedepsei dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau săvârşeşte cu intenţie sau intenţie depăşită o nouă infracţiune”, se arătă în decizia instanţei. Tribunalul a stabilit şi sumele pe care fosta învăţătoare trebuie să le plătească micuţilor drept daune. Acestea sunt cuprinse între 200 de lei daune materiale şi 3.000 de lei daune morale în cazul fiecărui elev, plus cheltuielile judiciare. Decizia a fost pronunţată în şedinţa publică în 18 aprilie 2019, iar fosta învăţătoare are termen de 10 zile pentru a depune apel.

Copii transformaţi în somnambuli
Prima sentinţă în acest proces, intentat de părinţii elevilor, vine de la mai mult de doi ani de la fapte, cazul învăţătoarei Elena Dobrescu ţinând zile întregi prima pagină a ziarelor, în luna februarie 2017.
„Scrie, câine! Ia şi scrie, că te strâng de gât!” Cu astfel de invective preda „doamna” de la clasa a II-a a Şcolii nr. 4 din Braşov, filmată de părinţi. Violenţă verbală rar întâlnită, care a îmbolnăvit la propriu copiii.
Cum s-a descoperit totul? O fetiţă care învăţa în clasa doamnei Dobrescu a plecat cu părinţii într-un weekend în altă localitate. Micuţa a avut un acces de somnambulism şi a plecat noaptea din hotelul unde era cazată cu familia. Ajunşi cu fata la psiholog, părinţii au fost întrebaţi dacă aceasta trăieşte într-un mediu plin de stres. S-au gândit că doar la şcoală ar putea fi probleme. Un băieţel, coleg de clasă cu fata, mult mai comunicativ cu părinţii, le-a povestit apoi despre comportamentul învăţătoarei. Astfel, cele două familii au vorbit şi cu alţi părinţi şi aceştia au decis să o înregistreze pe învăţătoare.
Ce au auzit când au ascultat înregistrările i-a făcut să se îngrozească... Iată doar câteva fragmente din înregistrările audio făcute de părinţi:
„De ce pleci la 11? De ce pleci, mă, la 11? Taci, măăă! Măăă! Băi, eşti numai cu glasul! Vezi că îţi trag una de nu te vezi! De ce pleci, mă, mâine la 11 de la şcoală? Ia să văd, care e ăla care nu ştie? Numai tu, tu şi cu gura înainte!!! Vezi că ai o problemă! O să devii un copil depresiv dacă eşti aşa, numai tu, numai tu, egoist!”;
„Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!”;
„Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine!... Unde ţi-e lucrarea?”.
Părinţii spuneau că învăţătoarea se comporta normal, după care, ca din senin, izbucnea la adresa copiilor şi apoi îi umilea în faţa întregii clase.
La ascultarea înregistrărilor, un părinte le-a spus celorlalţi că, de când merge la şcoală, băiatul său are un comportament agresiv faţă de sora sa mai mică, copia extrem de fidel comportamentul învăţătoarei sale în relaţia cu sora mai mică.
Eugenia Dobrescu este o învăţătoare cu mare experienţă, care are şi studii superioare, astfel că pare cu atât mai greu de explicat comportamentul său.

Detalii aici:

Copii transformaţi în somnambuli de o învăţătoare din Braşov!

„E greu la doamna Dobrescu, te duci unde ştii!”
 

+7 -3

Comentarii

rammstein

2019-04-19 08:44:16


in sfarsit s-a gasit acarul paun al educatiei romanesti!!!..uite d-aia sunt 60 % analfabeti functionali in cacatul asta de tara...apropo cum sunt copiii asa sunt si cretini care-i cresc...bine ca le cumpara tablete,mobile,pornografie,tigari,droguri,curve...indiferent de varsta !!!..sa-i vezi pe aia din clasele 1-4 cum butoneaza tabletele pe site-urile cu curve...sa va fie rusine !!..bine ca judecatorii au gasit-o p-asta ,dar infractorii tarii inca n-au dat sentinte...unii chiar din dbrasov..nita,cancescu,scripcaru,...

92FS

2019-04-19 08:18:26


Problemele de acest gen din scoli si gradinite,si nu numai,nu sunt altceva decat furtuna culeasa dupa 30 de ani de vant semanat de clica criminalului Ion Iliescu.In Romania serviciul cu clientii este ZERO BARAT,chiar si in institutiile private,gen Spitalul Regina Maria din Brasov sau Constanta,fiindca asa au fost educate generatii la rand.Se aude,Receptia Spitalului Regina Maria,unde in Joia Mare,2018,angajatele molfaiau cozonac in fata clientilor de la coada,iar una care se dadea mare sefa isi testa unghiile mov pe touchscreenul telefonului,care ii dezvaluia captivanta mizerie feisbucista ? Chiar nu va e rusine ?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Primul tren e al Braşovului

  Primul tren e al Braşovului

  După 20 de ani, CFR Călători a primit un tren nou. Acesta va circula pe ruta Braşov - Bucureşti – Constanţa şi face parte dintr-un lot de 37 de rame electrice importate din Polonia

  2023-12-06 citeste mai mult
 • Ochiul dracului

  Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este urmărit penal de procurorii DNA Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, se arată într-un comunicat al[...]

  2023-12-06 citeste mai mult